Skip to main content
Free recharge tricks 2020, Airtel free data, paytm Offer

follow us


Amazon Apple iPhone XR Quiz Answers Today:-Hey, guys Today I Am Share With All Friends Amazon Quiz 8th April 2020. All Answers Today For winning the Apple iPhone XR. So let's go play Amazon Quiz contest today win this Apple iPhone XR You can play an amazon quiz contest on the amazon app every morning from 8am to 12 pm. In This Amazon Quiz Of April, All You have to do is Give Right Answers to All 5 Questions & If You are Lucky Enough Then You Can Win Apple iPhone XR.


Today Amazon Apple iPhone XR Quiz details:-

  • Date – 8th April 2020 
  • Prize – Free Apple iPhone XR
  • Total Number Of Winners – 1
  • Declaration Date – 30th April 2020


How To Play Apple iPhone XR Amazon Quiz?




1. This is the Amazon App Only quiz Contest – So You have to Download The App From Play Store

2. Now Just Open The Amazon App & Login into Your Account

3. Scroll Down Below On Home screen & You Will See “Today Amazon Quiz ”  banner. If you will not See Then Amazon search bar typing this “ amazon Apple iPhone XR system quiz today ” and tap the Fan Zone.

4. Click On The Banner & Quiz Start After tap button “Start” Button

5. Now There Will Be 5 Questions Daily in This Amazon Apple iPhone XR Quiz contest, You have to Give Right Answers win the prize.

6. After Giving Right Answers You Will Be Selected For Lucky Draw Of This Amazon Quiz Winners.

7. In this Lucky draw, the winner is announced on the 31st of March of every month. If you are lucky then you may be a win something.

[ All Correct Answers ]Amazon Quiz Answers | win Apple iPhone XR | 8th April 2020

Q1. Which of these is a people movement that appeals to switch off your lights at home for an hour on March 28 every year?

Ans - Earth Hour

Q2. Which of these singers recently put on a free performance on Instagram for his fans, calling it ‘Together at Home’?

Ans - Chris Martin

Q3. Tedros Adhanom Ghebreyesus is the current Director-General of which global organization?

Ans- WHO

Q4. Starring Abhishek Bachchan and Rajkummar Rao, Anurag Basu is directing a 2020 dark comedy anthology film named after which game?

Ans- Ludo

Q5. Former Olympic champion Thomas Bach is the current elected President of which international sports body in the news?

Ans-IOC

Also, read this -Live Amazon Quiz

Amazon Apple iPhone XR Quiz Answers video Mode

[ All Correct Answers ]Amazon Quiz Answers | win Bose Sound Touch 20 Speakers | 7th April 2020

Q1) What term did PM Narendra Modi use to urge people of India to stay indoors amid the COVID-19 situation on March 22nd?

Ans – Janata Curfew

Q2) Which city is scheduled to be the host of the 2024 Summer Olympics?

Ans – Paris

Q3) SDMC is a disaster management agency of which of the following organizations?

Ans – SAARC

Q4) More than 900 scripts of which famous lokanatya from Karnataka were digitized and made public recently?

Ans – Yakshagana

Q5) ‘Friends, Voters, Countrymen’, ‘The Dream of Rome’, ‘The Churchill Factor’ are books by the Prime Minister of which country?

Ans – UK


[ All Correct Answers ]Amazon Quiz Answers | win ₹15000 Pay Balance | 6th April 2020

Q1) The recently opened Singshore suspension bridge is the highest bridge of which Indian state?

Ans – Sikkim

Q2) Which Indian state commemorated Shaheed Diwas on March 23 as Youth Empowerment Day?

Ans – Punjab

Q3) Which ‘royal’ is set to be the narrator of a new Disney film about a family of elephants and their journey across Africa?

Ans – Meghan Markle

Q4) Mayiladuthurai recently became the 38th district of which Indian state?

Ans – Tamil Nadu

Q5) ‘Mourning en masse’, ‘Days of glory’, ‘Raising of Lazarus’ are famous artworks by which famous Indian artists?

Ans – Satish Gujral


[ All Correct Answers ]Amazon Quiz Answers | win Samsung S20+ | 5th April 2020

Question 1. According to the recently published World Happiness Report, which city is ranked the world’s happiest city?

The answer is – Helsinki

Question 2. Who among these famous personalities, is the longest-serving heir apparent to the British throne in history?

The answer is – Prince Charles

Question 3. ‘Apropos of Nothing’ is a 2020 memoir by which American filmmaker and humourist?

The answer is – Woody Allen

Question 4. What is the name of India’s first indigenously-developed Light Combat Aircraft?

The answer is – Tejas

Question 5. The Government of India recently launched a chatbot named ‘MyGov Corona Helpdesk’ on which social media platform?

The answer is – WhatsApp


[ All Correct Answers ]Amazon Quiz Answers | win Dell Inspiron 5593 Laptop | 4th April 2020

Question 1. On April 1st, 2019, the Netherlands wing of which company announced that it had developed a product that allows a user to ’talk to a Tulip?

The answer is – Google

Question 2. Which former Vice President, born on April 1st, was the Permanent Representative of India to the UN from January 1993- January 1995?

The answer is – Mohammad Hamid Ansari

Question 3. Which former India international was the head coach of the Bengal team that made it to the final of the 2020 Ranji trophy?

The answer is – Arun Lal

Question 4. Which famous comedian born on April 2nd, first came to prominence after winning The Great Indian Laughter Challenge in 2007?

The answer is – Kapil Sharma

Question 5. On 24th March, Google launched a doodle celebrating Banh Mi, a street food sandwich originating in which country?

The answer is – Vietnam


[ All Correct Answers ]Amazon Quiz Answers | win Firefox Mountain Cycle | 3rd April 2020

Question 1. Using the new ‘Crew Dragon’ spacecraft which organization announced plans to send 3 tourists to the International Space Station in 2021?

The answer is – SpaceX

Question 2. Defense Minister Rajnath Singh recently released a book titled ‘Invincible’ on which former Indian minister?

The answer is – Manohar Parrikar

Question 3. Ignaz Semmelweis, a 19th-century obstetrician, is now widely credited with discovering the medical importance of which of the following?

The answer is – Hand Washing

Question 4. Shaheed Diwas is observed on March 23rd to honor the day when Rajguru, Sukhdev Thapar and ________ attained martyrdom? (Fill in the blank)

The answer is – Bhagat Singh

Question 5. Which of these upcoming movies starring Akshay Kumar, is a remake of the famous Tamil horror movie Kanchana?

The answer is – Laxmmi Bomb

[ All Correct Answers ]Amazon Quiz Answers | win ₹20000 Pay Balance | 2nd April 2020

Question 1. What does CET, the new exam for various government jobs proposed by the Indian government, stand for?

The answer is – Common Eligibility Test

Question 2. Which of these days is observed on 27th March by ITI- a world organization for the performing arts?

The answer is – World theatre Day

Question 3. Swavalamban Express is a special train journey launched by SIDBI for which group of people?

The answer is – Entrepreneurs

Question 4. Daniel, an 18-year-old who made his debut for AC Milan on 2nd February 2020 is the son of which AC Milan legend?

The answer is – Paolo Maldini

Question 5. Who among these stepped down from the board of Microsoft in the 2nd week of March 2020?

The answer is – Bill Gates

[ All Correct Answers ]Amazon Quiz Answers | win Samsung Galaxy Z Flip | 1st April 2020

Question 1. Which famous actress born on March 24th, was nominated for an Oscar for Best Actress in a Leading Role for the movie Zero Dark Thirty?

The answer is – Jessica Chastain

Question 2. Whose North London home was bought by the Maharashtra government and refurbished to transform into a memorial-cum-museum?

The answer is – BR Ambedkar

Question 3. The website for ________ observed on March 22nd, has sections namely- Learn, Share, Be Safe. (Fill in the blank)

The answer is – World Water Day

Question 4. Jaydev Unadkat is the captain of which regional cricket team in the Ranji Trophy?

The answer is – Saurashtra

Question 5. Which nation will chair the first virtual summit of G20 nations?

The answer is – Saudi Arabia


[ All Correct Answers ]Amazon ₹50000 Pay Balance Quiz Answers | win ₹50000 Pay Balance | 30th March 2020

Question 1. Born in Karnal on 17th March which lady was part of the crew of ‘Columbia’ as a mission specialist and primary robotic arm operator?

The answer is – Kalpana Chawla

Question 2. The upcoming movie Shershaah starring Siddharth Malhotra is based on the life of which military hero?

The answer is – Vikram Batra

Question 3. Who is the first Indian cricketer to play in 150 Ranji Trophy matches?

The answer is – Wasim Jaffer

Question 4. As per the 2020 World Happiness Report, which was named the happiest country in the world for the third year in a row?

The answer is – Finland

Question 5. The month of March is named after the Roman god of _____? (Fill in the blank)

The answer is -War

[ All Correct Answers ]Amazon Bose Headphones Quiz Answers | win Galaxy S20 | 29th March 2020

Question 1. The Rajya Sabha passed ‘The Mineral Laws (Amendment) Bill, 2020’, which proposes to commercialize the mining of which mineral?

The answer is – coal

Question 2. The Indian Navy recently supplied essential food and relief materials to which flood-hit country?

The answer is – Madagascar

Question 3. Who recently broke a 21-year-old record for the most wickets by a fast bowler in a single Ranji Trophy season?

The answer is – Jaydev Unadkat

Question 4. Who is the only Indian player to feature in the official 2020 ICC Women’s T20 World Cup team of the tournament?

The answer is – Poonam Yadav

Question 5. National Vaccination Day is observed on March 16th. This day, the first Oral vaccine for which disease was given in India?

The answer is – Polio

[ All Correct Answers ]Amazon Bose Headphones Quiz Answers | win Qubo Indoor Camera | 28th March 2020

Question 1. Which car manufacturer makes the Electric Vehicle known as Leaf?

The answer is – Nissan

Question 2. Which player scored 2 goals for Atletico de Kolkata in the final on Saturday to claim an unprecedented third Indian Super League title?

The answer is – Javier Hernandez

Question 3. The Adventures of a Daredevil Democrat’ chronicles the story of which former Indian Chief Minister?

The answer is – Biju Patnaik

Question 4. In which city are the recently restored tombs of Taramati and Premamati located?

The answer is – Hyderabad

Question 5. What kind of device is SuCheck, developed with assistance from the Indian Council of Medical Research?

The answer is – Glucometer


[ All Correct Answers ]Amazon Bose Headphones Quiz Answers | win Bose 700 Bluetooth Headphones | 27th March 2020

Question 1. Arpit Vasavada was the Man of the match in the final of which tournament that concluded recently?

The answer is – Ranji Trophy

Question 2. Y. Farrell and S. McNamara were given the 2020 Pritzker Prize, making them the first 2 women to share which profession’s highest honor?

The answer is – Architecture

Question 3. More than 3,500 gathered in a small town in France to break the world record for most people dressed as which fictional characters?

The answer is – Smurfs

Question 4. World Consumer Rights Day is observed on March 15th, on a day when which US president declared the four basic consumer rights?

The answer is – John F Kennedy

Question 5. Which team won their maiden Ranji Trophy title this year after earning a 44-run lead in the first innings vs Bengal in the final?

The answer is – Saurashtra


[ All Correct Answers ]Amazon ₹20000 Pay Balance Quiz Answers | win ₹20000 Pay Balance | 26th March 2020

Question 1. Which Baroque-style ________ is located in Trevi, Rome? It is one of the most popular tourist destinations in Italy.

The answer is – Fountain

Question 2. Punjab MLA recently launched his own YouTube channel ‘Jittega Punjab’ to share his views with the people of Punjab?

The answer is – Navjot Singh Sidhu

Question 3. Which Indian state and World Bank have signed a USD 80 million loan to boost agriculture and water management in the state?

The answer is – Himachal Pradesh

Question 4. Which challenge has gone viral on TikTok, amid the Corona-virus outbreak to create awareness on safe practices, popularized by American singer Gloria Gaynor?

The answer is – Hand-washing Challenge

Question 5. For the first time in its history, tech giant Microsoft has appointed a person for which role?

The answer is -Chief Scientific Officer


Amazon ₹20000 Pay Balance Quiz Answers video Mode

[ All Correct Answers ]Amazon OPPO RENO 2F Quiz Answers | win OPPO RENO 2F | 24th March 2020

Question 1) The astronauts aboard the International Space Station (ISS) have managed to successfully cultivate which nutritious salad crop?

The answer is – lettuce

Question 2) On March 8th, 2020, who become the first captain to lead a side in any ICC Cricket World Cup event final on his or her birthday?

The answer is – Harmanpreet Kaur

Question 3) The Kimberley Process is an international certification scheme that regulates trade in which product?

The answer is – diamond

Question 4) A newly discovered grasshopper species has been named ‘Kaikaia __’ after which singer is known for her ‘wacky fashion sense’?

The answer is – Lady Gaga

Question 5) Which actress has been roped in to star in film-maker Anurag Kashyap’s first international project titled ‘Talk’?

The answer is – Anigra Dhar

[ All Correct Answers ]Amazon BOSE SOUND TOUCH 20 SPEAKERS Quiz Answers | win BOSE SOUND TOUCH 20 SPEAKERS | 24th March 2020

Question 1. In the movie Onward, if Tom Holland is the voice for Ian Lightfoot, which fellow MCU star is the voice for Ian’s brother Barley?

The answer is- Chris Pratt

Question 2. President Ram Nath Kovind recently administered the oath of office to Mr. Bimal Julka for which post?

The answer is – Chief Information Commissioner

Question 3. The World Boxing Council has created a championship belt, embellished with purple and gold colors, in honor of which NBA legend?

The answer is – Kobe Bryant

Question 4. To whom did Mukesh Ambani lose the tag of Asia’s richest man, after a $5 billion-plus loss, in part due to the collapse of oil prices?

The answer is – Jack Ma

Question 5. Which is the name of the dedicated storefront on Amazon.in to display ‘women entrepreneurs’ products to customers across the country?

The answer is – Saheli


[ All Correct Answers ]Amazon Rs 50000 Pay Balance Quiz Answers | win Rs 50000 Pay Balance | 23rd March 2020

Question 1: The Union Civil Aviation Ministry Has Lifted Up Restrictions To Allow Indian Airlines To Provide What Service To All Its Passengers?

Answer – In-Flight Wi-Fi

Question 2: Tintin Eleonora Emman Is The Middle Name Of Which Famous Activist?

Answer – Greta Thunberg

Question 3: After PM Narendra Modi And Rajinikanth, Which Actor Is Set To Feature In An Edition Of Ace Adventurer Bear Grylls’s ‘Man Vs Wild’ Show?

Answer – Akshay Kumar

Question 4: Which English Premier League Team’s 44-Game Unbeaten Run Came To An End After Suffering A 3-0 Defeat At Watford On February 29th?

Answer – Liverpool

Question 5: Indian Tycoon Yusuff Ali, Has Become The First Indian To Receive Saudi Arabia’s Premium Residency. He Is Which Company’s Chairman?

Answer – Lulu Group


[ All Correct Answers ]Amazon Apple iPhone XR Quiz Answers | win Apple iPhone XR | 22nd March 2020

Question 1. NASA has awarded which company with a $117-million contract to provide launch services for its Psyche mission?

The answer is – SpaceX

Question 2. Auto manufacturer Mahindra & Mahindra plans to launch a cab aggregator, called Alyte, for whom?

The answer is – Corporates

Question 3. Which Mumbai-based acrobatics dance group won America’s Got Talent: The Champions Season 2 finale?

The answer is – V.Unbeatable

Question 4. Who among the following was the Player of the Series in the 2020 Women’s T20 World Cup?

The answer is – Beth Mooney

Question 5. Liu Yifei is starring in the lead role in a live-action adaptation of which famous Disney animated feature?

The answer is – Mulan

[ All Correct Answers ]Amazon Samsung Galaxy Watch Quiz Answers | win Samsung Galaxy Watch | 21st March 2020

Question 1. The Indian government recently launched a mobile application ‘Humsafar’ to facilitate doorstep delivery of what?

The answer is – Fuel

Question 2. To announce the early release of which movie on 13th March, did the maker's tweet ’Father’s Day come early’?

The answer is – Angrezi Medium

Question 3. On March 29th, 2017 which holder of an important post born on March 16th, was made an honorary General of the Nepal Army?

The answer is – General Bipin Rawat

Question 4. Which town has recently been named as the new summer capital of Uttarakhand?

The answer is – Gairsain

Question 5. Which acclaimed actor plays the lead role in the movie ‘Kaamyaab’ about an actor Sudheer who comes out of retirement?

The answer is – Sanjay Mishra

Amazon Alexa Eco Show Quiz Answers | 20th March 2020

Question 1. Muhyiddin Yassin is the new Prime Minister of which country?

The answer is – Malaysia

Question 2. Powered by a brilliant showing from Sania Mirza, India made the world group playoffs of which tournament for the first time?

The answer is – Federation Cup

Question 3. Which country became the first in the world to make public transport free?

The answer is – Luxembourg

Question 4. For its 2020 mission to which planet, did NASA name the rover ‘Perseverance’?

The answer is – Mars

Question 5. Hardik Pandya recently hit 158 off 55 balls in a T20 tournament named after whom?

The answer is – DY Patil


Amazon ₹15000 Pay Balance Quiz Answers | 19th March 2020

Question 1. Who has proposed a new climate law that would set a target of net-zero greenhouse gas emissions by 2050?

The answer is – European Union

Question 2. Bundelkhand Expressway is being built in which Indian state?

The answer is – Uttar Pradesh

Question 3. Who is the only second Indian woman cricketer after Mithali Raj to top the women’s T20 International rankings?

The answer is – Shafali Verma

Question 4. Which social media app announced a new sharing format called ‘fleets’ – which disappears after 24 hours?

The answer is – Twitter

Question 5. Which institution is responsible for conferring the highest

The answer is – Lalit Kala Akademi

Amazon Oppo Reno2 Z Quiz Answers | 18th March 2020

Question 1. Which of these Amazon Prime series features Srikanth Tiwari, an intelligence officer for T.A.S.C as the central character?

The answer is – The Family Man

Question 2. Bolt Mobility is an electric scooter rental company co-founded by which famous sportsperson?

The answer is – Usain Bolt

Question 3. What was the first international agreement to affirm the principle of gender equality?

The answer is – UN Charter

Question 4. Sneha Mohandoss, Malvika Iyer, Arifa, Kalpana Ramesh, Vijaya Pawar, Kalavati and Veena Devi – all took over what on 8th March 2020?

The answer is – Prime Minister’s twitter handle

Question 5. Which singer in the news for her performance at a sporting event, is known for singles such as ‘Roar’ and ‘Firework’?

The answer is – Katy Perry

Amazon GoPro Hero 8 Quiz Answers | 17th March 2020

Question 1. Which of these is a platform from Google’s Jigsaw technology incubator used to spot fake and doctored images?


The answer is – Assembler

Question 2. Which of these company’s newest venture is princess-inspired bridal wear?


The answer is – Disney

Question 3. Which of these teams recently beat Karnataka in the semis to reach their first Ranji Trophy final since the 2006/07 season?


The answer is – Bengal

Question 4. Which is the first commercial space tourism company to go public?


The answer is – Virgin Galactic

Question 5. The mortal remains of Guruvayur Padmanabhan were recently consigned to flames in Ernakulam district on March 1st. What animal is it?


The answer is – Elephant

Amazon Lenovo Legion Gaming Laptop Quiz Answers | 14th March 2020

Question 1. The recently discovered Craspedotropis gretathunbergae is a species of what animal?

The answer is – Snail

Question 2. Which child actor who acted in Mr. India is now a successful choreographer and the director of movies such as Baaghi 2 and Baaghi 3?

The answer is – Ahmed Khan

Question 3. As per the recent ‘Hurun Global Rich List 2020’, which country has the highest number of billionaires?

The answer is – China

Question 4. Which five-time Grand Slam champion recently announced her retirement from tennis at the age of 32?

The answer is – Maria Sharapova

Question 5. ‘Jungle Cry’ is about 12 underprivileged children from Odisha who went on to win the U14 World Cup in which sport?

The answer is – Rugby


Amazon Casio 61 Key Keyboard Quiz Answers | 13th March 2020

Question 1. The cast of which American sitcom will reunite exclusively for an untitled unscripted special for HBO Max to be directed by Ben Winston?


The answer is – Friends

Question 2. As of February 2020, which country is India’s top trade partner?


The answer is – USA

Question 3. Which of these movies received a three-month SGST tax exemption from the Madhya Pradesh government?


The answer is – Thappad

Question 4. Svalbard Global Seed Vault, the world’s largest secure seed storage facility, lies on which country’s archipelago?


The answer is – Norway

Question 5. Bob Iger recently ended his 15-year run as the CEO of which entertainment company?


The answer is -Walt Disney

Amazon ₹10000 Pay Balance Quiz Answers | 12th March 2020

Question 1. The world’s first robot citizen recently arrived in Kolkata and donned a red-and-white traditional Bengali saree. Name the robot.


The Answer Is:- Sophia

Question 2. Hosni Mubarak was the president of which country for almost 30 years?


The Answer Is:- Egypt

Question 3. India’s first floating jetty was recently inaugurated in which state?


The Answer Is:- Goa

Question 4. Which company has introduced a new ‘zero’ line of vegan, gluten-free products that have no preservatives or colors?


The Answer Is:- Colgate

Question 5. Sachin Tendulkar took to Twitter to wish which player on his retirement and said ‘You made my last Test special by picking 10 wickets’?


The Answer Is:- Pragyan Ojha


Amazon LG W30 Pro Quiz Answers | 11th March 2020


Question 1. Taika Waititi recently made history as the first person from which ethnicity to win an Oscar, as he won for Best Adapted Screenplay?

The Answers Is – Maori

Question 2. The very popular play Piya Behrupiya directed by Atul Kumar is an adaptation of which Shakespeare works?

The Answers Is – Twelfth Night

Question 3. Mom and Dad have four daughters, and each daughter has one brother. How many people are there in the family?

The Answers Is – Seven

Question 4. Who recently launched an upgraded geo-imaging web portal called Bhuvan Panchayat 3.0?

The Answers Is – ISRO

Question 5. The upcoming film ‘The New Mutants’ is part of which movie franchise?

The Answers Is – X Men


Amazon Canon M200 Mirrorless Camera Quiz Answers | 10th March 2020

Question 1. Which of these words can not be formed using only the first line of letters on your computer keyboard?

The Answers is – Keyboard

Question 2. Which former Wimbledon champion is the current coach of Australian Open 2020 winner Novak Djokovic?

The Answers is – Goran Ivanisevic

Question 3. Washing soda is the common name for which compound?

The Answers is – Sodium carbonate

Question 4. A Megagon is a polygon with _____ sides. Fill in the blanks.

The Answers is – 1 million

Question 5. Who recently broke Alok Kapali’s record of being the youngest to take a Test match hat-trick?

The Answers is - Naseem Shah


Amazon ₹15000 Pay Balance Quiz Answers |9nd March 2020


Question 1 – In which country would you find Victoria Falls, classified as the world’s largest sheet of falling water based on its combined width and height?

The answer is – Zambia

Question 2 – Former French Open champion Carlos Moya is the coach of which famous tennis player?

The answer is – Rafael Nadal

Question 3 – The latest book in the Asterix series is – Asterix and the _____ ______. (Fill in the blanks)

The answer is – Chieftain’s Daughter

Question 4 – Marcelo Rebelo de Sousa, who arrived in India on 13th February is the President of which country?

The answer is – Portugal

Question 5 – In which country would you find North Cape, the northernmost point in Europe that can be accessed by car?

The answer is – Norway



Amazon Poco F1 Smartphone Quiz Answers | 8th March 2020

Question 1 – Which ground will host the final of the Women’s T20 World Cup 2020 today on the occasion of International woman’s day?

The answer is – MCG

Question 2 – In 2019, Jayshree Vyas became the first independent woman director appointed by which stock exchange?

The answer is – Bombay Stock Exchange

Question 3 – What is the capital of Norway?

The answer is – Oslo

Question 4 – The number ‘0’ does NOT have an equivalent in Roman numerals. (True or False)

The answer is – True

Question 5 – Parveena Ahanger who appeared on BBC’s 2019 list of 100 most inspiring women is known as the Iron Lady of ___. Fill in the blanks

The answer is – Kashmir



Amazon Dyson Air Purifier Quiz Answers | 7th March 2020

Question 1. Rial is the official currency of ______. Fill in the blanks.

The answer is – Iran

Question 2. Which of the following national parks is located in Rajasthan?

The answer is – Keoladeo National Park

Question 3. What is the chemical symbol of lead?

The answer is – Pb

Question 4. Wellington is the capital of which country?

The answer is – New Zealand

Question 5. India has the shortest written constitution of any sovereign country in the world. (True or False)

The answer is -FALSE




Amazon Sony Playstation 4 Quiz Answers | 6th March 2020

Question 1. Which plant was added to the Guinness Book of Records as the fastest growing plant on earth?

The answer is – Bamboo

Question 2. In the Marvel Cinematic Universe, we see Hulk as a green-colored giant superhero. But what color was he meant to be originally?

The answer is – Grey

Question 3. Which of the 7 continents of the world has the most number of countries?

The answer is – Africa

Question 4. Which country is referred to as ‘the land of a thousand lakes’?

The answer is – Finland

Question 5. Which Oscar-winning Hollywood star is of Indian descent and was given the name Krishna Pandit Bhanji at the time of his birth?

The answer is – Sir Ben Kingsley

Amazon ₹20000 Pay Balance Quiz Answers | 5th March 2020

Question 1. Who among these was NOT named in the Asia XI squad for a series to celebrate the 100th birth anniversary of Sheikh Mujibur Rahman?

The answer is – Rohit Sharma

Question 2. The foundation stone for the Army headquarters new building was recently laid. What has it been christened as?

The answer is – Thal Sena Bhawan

Question 3. @ gypsyking101 is the Instagram handle of which famous person currently in the news?

The answer is – Tyson Fury

Question 4. Which of these has been declared the theme for National Science Day 2020, by the government’s Department of Science & Technology?

The answer is – Women in Science

Question 5. Who is known as the ‘Waterman of India’ and is renowned for his conservational efforts in bringing back many rivers, and increasing the water table level in Rajasthan?

The answer is – Dr. Rajendra Singh

Amazon Nokia 7.2 smartphone Quiz Answers | 4th March 2020


Question 1. Which famous basketball player nicknamed himself the ‘Black Mamba’ after watching Quentin Tarantino’s ‘Kill Bill’?

The answer is – Kobe Bryant

Question 2. US first lady Melania Trump, attended which of these classes at Sarvodaya Senior Secondary School in Delhi?

The answer is – Happiness Class

Question 3. On 25th February, India observed the first anniversary of which of these famous structures?

The answer is – National War Memorial

Question 4. Which of these comic book characters has been a guest of the Maharaja of Gaipajama?

The answer is – Tintin

Question 5. Which of these organizations declared 2020 as the ‘Year of the Nurse and Midwife’?

The answer is –WHO

Amazon Armani Exchange watch Quiz Answers | 3rd March 2020


Question 1. What is the name of the app that helps writers to keep track of complex narratives, recently launched by Vikram Chandra?

The answer is – Granthika

Question 2. Which teams played in the finals of the ICC U-19 Cricket World Cup 2020?

The answer is – Bangladesh and India

Question 3. Which Premier League team has been banned from the UEFA Champions League for 2 seasons for failing to comply with Financial Fair Play regulations?

The answer is – Manchester City

Question 4. Which challenge became a viral sensation after a singer uploaded a collage of four images to her Instagram feed on January 21, 2020?

The answer is – Dolly Parton Challenge

Question 5. Who shared the 2020 Laureus World Sportsman of the Year with Lewis Hamilton?

The answer is -Lionel Messi


Amazon ₹15000 Pay Balance Quiz Answers |2nd March 2020


1. Which of these former Indian Prime Ministers born on 29th February first became Prime Minister at the age of 81?

The Answer Is- Morarji Desai

2. Which Indian sportsperson won ESPN’s Female Sportsperson of the Year award for the third consecutive year?

The Answer Is- PV Sindhu

3. ‘Unleash the Madness’ is the tagline of which recent Bollywood movie?

The Answer Is- Malang

4. Amazon’s chief executive Jeff Bezos recently committed $10 billion to address which of these causes?

The Answer Is- Climate change

5. The movie Sonchiriya which shared the Filmfare Critics award for Best Film is set in which of these regions?

The Answer Is-Chambal


Amazon Samsung A10s Smartphone Quiz Answers | 1st March 2020


Question 1 – Who is the captain of India’s 2020 ICC Women’s T20 World Cup team?

The answer is – Harmanpreet Kaur

Question 2 -Which upcoming Marvel movie would star Salma Hayek and Angelina Jolie together?

The answer is – The Eternals

Question 3 -Larry Tesler, who passed away in February 2020, was the creator of which popular keyboard function?

The answer is – Cut, Copy Paste

Question 4 -In which country would you find the Shanidar Cave – a hotspot for Neanderthal remains?

The answer is – Iraq

Question 5 – Institute for Defense Studies and Analyses (IDSA), was renamed after which former Union Minister?

The answer is – Manohar Parrikar



Amazon Bose Soundsports Headphones Quiz Answers | 29th February 2020


Question 1. Abhimanyu Dassani who recently won the Filmfare for Best Debut (Male) is which actress’s son?

The answer is – Bhagyashree

Question 2. Muriel is the middle name of which character from the television Sitcom Friends

The answer is- Chandler

Question 3. Which Bangalore-based startup has offered interns ₹1,00,000 for sleeping for 9 hours for 100 nights?

The answer is- Wakefi

Question 4. Ashraf Ghani won the second term as the President of which country?

The answer is- Afghanistan

Question 5. In 2019, Parasite became the first South Korean movie to win the Palme d’Or at which famous movie festival?

The answer is-Cannes



Amazon Fitbit Versa 2 Smartwatch Quiz Answers | 27th February 2020


Question 1. Which of these are the common title of a 2003 Ramgopal Varma film and a 2020 Vicky Kaushal release

The answer is – Bhoot

Question 2. Who has become the first Indian to reach 50 million Instagram followers?

The answer is – Virat Kohli

Question 3. The founder of retail chain DMart is the second richest person in India according to Forbes. Who are we referring to?

The answer is – Radhakishan Damani

Question 4. Which company signed an agreement with AAI for operating the Ahmedabad, Mangaluru, and Lucknow airports for the next 50 years?

The answer is – Adani Group

Question 5. Facebook recently released which app to help hobbyists organize photos of their own projects into themed collections?

The answer is -Hobbi



Amazon ₹5000 Pay Balance Quiz Answers | 27th February 2020


Question 1 – Bill and Melinda Gates Foundation invested in which online pharma startup based in Gurugram in Feb 2020?

The answer is – 1mg

Question 2 – Which team is gearing up to become the first F1 team to celebrate their 1,000th race, and recently unveiled the SF1000?

The answer is – Ferrari

Question 3 – Whose signature can be found on the new one Rupee currency notes?

The answer is – Finance Secretary

Question 4 – United by Emotion’ is the official motto of which 2020 sports event to be held in Tokyo?

The answer is – Summer Olympic

Question 5 – In the TV sitcom Friends, which famous actress played the role of Susie Moss, a schoolmate of Chandler?

The answer is – Julia Roberts


Amazon Samsung Galaxy M20 smartphone Quiz Answers | 26th February 2020


1. Amruta Subhash won a Best Supporting Actor (Female) Filmfare award for playing which actor’s mother in a 2019 movie?

The answer is:- Ranveer Singh

2. Rishi Sunak, the new Chancellor of the Exchequer of Great Britain, is the son in law of which famous technology personality?

The answer is:- Narayana Murthy

3. Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, and Iron Fist together form which superhero group?

The answer is:- Defenders

4. Dara Khosrowshahi, the current CEO of Uber was previously CEO of which travel company?

The answer is:- Expedia

5. The final of the 2020 ICC Women’s T20 World Cup will be played on which date? (Hint: That day is celebrated as Women’s day)

The answer is:- March 8




Amazon Sony 1000XM3 Headphones Quiz Answers | 25th February 2020


Question 1- Who played the role of an imaginary version of Adolf Hitler in the movie Jojo Rabbit?

The answer is:-Taika Waititi

Question 2 – Which Vietnamese city, with a dazzling new street circuit, is the latest addition to the F1 calendar?

The answer is:- Hanoi

Question 3 – Pravasi Bhartiya Kendra has been renamed after which late Union Minister?

Answer:- Sushma Swaraj

Question 4. As per the Guinness World Records, the current oldest living man on the earth belongs to which country?

The answer is:- Japan

Question 5. ____ is the highest award for a military unit in India. It was recently bestowed on INS Shivaji which comprises 130 Officers and 630 sailors of the Indian Navy. (Fill in the Blank)

The answer is:- Presidents Colour

Amazon ₹50000 Pay Balance Quiz Answers | 24th February 2020


Question 1. Shaktikanta Das born on 26th February, former IAS officer is currently serving in which very important post in India?

The answer is – RBI Governor

Question 2. The National Maritime Heritage Complex is to be set up in which of these places?

The answer is – Lothal

Question 3. The 4th installment of which franchise won the Oscar for the Best Animated Feature in 2020?

The answer is – Toy Story

Question 4. Which of these countries will play in the 2020 ICC Women’s T20 World Cup for the first time?

The answer is – Thailand

Question 5. The Amazon Prime web series ‘The Forgotten Army’ is narrated by which Bollywood superstar?

The answer is – Shahrukh Khan


Amazon Samsung M30s Quiz Answers | 23rd February 2020


Question 1. Cartography is the study of what?

The answer is – Maps

Question 2. ISIL is a newly launched PSU. What does S stand for in, New S____ Limited India?

The answer is – Space

Question 3. Who among them is one of the producers of the Oscar-winning feature-length documentary ‘American Factory’?

The answer is – Barack Obama

Question 4. Kambala’ is a traditional sport of buffalo racing. It is held in which Indian state?

The answer is – Karnataka

Question 5. Which great Unani scholar’s birth anniversary, February 11, is celebrated as World Unani Day?

The answer is -Hakim Ajmal Khan


Amazon Oneplus TV Quiz Answers | 22nd February 2020


Question 1. Tangi, a social video sharing app is one of the latest offerings from which tech giant?

The answer is – Google

Question 2. Saikhom Mirabai Chanu, who recently created a new national record, represents India in which sport?

The answer is – Weightlifting

Question 3. The National winter games event is set to be held in which of these places?

The answer is – Gulmarg

Question 4. Which Indian animal is chosen as the mascot for the COP 13 Convention on the Conservation of Migratory Species of Wild Animals?

The answer is – Great Indian Bustard

Question 5. The storm ‘Ciara’ recently hit several countries of which continent?

The answer is -Europe

Amazon Casio 61 Key Keyboard Quiz Answers | 21th February 2020


Question 1. Which company has recently acquired Scape Technologies- a computer vision startup working on location accuracy beyond GPS?

The answer is – Facebook

Question 2. Which Roman Emperor is said to be behind the origin of the Leap Year?

The answer is – Julius Caesar

Question 3. Sandeep Mathrani has been appointed the new CEO of which company?

The answer is – WeWork

Question 4. Who was recently awarded the ’Kishore Kumar Samman’ by Madhya Pradesh Government?

The answer is – Waheeda Rehman

Question 5. Archaeologists in the Czech Republic have uncovered the oldest wooden structure ever found. What is it?

The answer is – Water well



Amazon ₹10000 Pay Balance Quiz Answers | 20th February 2020 | 5 winners


Question 1. The ‘Kala Ghoda Arts Festival’ is organized annually in which Indian city?

The answer is- Mumbai

Question 2. Which Asian country has introduced a ‘sustainable development fee’ for tourists?

The answer is- Bhutan

Question 3. NS Dharmshaktu has recently been presented an award by the President for his work in combating leprosy. After whom is the award named?

The answer is- Mahatma Gandhi

Question 4. Which Indian company recently launched services in London, offering services in Comfort, Comfort XL, and Executive Ride categories?

The answer is- ola

Question 5. The Indian Institute of Veterinary Research has recently developed a vaccine to combat CSF. What does S stand for in ‘Classical S___ Fever’?

The answer is-Swine

Amazon Samsung Galaxy Note 10 Quiz Answers | 19th February 2020


Question 1 –  The currency of Costa Rica, the Colon is named after which famous personality?

The answer is – Christopher Columbus

Question 2 –  Anthony Hopkins, Tom Hanks, Al Pacino, and Joe Pesci all lost in a category at the 2020 Oscars, who won the award in that category?

The answer is – Brad Pitt

Question 3 – 12-year-old Kaamya Karthikeyan has recently become the youngest to climb the highest peak in which continent?

The answer is – South America

Question 4 – Optophobia is the fear of what?

The answer is – Fear Of Opening One’s eye

Question 5 – Who among the following made his first ODI century during India vs New Zealand ODI series in 2020?

The answer is – Shreyas Iyer

Amazon Sony 5.1 Home Theater System Quiz Answers | 18th February 2020

Question 1. Which of these firsts did Parasite achieve by winning the Best Picture Oscar in 2020?

The answer is – First foreign language film to win

Question 2. Who was the only batsman to make 400 runs or more in the 2020 U19 Cricket World Cup?

The answer is – Yashasvi Jaiswal

Question 3. Which recent Padma Vibhushan awardee born on 14th February, became a cabinet minister in Haryana at the age of 25?

The answer is – Sushma Swaraj

Question 4. A doctor of Indian origin, SS Vasan has been made the head of a team of researchers to develop a vaccine for what?

The answer is – Coronavirus

Question 5. As per a recent notification, which of these has the RBI kept unchanged at 5.15%?

The answer is -Repo rate

Amazon ₹20000 Pay Balance Quiz Answers | 17th February 2020


Question 1. White, yellow, red, orange, blue, and green were the six original colors on the classic version of which 40-year old iconic toy?

The answer is – Rubik’s Cube

Question 2. The 2020 Australian open was Novak Djokovic’s ___ Grand Slam singles victory. (Fill in the blanks.)

The answer is – 17th

Question 3. The Union Budget proposed which of these to build a National cold supply chain for perishables such as meat and fish?

The answer is – Kisan Rail

Question 4. The upcoming film ‘The New Mutants’ is part of which movie franchise?

The answer is – X Men

Question 5. Which famous political activist born on February 13th, wrote the poem ‘In the Bazaars of Hyderabad’?

The answer is -Sarojini Naidu


Amazon OnePlus 7 Pro Quiz Answers | 16th February 2020


Question 1. Indian-American Arvind Krishna has been appointed as the new Chairman of which global tech company?

The answer is – IBM

Question 2. What is the name of the $500 billion city-of-the-future that Saudi Arabia plans to build?

The answer is – Neom

Question 3. Who recently won his career’s 33rd National title at the Senior National Billiards Championship?

The answer is – Pankaj Advani

Question 4. The world’s smallest gold coin, which features Albert Einstein, was recently released by which country?

The answer is – Switzerland

Question 5. The words ‘Ordem e Progresso’ can be found on the flag of which country?

The answer is -Brazil


Amazon Alexa Eco Show Quiz Answers | 15th February 2020


Question 1. At which two venues did India take part in two consecutive T20I matches that both went to a super over?

The answer is – Hamilton and Wellington

Question 2. Which Hindi word was chosen as the ‘Oxford Hindi Word of 2019’ by the Oxford University Press?

The answer is – Samvidhaan

Question 3. The 2020 Hindi film ‘Gul Makai’ is based on the life and struggle of which famous personality?

The answer is – Malala Yousafzai

Question 4. Who recently displaced Volkswagen as the world’s second most valuable carmaker?

The answer is – Tesla

Question 5. The town of Schengen, after which a famous treaty is named, is located in which country?

The answer is -Luxembourg


Amazon Apple iPad Pro Quiz Answers | 14th February 2020


Question 1. In which country is it customary for women to give men chocolate on Valentine’s Day?

The answer is – Japan

Question 2. The Indian Navy recently launched Operation Vanilla to help which cyclone hit island-nation?

The answer is – Madagascar

Question 3. What did the founder of Domino’s give his future wife for their first Valentine’s Day?

The answer is – A heart-shaped Pizza

Question 4. Toyota is making an electrified fleet of vehicles for which the major 2020 event?

The answer is – Tokyo Olympics 2020

Question 5. Who recently launched an upgraded geo-imaging web portal called Bhuvan Panchayat 3.0?

The answer is –ISRO


Amazon ₹15000 Pay Balance Quiz Answers | 12th February 2020


Question 1. Which song by Coldplay (filmed in Mumbai) features Beyonce, and Bollywood star Sonam Kapoor and showcases the festival of Holi, among other things related to India?

The answer is – Hymn for the Weekend

Question 2. What is the name of the mythical creature which has the head of a human and the body of a lion? A large structure of this is seen in Giza, Egypt.

The answer is – Sphinx

Question 3. In the Lion King, what is Simba’s mother’s name?

The answer is – Sarabi

Question 4. Ishwar Chandra Vidyasagar was born on 26 September 1820. He fought for women’s rights as an activist and helped introduce the ‘Widow re-marriage act’ in India. Where was he born?

The answer is – West-Bengal

Question 5. Where would you find the Mismi mountain peak, the most distant source of the Amazon River?

The answer is -Peru

Amazon Apple iPhone XS Quiz Answers | 12th February 2020


Question 1. Which song by Coldplay (filmed in Mumbai) features Beyonce, and Bollywood star Sonam Kapoor and showcases the festival of Holi, among other things related to India?

The answer is – Hymn for the Weekend

Question 2. What is the name of the mythical creature which has the head of a human and the body of a lion? A large structure of this is seen in Giza, Egypt.

The answer is – Sphinx

Question 3. In the Lion King, what is Simba’s mother’s name?

The answer is – Sarabi

Question 4. Ishwar Chandra Vidyasagar was born on 26 September 1820. He fought for women’s rights as an activist and helped introduce the ‘Widow re-marriage act’ in India. Where was he born?

The answer is – West-Bengal

Question 5. Where would you find the Mismi mountain peak, the most distant source of the Amazon River?

The answer is -Peru

Amazon Sony Alpha 6400 Mirrorless camera Quiz Answers | 9th February 2020


Question 1. Which plant was added to the Guinness Book of Records as the fastest growing plant on earth?

The answer is – Bamboo

Question 2. In the Marvel Cinematic Universe, we see Hulk as a green-colored giant superhero. But what color was he meant to be originally?

The answer is – Grey

Question 3. Which island in Andaman and Nicobar is home to some of the world’s last tribe which is uncontacted and does not have any interaction with the outside world?

The answer is – North Sentinel Island

Question 4. Which event has been titled as the ‘largest human gathering in the world’ where over 100 million people gather at once?

The answer is – Kumbh Mela

Question 5. Which species of crab does not have a shell of its own but makes its home inside the shells of sea snails?

The answer is -Hermit Crab


Amazon  Quiz Answers | Win ₹5000 Pay Balance | 10th February 2020


Question 1. In terms of area, which one of the following Indian states has the largest coverage of forest?

Answer- Madhya Pradesh

Question 2. Kitten, Pumps, Cone, Sling Back and Platform are types of what?

Answer- Heels

Question 3. ‘Finding the gaps’ is a part memoir, part self-help book written by which personality known for his accurate decision making?

Answer- Simon Taufel

Question 4. Who is known as the ‘Waterman of India’ and is renowned for his conservational efforts in bringing back many rivers, and increasing the water table level in Rajasthan?

Answer- Dr. Rajendra Singh

Question 5. Like humans, most species in the animal kingdom have a single heart. But there is an exception. How many hearts does an octopus have?

Answer-3




Amazon Oppo Reno2 Z Quiz Answers | 9th February 2020


Question 1. Which of these was earlier known as the ‘Hailey National Park’ when it was established in 1936?

The answer is – Jim Corbett National Park

Question 2. Which country’s highest point is Mount Fuji, a dormant volcano?

The answer is – Japan

Question 3. Which was named as the ‘Word of the Year 2018’ by Oxford dictionaries?

The answer is – Toxic

Question 4. In a 1999 Test match against South Africa, New Zealand tail-ender Geoff Allott batted memorable innings which lasted 101 minutes. How many runs did he score?

The answer is – 0

Question 5. I can talk English, I can walk English, I can laugh English because English is a funny language’, which actor said this dialogue in a Bollywood movie?

The answer is -Amitabh Bachchan



Amazon Kenwood Food Processor Quiz Answers | 8th February 2020

Question 1. Narain Karthikeyan is the sportsman in the field of which sport?

The answer is – Formula one racing

Question 2. She was the first Indian woman to become a teacher and opened up the first girl’s school in India in 1848. Who is she?

The answer is – Savitribai Phule

Question 3. What is the dot that appears over the lowercase letters, ‘i’ and ‘j’, called?

The answer is – Tittle

Question 4. What is the slang term given to a ball that is bowled so well that it is considered unplayable by the batsman in cricket?

The answer is – A jaffa

Question 5. Punjab is also called ‘The Land of Five Glasses of water’. Which of these is NOT a river the name that flows through the region?


The answer is -Tapti


Amazon Fossil Leather Bag Quiz Answers | 7th February 2020 


Question 1:- What is engraved on the minute hand of the three watches shown in the video? Hint: You see these towards the end.

The answer is:- Love

Question 1 – Bluetongue, a disease on domestic and wild ruminants(Goats, sheep, cattle) is caused by ______? (Fill in the blank)

The answer is – Virus

Question 2 – Which among the following is NOT a work of Rabindranath Tagore?

The answer is – Kapala Kundala

Question 3 – Which was the first Indian movie nominated for Oscar?

The answer is – Mother India

Question 4 – The modern game of golf originated in which country?

The answer is – Scotland

Question 5 – The one horn Rhino is found in which country?

The answer is – India




Amazon ₹15000 Pay Balance Quiz Answers | 6th February 2020


Question 1. Which company recently acquired a stake in Zomato by selling its Indian food delivery business?

The answer is – Uber

Question 2. Fenway Sports Group owns which football club that is currently top of the table in its domestic league?

The answer is – Liverpool

Question 3. Who has been appointed as the first Chief of Defence Staff of India?

The answer is – Bipin Rawat

Question 4. The movie ‘The Two Popes’ stars the famous actor Anthony Hopkins as which pope?

The answer is – Pope Benedict XVI

Question 5. The recent web-series ‘The Forgotten Army’ is based on the extraordinary true story of the men and women in which army?

The answer is -Indian National Army



Amazon Redmi Note 8 Pro Quiz Answers | 5th February 2020


Question 1. Padma Vibhushan Pandit Chhannulal Mishra is a noted exponent of which Gharana of the Hindustani classical music?

The answer is – Kirana

Question 2. Director of Panga, Ashwini Iyer Tripathi has also directed which of these movies?

The answer is – Bareilly ki Barfi

Question 3. A model of which French aircraft was part of the Indian Air Force tableau at Republic Day parade 2020?

The answer is – Rafale

Question 4. Which is the common sport played by Roger Federer and Sofia Kenin?

The answer is – Tennis

Question 5. Isabel dos Santos, Africa’s richest woman, is from which country?

The answer is -Angola



Amazon Apple iPad Pro Quiz Answers | 4th February 2020


Question 1. Which town has been chosen as the capital of the newly merged Union Territory of ‘Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu’?

The answer is – Daman

Question 2. Which of these businessmen has been awarded the Padma Bhushan in 2020?

The answer is – Anand Mahindra

Question 3. The World Economic Forum along with its partners has launched 1t.org to promote which initiative?

The answer is – One Trillion Trees initiative

Question 4. Which one out of these ‘Phogat’ sisters is the first Indian woman wrestler to win gold at both the Commonwealth and the Asian Games?

The answer is – Vinesh Phogat

Question 5. 550th birth anniversary of Guru Nanak Dev was the theme of which state’s tableau in the 2020 Republic Day parade?

The answer is –Punjab



Amazon Today’s Quiz Answers – ₹20000 Pay Balance | 3rd February 2020


Question 1. What is the name of the humanoid robot from ISRO that will travel on the first test flight of the Gaganyaan mission?

The answer is – Vyommitra

Question 2. Uber recently announced a partnership with which company to mass-produce ‘air taxis’?

The answer is – Hyundai

Question 3. Which of these sportspeople has been awarded the Padma Bhushan in 2020?

The answer is – PV Sindhu

Question 4. Which famous character actor is playing the role of Indian team manager PR Man Singh in the movie 83?

The answer is – Pankaj Tripathi

Question 5. Irish conductor Eímear Noone is to set to become the first woman to conduct the porches

The answer is -Oscars



Amazon OPPO Reno 2 F Quiz Answers | 2nd February 2020


Question 1. Katerina Sakellaropoulou has recently been elected as the first female president of which country?

The answer is – Greece

Question 2. Which Chinese zodiac symbol represents the Chinese New Year 2020?

The answer is – Rat

Question 3. Which of these basketball legends wrote and narrated the short film ‘Dear Basketball’? (Hint: He tragically passed away recently)

The answer is – Kobe Bryant

Question 4. Bal Shakti Puraskar is an annual award presented by the Indian President to whom?

The answer is – Children

Question 5. Priyam Garg is captaining India in which international tournament being held currently?

The answer is –ICC U19 World Cup





Amazon Today’s Quiz Answers – ₹5000 Pay Balance | 30th January 2020


Question 1. Imtiaz Ali has directed two movies with the same name, one released in 2009 and the other will be released in 2020. Name the film.

The answer is – Love Aaj Kal

Question 2. Jair Bolsonaro, the chief guest on the 2020 Republic Day, is the current president of which country?

The answer is – Brazil

Question 3. Nashik valley in India is well known for the production of which of these?

The answer is – Wine

Question 4. Today, 2 minutes of silence is observed at 11AM in India to mark the death anniversary of which national figure?

The answer is – Mahatma Gandhi

Question 5. Radha Krishna Mathur is the 1st Lieutenant Governor of which Indian territory?

The answer is –Ladakh



Amazon Today’s Quiz Answers – Samsung Galaxy Note 10 | 29th January 2020


Question 1. Which of these global forums is celebrating its 50th anniversary in 2020?

Answer – World Economic Forum

Question 2. Which of these is the title of a 2020 Hindi film starring Hema Malini?

Answer – Shimla Mirchi

Question 3. Which Bharat Ratna awardee was often referred to as Sudhakantha?

Answer – Bhupen Hazarika

Question 4. Who among these was one of the military leaders of Shivaji Maharaj?

Answer – Tanaji

Question 5. Which country has recently announced the Space Domain Mission Unit to counter threats against satellites?

Answer – Japan


Amazon Today’s Quiz Answers – Sony 5.1 Home Theater System | 28th January 2020


Question 1. Which family game released a “nonpartisan” edition this year, hoping to prevent political arguments?

Answer – Uno

Question 2. Which country is the host of the ongoing 2020 Under-19 Cricket World Cup?

Answer – South Africa

Question 3. After 88 years, Mumbai Police is inducting what back into their patrol units?

Answer – Horses

Question 4. The Annapurna trekking circuit falls in which country?

Answer – Nepal

Question 5. Who did Joaquin Phoenix call his favorite actor in a recent acceptance speech at the Screen Actors Guild awards?

Answer –Heath Ledger



Amazon Today’s Quiz Answers – ₹20000 Pay Balance | 27th January 2020


Question 1 – The root “hibernate” in the word “hibernate” relates to which of these?

The answer is – Winter

Question 2 – Which Indian is the current Chief Economist of the International Monetary Fund?

The answer is – Gita Gopinath

Question 3 – Who was the first woman parade adjutant for the Republic Day parade?

The answer is – Tenya Shergill

Question 4 – Which cricketer recently won the ‘Sir Garfield Sobers Trophy’ for ICC Player of the Year?

The answer is – Ben Stocks

Question 5 – Which of these countries receives 20,000 tulips each year as a gift from the Netherlands?

The answer is – Canada


Amazon Today’s Quiz Answers – Realme U1 | 26th January 2020


Q1- Which of these words has come from the Sanskrit for ‘massage’?

The answer is: Shampoo

Q2- Which iconic cartoon series is set in the fictional Kingdom of Dholakpur?

The answer is: Chhota Bheem

Q3- Which of these marks the beginning of the process of printing Union Budget documents in India?

The answer is: Halwa Ceremony

Q4- Which of these sides did India bowl out for just 41 during the 2020 U-19 World Cup?

The answer is: Japan

Q5- Which international rapper recently launched a self-named Senegalese city and accompanying cryptocurrency? (Hint: Now that he has a country of his own, bet he doesn’t feel ‘Lonely’ anymore!)

The answer is: Akon

Amazon Today’s Quiz Answers – Bose Bluetooth 700 Headphones | 25th January 2020


Question 1. Who recently bought the jewelry company Tiffany’s for $16.2 billion?

The answer is – LMVH

Question 2. What is the color of the black box found in airplanes? (Hint: the Black box is an electronic recording device placed in an aircraft for the purpose of facilitating the investigation of aviation accidents and incidents)

The answer is – Orange

Question 3. Who has conferred the Polly Umrigar Award (2018-19) for being the best international cricketer at the BCCI Annual Awards?

The answer is – Jasprit Bumrah

Question 4. The eruption of the Taal volcano prompted the evacuation of at least 30,000 people. In which country is this volcano?

The answer is – Philippines

Question 5. The Sewell is the second-largest rough-cut diamond discovered in history. Where was is it recently found?

The answer is –Botswana

Amazon Today’s Quiz Answers – Casio 61 Key Keyboard | 24th January 2020


Question 1. Serbia recently won the ATP Cup. Which of these players did Novak Djokovic beat in one of the matches in the final?

The answer is – Rafael Nadal

Question 2. Which famous Indian born in January, once traveled to Moscow disguised as an Italian nobleman named Count Orlando Mazzotta?

The answer is – Netaji Subhash Chandra Bose

Question 3. LANDS is a development scheme set up by the government. Under this scheme, information technology-based SMEs would be set up in which two areas?

The answer is – Lakshadweep, Andaman, and Nicobar

Question 4. The famous humorist Taarak Mehta is known for his column Duniya one Undha _____. (Fill in the blanks)

The answer is – Chashma

Question 5. P Mangesh Chandran is a known champion in which of these sports?

The answer is -Chess

Live Amazon Quiz

Amazon Today’s Quiz Answers – ₹10000 Pay Balance | 23rd January 2020


Question 1. Who is the only batsman to score more than 1000 runs in Test cricket in 2019?

The answer is – Marnus Labuschagne

Question 2. Which famous freedom fighter born on 28th January 1865 was also known as ‘Punjab Kesari’?

The answer is – Lala Lajpat Rai

Question 3. Which of these popular Sitcom characters has Italian American roots and is also 1/16th Portuguese? (Hint: This character does NOT like sharing food and always asks you how you’re doing.)

The answer is – Joey Tribbiani

Question 4. The 101st birth anniversary of which poet on 14th January, was observed by Google with a special doodle dedicated to him?

The answer is – Kaifi Azmi

Question 5. Which of these famous Bollywood personalities is among the producers for the movie Chhapaak?

The answer is – Deepika Padukone



Amazon Today’s Quiz Answers – Huawei Y9 Prime Smartphone | 22nd January 2020


Question 1. Janhvi Kapoor is starring in an upcoming biopic based on which Indian Air Force pilot?

The answer is – Gunjan Saxena

Question 2. Pravasiya Bharatiya Divas celebrated on 9th January, celebrates the return of which national figure from South Africa to India on 9th January 1915?

The answer is – Mahatma Gandhi

Question 3. The flag of which of these nations features the least number of stars?

The answer is – Vietnam

Question 4. The theme song of which TV series starts with the lines ‘Our whole universe was in a hot, dense state’?

The answer is – The Big Bang Theory

Question 5. Who has been nominated in both the Best Actress in a Leading Role and the Best Supporting Actress category for this year’s Oscars?

The answer is -Scarlett Johansson


Amazon Today’s Quiz Answers – Fujifilm X-A7 mirrorless camera | 21st January 2020


Question 1. ADNEC, the venue for the ‘World Future Energy Summit 2020’ is located in which city?

The answer is – Abu Dhabi

Question 2. Few of the names of editions of which reality show are ‘Your Gang, Your Glory’, ‘Rising’, ‘Extreme’, ‘Real Heroes’ and ‘Revolution’?

The answer is- Roadies

Question 3. GS Lakshmi is the first woman to do what in the world of cricket?

The answer is- Match referee for a men’s ODI

Question 4. Which of these movies received the most number of Oscar Nominations in 2020? (Hint: It has received 11 Oscar nominations)

The answer is- Joker

Question 5. The 2020 edition of which league featuring teams such as the Raptors, Warriors, Hunters, Rockets started on January 20th, 2020?

The answer is-Premier Badminton League



Amazon Today’s Quiz Answers – ₹15000 Pay Balance | 20th January 2020


Question 1. Which city will play host to the 2022 Commonwealth Games (though there is a proposal to stage archery events in India)?

The answer is – Birmingham

Question 2. Which film won the ‘Best Motion picture- drama’ award in the Golden Globe awards 2020?

The answer is – 1917

Question 3. The Kolkata port has recently been renamed after which Indian politician?

The answer is – Syama Prasad Mukherjee

Question 4. The Delhi-Udaipur Express train is named after which famous horse? (Hint: It was ridden by Maharana Pratap in battle and by millions of Indians as a scooter in the 90s)

The answer is – Chetak

Question 5. Which country recently launched the world’s largest radio telescope ‘Sky Eye’ to hunt for extraterrestrial life?

The answer is – China



Amazon Today’s Quiz Answers – Bose sound sport Headphones | 18th January 2020


Q1. What is likely to be conducted in India between April 1, 2020, and September 30, 2020, using a mobile phone application for the first time?

The answer is – Census

Q2. The orange traffic cone logo of which software wears a Santa hat for the festive season (December 18th- January 1st)?

The answer is – VLC media player

Q3. Daniele De Rossi, who announced his retirement recently, is a world-cup winning footballer of which country?

The answer is – Italy

Q4. Vayu, Hikka, Kyarr, Maha, and Pavan – heavily affected India’s west coast in 2019. What are these?

The answer is – Cyclones

Q5. Haitham bin Tariq Al Said has recently named as the new Sultan of which country?

The answer is –Oman



Amazon Today’s Quiz Answers – GoPro Hero 8 | 17th January 2020


Q1. Which famous person born on 15th January, delivered the iconic ‘I have a dream’ speech at Washington?

The answer is- Martin Luther King Jnr

Q2. Utkalika is the state emporium of which Indian state?

The answer is – Odisha

Q3. The Hundred’ is a cricket tournament in England to be launched in 2020. What does the Hundred refer to?

Answer is – Number of balls in an innings ‘

Q4. More than 1 billion animals may have been killed in wildfires ravaging which country in 2019-20?

The answer is – Australia

Q5. Which of these popular animated series is set in the fictional town of Springfield?

The answer is -Simpsons




Amazon Today’s Quiz Answers – ₹20000 Pay Balance | 16th January 2020


Q1. In 2019 who broke the record of Sanath Jayasuriya of scoring most international runs as an opener in a calendar year?

The answer is- Rohit Sharma

Q2. The state bird of Mizoram and Manipur is Mrs _____’s pheasant. (Fill in the blank) Hint: This bird has the surname of a famous British naturalist.

The answer is- Hume

Q3. From the 3rd to the 12th of January, which of these team tennis events was held in Brisbane, Perth, and Sydney?

The answer is- ATP Cup

Q4. In the movie Tanhaji, Saif Ali Khan is playing the role of which historical character?

The answer is- Udaybhan Rathod

Q5. In 1968, the Beatles visited the spiritual training camp of which ‘Maharishi’ known for the transcendental meditation technique?

Answer-Mahesh Yogi

Amazon Today’s Quiz Answers – LG W30 Pro smartphone | 15th January 2020


Q1. The RBI has launched which app to help the visually challenged identify the denomination of currency notes?

The Answer is – MANI

Q2. Who has recently been named as the decade’s most famous teenager worldwide by the United Nations?

The answer is – Malala Yousafzai

Q3. The upcoming movie Brahmastra features which of these pairs in a movie together for the first time?

The answer is – Ranbir- Alia

Q4. Yutu-2 is the second lunar rover from which country that recently completed 1 year of exploration on the far side of the moon?

The answer is – China

Q5. Who recently announced the Earth shot Environment Prize to motivate the creation of new solutions to tackle the climate crisis?

The answer is  – Prince William



Amazon Today’s Quiz Answers – Canon M200 mirrorless camera | 14th January 2020


Q1. On January 2, 2020, Prakash Parv was celebrated as the birth anniversary of which Sikh Guru?

The answer is – Guru Gobind Singh

Q2. David Stern, who recently passed away was a former Commissioner of which famous Sports league? (Hint: Players like LeBron James, Michael Jordan played in this league)

The answer is – NBA

Q3. For playing which character did Joaquin Phoenix win the 2020 Golden Globe Award for Best Actor in a Drama Motion Picture?

The answer is – Joker

Q4. Leo Carter recently became the 4th in T20 cricket and 7th overall to achieve what feat? (Hint: Yuvraj achieved this in 2007)

The answer is – Hit 6 Sixes in an over

Q5. Andaman and Nicobar Islands recently commemorated the 76th Anniversary of the first flag hoisting by whom?

The answer is – Netaji Subhas Chandra Bose


Amazon Today’s Quiz Answers – ₹5000 Pay Balance | 13th January 2020


Q1 -Which Organisation Maintains The ‘Stolen Works Of Art Database’?

Answer: INTERPOL

Q2 -In 2019, Who Became The First Batsman To Score More Than 20000 International Runs In A Decade?

Answer: Virat Kohli

Q3 -Dadasaheb Phalke Award Is India’s Highest Award In Which Of These Sectors?

Answer: Cinema

Q4 -Mandu Festival Is Organised By The Tourism Board Of Which Indian State?

Answer: Madhya Pradesh

Q5 -Christina Koch Recently Set The Record For The Longest ______ By A Woman. (Fill In The Blank)

Answer: Spaceflight


Amazon Today’s Quiz Answers – Oppo Reno2 Z Smartphone | 12th January 2020


Q1- Swami Vivekananda was a monk and one of the most celebrated spiritual leaders of India. He worked tirelessly towards the betterment of the society, in servitude of the poor and needy. He celebrates his birthday today. What is his real name?

The Answer is:- Narendra Nath Datta

Q2- _____ Day is celebrated in honor of Swami Vivekananda’s birthday. (Fill in the blank)

The Answer is:-National Youth Day

Q3- What is the name of India’s first manned space flight project?

The Answer is:- Gaganyaan

Q4- Who among them recently won the World Rapid Chess Championship in the women’s category? (Hint: She was born in Andhra Pradesh)

The Answer is:-Koneru Humpy

Q5- ‘Him Darshan’ Express that was recently launched connects which of the following places to each other?

The Answer is:-Kalka – Shimla


Amazon Today’s Quiz Answers – Win ₹10000 Pay balance | 9th January 2020


Q1 – Which of these is a high-speed satellite internet product development project from Amazon?

The answer is – Project Kuiper

Q2 – Which upcoming movie starring Ajay Devgan features the Battle of Sinhagad fought in 1670?

The answer is – Tanhaji

Q3 – How do we better know singer Park Jae-sang born on 31st December, who became a worldwide phenomenon in 2012? (Hint: Gangnam style!!)

The answer is – Psy

Q4 – Which extremely popular video-sharing app was launched in 2017 by Chinese developer ByteDance, for markets outside of China?

The answer is – Tik Tok

Q5 – Phobophobia is the fear of what?

The answer is – Phobias




Amazon Today’s Quiz Answers – Win Samsung Galaxy M30s SmartPhone | 8th January 2020



Q1 – The barbs along the back, the ribbons of twisted steel, the jagged ends of swords and knives all tangled up’. Which throne is being described here by Stannis Baratheon in Game of Thrones?

The answer is – The Iron Throne

Q2 – The speeches and writings of this famous leader born on December 26th, 1893 are found in the ‘Little Red Book’. Name the leader.

The answer is – Mao Zedong

Q3 – The central character of the ‘Mardaani’ movie series is Shivani Roy. Which ruler’s name is also her middle name?

The answer is – Shivaji

Q4 – Sabroom SEZ (Special Economic Zone) focussed on the agro-based food processing sector is the first SEZ in which state?

The answer is – Tripura

Q5 – Pakyong Airport is the first airport of which state?

The answer is – Sikkim



Amazon Today’s Quiz Answers – Win ₹20000 Pay balance | 6th January 2020



Q1 – Who recently became the first-ever badminton player to earn over half a million USD in prize money in a single year?

The answer is – Kento Momota

Q2 – Good Governance Day is observed in India each year on the same day as which of these occasions?

The answer is – Christmas

Q3 – ‘Pyjamas are Forgiving’ and ‘The Legend of Lakshmi Prasad’ are books written by which celebrity born on December 29th, 1974?

The answer is – Twinkle Khanna

Q4 – In the 2nd week of December 2019, who changed her Twitter bio to ‘A teenager working on her anger management problem’? (It has changed since then)

The answer is – Greta Thunberg

Q5 – Which famous rock band collaborated with AR Rahman to create the song ‘Ahimsa’?

The answer is – U2


Amazon Today’s Quiz Answers – Win Noise Shot Wireless Headphones | 4th January 2020



Q1- December 19th is celebrated as the Liberation day for which the Indian state became independent in 1961?

Ans: Goa

Q2- What achievement of the Indian team at the Eden Gardens in 2001, was recently emulated by Jharkhand in the Ranji trophy?

Ans: Win After Following ON

Q3- Sonu Sood, Prakash Raj, and Sudeep have been the principal antagonists in the 3 editions of which popular film series?

Ans: Dabangg

Q4- The Unquiet River by Arupjyoti Saikia re-imagines the history of a state with a particular river at the center. Name the river.

Ans: Brahmaputra

Q5- On 24th December 1986 an act was passed which gave safeguards against unfair trade practices. What day is observed on 24th December?

Ans: National Consumer Day

Amazon Today’s Quiz Answers – Win Casio 61 Key Keyboard | 3rd January 2020



Q1- Eight year old Ryan Kaji earned around $26 million in 2019. What is the source of his income?

Ans: Reviewing toys on YouTube

Q2- The 2006 film, The Namesake, starring Tabu and Irfan Khan is based on a novel of the same name. Who is the author of that novel?

Ans: Jhumpa Lahiri

Q3- UK’s richest woman Denise Coates is the co-CEO of which organisation? (Hint: It’s a safe bet that her wealth will keep rising every year!)

Ans: Bet365

Q4- Sunny, who has starred in movies such as Gold and the upcoming Bhangra Paa Le is the brother of which Bollywood star?

Ans: Vicky Kaushal

Q5- December 23rd is observed as Kisan Diwas every year on the occasion of which former Indian Prime Minister’s birthday?

Ans: Chaudhary Charan Singh

Amazon Today’s Quiz Answers – Win ₹10000 Pay balance | 2nd January 2020


Q1 - Divya, Akanksha, Pratima, and Prashanti Singh are sisters who have represented India in which sport?

The answer is – Basketball

Q2 - How do we better know rapper Dilin Nair?

The answer is – rafter

Q3 - Who recorded his 8th ODI score of 150 or more in a match played at Vishakapatnam?

The answer is – Rohit Sharma

Q4 - Which choreographer is the director of the upcoming movie Street Dancer 3D?

The answer is – Remo D’Souza

Q5 - US-based Lars Buro has designed ‘Cybunkers’- a garage to accommodate ‘Cybertrucks’ and their owners. Whose products are ‘Cybertrucks’?

The answer is –tesla


Amazon Today’s Quiz Answers – Win Samsung Galaxy M20 SmartPhone | 1st January 2020



Q1- The two players to fetch the highest price at the auction for the 2020 IPL, have both represented which country?

The answer is – Australia

Q2 – Which of these states has a number in its name?

The answer is – Chattisgadh

Q3 -What does the first “C” stand for in IRCTC, an Indian Railways subsidiary?

The answer is – Catering

Q4 – Which Indian state observes Sangai Festival every year?

The answer is – Manipur

Q5- Who has been awarded the 2019 International Children’s Peace Prize for her global campaign called ‘School Strike’?

The answer is – Greta Thunberg



Amazon Today’s Quiz Answers – Win Sennheiser IE 80s Headphones  | 28th December 2019



Q1- Birds of Prey is an upcoming movie featuring which of these comic book characters as the main protagonist?

The answer is – Harley Quinn

Q2- Who is the only Indian cricketer to take two international ODI hat-tricks?

The answer is – Kuldeep Yadav

Q3- Stadia from Google is a new cloud-based service offering what to customers?

The answer is – Gaming

Q4 – Shashi Tharoor won the Sahitya Akademi Award 2019 in the English category for which book?

The answer is – An Era Of Darkness

Q5- Who among these will publish an anthology of the writings of Guru Nanak Dev in world languages to mark his 550th birth anniversary?

The answer is  – UNESCO



Amazon Today’s Quiz Answers – FiiO X1II Portable Music Player | 27th December 2019



Q1 – If it was Malaika Arora who featured in the song ‘Munni Badnaam Hui’, who features in the song ‘Munna Badnaam Hua’?

The answer is – Warina Hussain

Q2 – Who among the following was awarded the Bharat Ratna posthumously?

The answer is – Nanji Deshmukh

Q3 – December 22nd is celebrated as National Mathematics Day on the occasion of whose birthday?

The answer is – Srinivas Ramanujan

Q4 – The current Duchess of Sussex was a regular on the first seven seasons of which of these shows?

The answer is – Suits

Q5 – What is the value of the commemorative coin released on Mahatma Gandhi’s 150th birth anniversary?

The answer is – INR 150

Amazon Today’s Quiz Answers – Win Of ₹15000 Pay Quiz | 26th December 2019



Question 1 – Who recently became the first man to score a century on Test as well as ODI debut?

The answer is  – Abid Ali

Question 2 – Panipat is a city in which the present-day state of India?

The answer is  – Haryana

Question 3 – The base color of the banknote of which denomination is magenta?

The answer is  – INR 2000

Question 4 – A small village called Dhordo in Gujarat is currently hosting which famous festival?

The answer is –  Rann Utsav

Question 5 – Which actor born on 17th December was the producer for the movie Vicky Donor, also winning a National Award for the same?

The answer is  – John Abraham

Amazon Today’s Quiz Answers – Win Samsung Galaxy Tab | 24th December 2019



Q1 – According to Google, what was India’s most-searched term of 2019?

Ans is – Cricket World Cup

Q2 – Which 2019 video game revolves around various incidents that happen in the fictional country of Urzikstan?

Ans is – Call Of Duty: Modern Warfare

Q3 – The westernmost point of India falls in which state?

Ans is – Gujarat

Q4 – Which popular actor born on 21st December 1963, played a negative role for the first time in the movie Shikari in 2000?

Ans is – Govinda

Q5 – How do we better know Paul David Hewson, who with his group put up a memorable show at the DY Patil Stadium on December 15th, 2019? (Hint : U2 performed on 15th December in Mumbai).

Ans is – Bono

Amazon Today’s Quiz Answers – Win Samsung A10s SmartPhone | 15th December 2019



Q1 – Who was named the youngest self-made Billionaire by Forbes in 2019?

Ans – Kylie Jenner

Q2 – Born on 11th December 1922, which Bollywood actor’s Ancestral home in Pakistan Declared as Heritage Site by the Pakistan Government in 2014?

Ans – Dilip Kumar

Question 3 – How many Centuries Virat Kohli Hit in T20?

Ans – 0

Q4 – Which company is building Starship, a transportation system designed for interplanetary travel?

Ans – SpaceX

Q5 – Which of these historical characters has Sanjay Dutt portrayed in a recent movie directed by Ashutosh Gowariker?

Ans– Ahmad Shah Abdali

Amazon Today’s Quiz Answers – Win Bosch Washing Machine | 14th December 2019


Q1:- Which Sweden based global music streaming giant entered India in March 2019?

Ans-  Spotify

Q2 :- ‘National Unity Award’, the highest civilian award given for contribution to unity and integrity of India is named after whom?

Ans- Sardar Patel

Q3:- Which country’s space agency is behind the Hayabusa asteroid sample-return missions? (Hint: Hayabusa is a robotic spacecraft)

Ans-  Japan

Q4 :- Which Indian cricketer became the first woman to play 200 ODIs in 2019?

Anns-  Mithali Raj

Q5 :- Which company joined Apple and Amazon in hitting the $1 trillion valuations in April 2019?

Ans-  Microsoft


Amazon Today’s Quiz Answers – GoPro Hero 8 | 13th December 2019



Q1:- Which Indian city hosted the country’s first game between two NBA teams?

Ans-  Mumbai

Q2:- Which Indian classical musician has recently got a minor planet named after him?

Ans- Pandit Jasraj

Q3:- NASA’s rover ‘Opportunity’ was declared dead in 2019 after spending 15 years on which planet?

Ans-  Mars

Q4:- Which actor shared the 2019 National Film Award for Best Actor along with Ayushmann Khurrana?

Ans-  Vicky Kaushal

Q5:- Which footballer was awarded The Ballon d’Or for a record 6th time recently?

Ans-  Lionel Messi


Amazon Today’s Quiz Answers – Win Canon M200 mirrorless camera



Q1:- The upcoming Salman Khan starer Dabangg 3 stars the daughter of which of these Bollywood directors?

The Answer is -  Mahesh Manjrekar

Q2:- Oprah Winfrey has glossophobia and didn’t enjoy one of her birthday parties because of this. What is glossophobia the fear of?

The Answer is - Balloons

Q3:- In which country did the Indian cricket team register their first-ever Test series win in early 2019?

The Answer is -  Australia

Q4:- Shawn Carter born on December 4th is hip-hop’s first billionaire as per Forbes. By what name is he better known in the music industry and around the world?

The Answer is -  Jay Z

Q:- Which country has announced plans of moving its capital from its richest island Java to an unnamed city in Borneo?

The Answer is -  Indonesia



Amazon Today’s Quiz Answers – Win Poco F1 Smartphone | 8th December 2019



Q1 – Anjali Chand who recently took the best T20I bowling figures (6 wickets for 0 runs) of all time at the South Asian Games, represents which country?

The Answer Is – Nepal

Q2 – According to the title of a recent book by Amish Tripathi, Ravana is the enemy of which place?

The Answer Is – Aryavarta

Q3 – Which of these word(s), in focus due to several campaigns by activists, has been declared the Oxford Word of the year 2019?

The Answer Is –  Climate Emergency

Q4 – Which mythical animal features on the flags of both Bhutan and Wales?

The Answer Is – Dragon

Q5 – The recent international badminton tournament held at Lucknow from 26th November- 1st December is named after which sportsperson?

The Answer Is – Syed Mod

Amazon Today’s Quiz Answers – Win Sony Play Station 4 | 6th December 2019
What’s the name of India’s first ingenuously built light combat jet?


Answer – Tejas

2. Which Indian industrialist topped the Forbes list of the World’s richest sports team owners in 2019?

Answer – Mukesh Ambani

3. Arjun Kapoor, would be seen in the role of which of these military figures in a 2019 movie directed by Ashutosh Gowariker?

Answer – Sadashiv Rao Bhau

4. Famous for another role, which leader born on 3rd December was India’s Minister for Food & Agriculture from August 1947- April 1952?

Answer – Rajendra Prasad

5. In 2018, the new banknote of which denomination was launched in chocolate brown color?

Answer – INR 10

Amazon Today’s Quiz Answers – Win ₹20000 Pay Balance | 5th December 2019
Question 1:- What is the name of the NASA program that intends to land the first man and woman on the Moon by 2024?


The answer is:- Artemis

Question 2:- Which medical student is slated to make her Bollywood debut in 2020, in a movie about Prithviraj Chauhan, opposite Akshay Kumar?

The answer is:- Manushi Chillar

Question 3:- Which word often used in politics, is also the name for a group of Cheetahs?

The answer is:- Coalition

Question 4:- Roger Federer and Alexander Zverev recently broke the record for the highest attendance in a tennis match. Where was the match played?

The answer is:-  Mexico City

Question 5:- Kailasavadivoo Sivan is the current head of which of these government organizations?

The answer is:- ISRO

Amazon Today’s Quiz Answers – Win Nokia 7.2 Phone | 4th December 2019

Question 1:- The recent movie ‘Ford vs Ferrari’ is based on Ford’s quest to win which famous event in auto racing?

The answer is:- 24 Hours of Le Mans

Question 2:- Which cricket stadium hosted India’s first-ever pink ball day/night test match against Bangladesh?

The answer is:- Eden Gardens

Question 3:- Which corridor was opened for pilgrims, connecting Dera Baba Nanak in Gurdaspur with Gurdwara Darbar Sahib in Pakistan?

The answer is:- Kartarpur corridor

Question 4:- Which book, a sequel to a 1985 novel by Margaret Atwood called the ‘The Handmaid’s Tale’, shared the Man Booker Prize in 2019 with ‘Girl, Woman, Other’?

The answer is:- The Testaments

Question 5:- Posted by Chris Godfrey, which of these became the most-liked post ever on Instagram in 2019?

The answer is:- Photo of an egg

Also, Play – Amazon Joy Of Giving Quiz Answers
Amazon Today’s Quiz Answers – Win Armani Exchange watch  | 3rd December 2019

Question 1:- Which actress born on 28th November, started her Bollywood career playing the role of Ashima Roy in a Shoojit Sircar movie?

The answer is:- Yami Gautam

Question 2:- He was the lead singer of the famous metal band Black Sabbath in the 1970s. He was nicknamed ‘The Prince of Darkness’ and has won Grammy awards in his music career. He celebrates his birthday today. Who is he?

The answer is:- Ozzy Osbourne

Question 3:- National Law/Constitution Day in India was celebrated on 26th November 2019 to mark which day?

The answer is:- Day constitution was adopted

Question 4:- Susan Buffett, Tim Cook, Joe Gebbia, Susan McCaw are all part of the leadership council of a fund set up by which Nobel laureate?

The answer is:- Malala Yousafzai

Question 5:- Lieutenant Shivangi of the Indian Navy, is the first woman to achieve what distinction?

The answer is:- First woman pilot in the Indian Navy

Amazon Today’s Quiz Answers – Win ₹5000 | 2nd December 2019


Question 1: Black Friday, associated with the start of the Christmas shopping season, is observed on the day after which holiday in the USA?

The answer is: Thanks Giving

Question 2: ‘Finding the gaps’ is a part memoir, part self-help book written by which personality known for his accurate decision making?

The answer is: Simon Taufel

Question 3: National Milk Day observed on 26th November every year, is observed on the birthday of which famous Indian?

The answer is: Dr. Vaghese Kurien

Question 4: Which famous cricketer’s twitter handle has his name along with the words 100mph?

The answer is: Shoaib Akhtar

Question 5: Kitten, Pumps, Cone, Sling Back and Platform are types of what?

The answer is: Heels


Amazon Today’s Quiz Answers – Win Nokia 6.2 | 1st December 2019

Question 1: Whose latest book ‘The Anarchy’ recounts the remarkable history of the East India Company from its founding in 1599 to 1803?

The answer is: William Dalrymple

Question 2: November 5 is the birthday of which well-known cricketer, who now has a stand at Arun Jaitley Stadium named after him?

The answer is: Virat Kohli

Question 3: More than 70% of this country lies in Asia. Most of its population, its capital, and its largest city are in Europe. Which country is this?

The answer is: Russia

Question 4: The famous Rann Utsav taking place from 28th October to 23rd February happens in which Indian state?

The answer is: Gujarat

Question 5: Which 2019 Disney release is set in the fictional town of Arendelle?

The answer is: Frozen 2

Amazon Today’s Quiz Answers – Win Kenwood  Food-Processor | 30th November 2019

Question 1: Thalaivi starring Kangana Ranaut, is based on the life of which famous personality?

The answer is: Jayalalitha

Question 2: About which coach in the news these days, did football player Zlatan Ibrahimovic say ‘When I played for him, I felt like a Terminator’?

The answer is: Jose Mourinho

Question 3: Phobophobia is the fear of what?

The answer is: Phobias

Question 4: Which extremely popular video-sharing app was launched in 2017 by Chinese developer ByteDance, for markets outside of China?

The answer is: TikTok

Question 5: Alopecia areata is a common autoimmune disorder that often results in which of the following?

The answer is:  Hair loss

Amazon Today’s Quiz Answers – Win Fossil Leather Bag | 29th November 2019

1) The 2019 Davis Cup finals, played in a new format this year (dream project of Barcelona’s Gerard Pique), was held in which city?

Answer – Madrid

2) In the word USB, what does B stand for?

Answer –  BUS

3) Iman, a country’s last Sumatran Rhino, died recently. Which country did Iman belong to?

Answer –  Malaysia

4) Which actor starred as Shrikant in a hit movie this year and played the role of a fast bowler in the Amazon original web series ‘Inside Edge’?

Answer –  Siddhant Chaturvedi

5) ‘A Heart Full of Burden’ is a book written by which famous personality who occupied an important position in India in the 1990s?

Answer – TN Seshan


Amazon Today’s Quiz Answers – Win ₹15000 | 28th November 2019

1) Recently, who became the first Indian bowler to take an international wicket with a pink ball?

Answer – Ishant Sharma

2) Chris Hughes, born on 26th November 1983 co-founded which technology giant along with 4 other Harvard students?

Answer –  Facebook

3) A depiction of the Ellora Caves can be found on the reverse side of which banknotes in India?

Answer –  ₹20

4) ‘Fridays for future’ is an international movement of school students started by which activist?

Answer –  Greta Thunberg

5) As per the title of a popular book and movie, who among these is ‘The Man Who Knew Infinity’?

Answer –  Srinivasan Ramanujan

Amazon Today’s Quiz Answers – Win | 27th November 2019

1) He was a Chinese-American actor, martial artist, and philosopher. He once said ‘I fear not the man who has practiced 10,000 kicks once, but I fear the man who has practiced one kick 10,000 times’. He celebrates his birthday today. Who is he?

Answer – Bruce Lee

2) The Rock and Roll hall of fame describes him as ‘The greatest instrumentalist in the history of rock music’. He has songs like ‘Purple haze’ and ‘Hey Joe’ to his name. He celebrates his birthday today. Who is he?

Answer –  Jimi Hendrix

3) Who averaged over 50 with the bat in test matches, but played only 1 one-day international, in which he was out for 0? (Hint: He was voted one of Wisden’s cricketers of the century).

Answer – Sir Garry Sobers

4) What famous comic book character is called the ‘Merc with a Mouth’ because of his tendency to joke constantly?

Answer – Deadpool

5) Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is located on which continent?

Answer – Africa

Amazon Today’s Quiz Answers – Win Apple iPad Pro  | 26th November 2019

1. He played the role of Gregor ‘The Mountain’ Clegane in the HBO series Game of Thrones. He has won titles like Europe’s strongest man and World’s strongest man. He celebrates his birthday today. Who is he?

Answer – Hafþór Júlíus Björnsson

2. Who was the first male cricketer to take a hat-trick in a World Cup ODI match?

Answer – Chetan Sharma

3. Google has launched a new cloud-based game streaming service. What is the name of the gaming service?

Answer – Google Stadia

4. Who has been conferred with the Indira Gandhi Prize for Peace, Disarmament and Development 2019?

Answer – David Attenborough

5. India recently played and won their first-ever Day/night test match. It was played with a pink ball against Bangladesh. Which 2 teams played the first-ever pink ball test match?

Answer – Australia Vs New Zealand

Amazon Today’s Quiz Answers – Win ₹20000 Pay Balance | 25th November 2019

1. When he scored a century in his last test appearance, he became the first person to score a century on debut and in his last test match. Who is he?

Answer – Greg Chappell

2. In the 1975 Bollywood movie ‘Sholay’, what was the name of Basanti’s horse?

Answer – Dhanno

3. In the context of geography, what are ‘Isohyets’?

Answer – Lines on a map showing equal rainfall

4. Which sultan declared himself as ‘Sikander-I-Sani’ which means the second Alexander?

Answer – Alauddin Khaliji

5. In which country would you find the Table Mountain, a flat-topped mountain forming a prominent landmark overlooking the country’s capital?

Answer – South Africa

Amazon Today’s Quiz Answers – Win Poco F1 | 24th November 2019

1. What day of the Gregorian calendar is today (24th November)?

Answer – 328th

2. Who was the first batsman to score 30 Test match centuries?

Answer – Sunil Gavaskar

3. Which of these is not the administrative capital city of a state or Union Territory?

Answer – Margao

4. Which among these does NOT live under the sea?

Answer – Kalanchoe

5. What was the name of the alien in the Bollywood movie ‘Koi Mil Gaya’?

Answer – Jadoo

Amazon Today’s Quiz Time Answers – Win IFB Oven | 23rd November 2019

1. True or False – Nintendo was founded in 1889 as a playing card company.

Answer –  TRUE

2. She played the character of Hannah Montana for Disney and since has gone on to become one of the biggest pop stars of recent times with hits like ‘Party in the USA’ and ‘Wrecking ball’ to her name. She celebrates her birthday today. Who is she?

Answer –  Miley Cirus

3. What currency does Ukraine use?

Answer – Hryvnia

4. In terms of area, which one is larger – India or Brazil?

Answer – Brazil

5. Which of these is worth more than 1 Indian rupee?

Answer – 1 Mauritian Rupee

Amazon Today’s Quiz Time Answers – Win Lenovo Gaming Laptop | 22nd November 2019

Question 1 – Which of these personalities were an Indian diplomat and the first female president of the United Nations general assembly?

Answers – Vijaya Lakshmi Pandit

Question 2 – In a One day game in Queenstown (NZ) Shahid Afridi’s 17-year-old record for the fastest century in ODIs was broken in a game which was reduced to 21 overs a side due to rain. Who smashed this 36 ball century?

The answer is – Corey Anderson

Question 3 – Which of these is the Latin word for ‘eagle’?

Answers – Aquila in

Question 4 – With a population of less than 1000 (as per 2017 data), which is the least populated country in the world?

The answer is – Vatican City

Question 5 – The point on earth which is closest to the moon is NOT the top of Mount Everest. (True or False).

Answers – TRUE

Amazon Today’s Quiz Time Answers – Win ₹5000 Pay | 21st November 2019

Question 1 – In which country would you find Uluru or Ayers Rock, a large sandstone rock formation surrounded by springs, waterholes, rock caves, and ancient paintings?

Answers – Australia

Question 2 – In 2019, which movie released in India grossed over INR 100 crore in its first 2 days of release?

The answer is – Avengers: End Game

Question 3 – Which date recently marked the 101st anniversary of the end of the first World War?

Answers – 11th November 2019

Question 4 – Every bowler wants to see the bails/stumps flying through the air after the ball has been delivered. What happens when the ball hits the stump directly from the bowler?

The answer is – Bowled

Question 5 – What is the currency of Sweden?

Answers – Krona

Amazon Today’s Quiz Time Answers – Win iPhone XS | 20th November 2019

Question 1 – He was the 47th Vice-president of the United States and a member of the Democratic party. He celebrates his birthday today. Who is he?

Answers – Joe Biden

Question 2 -Who made the all-important throw in the last ball of the Super Over, to effect a run-out, that won England the 2019 World Cup?

The answer is – Jason Roy

Question 3 – In which country would you find Victoria Falls, classified as the world’s largest sheet of falling water based on its combined width and height?

Answers – Zambia And Zimbabwe

Question 4 – Golf player Vijay Singh belongs to which country?

The answer is – Fiji

Question 5 – You’ve just been bowled a ‘beamer’ while playing cricket. What part of your body should you be worried about?

Answers – Head

Amazon Saheli Quiz Answers – Win ₹10000 Pay Balance

Question 1 – When is women’s day celebrated across the world?

Answers are – 8th March

Question 2 – The _______ Amazon program aims at empowering women entrepreneurs and support these women to sell their products on Amazon. (Fill in the blank)

Answers are – Amazon Saheli

Question 3 – Amazon Saheli supports women entrepreneurs with benefits such as training, free imaging and cataloging services, subsidized fees, management support, and enhanced discoverability through a separate storefront.

Answers are – TRUE

Question 4 – Amazon has partnered with Mann Deshi Foundation and COWE for the Amazon Saheli program. What is their main objective?

Answers are – To boost women entrepreneurship in the country

Question 5 – Who was the first and only female Prime Minister of India, and the second longest-serving, second only to her father?

Answers are –  Indira Gandhi


Amazon Today’s Quiz Time Answers – Win Fitbit Versa 2 Smartwatch  | 19th November 2019

1. She was the first and the only woman Prime minister of India till date. She celebrates her birthday today. Who is she?

Answers are: Indira Gandhi

2. She has starred in Bollywood movies like Satyam Shivam Sundaram, Don and many more between the 1970s and 80s. She celebrates her birthday today. Who is this actress?

Answers are: Zeenat Aman

3. What is ‘Arise’, a new innovation launched by IIT Madras, a first of its kind in India?

Answers are: Standing Wheelchair

4. True or False: Rio de Janeiro is the capital of Brazil

Answers are: False

5. Where would you find the Trevi Fountain, one of the most famous fountains in the world notable for appearances in films such as La Dolce Vita, Three Coins in the Fountain, and Roman Holiday?

Answers are: Rome

Amazon Today’s Quiz Time Answers – Win ₹20000 Pay | 18th November 2019

1. One of NASA’s four great observatories is named after which of these scientists?

Answers are: Subrahmanyan Chandrasekhar

2. Which of the following will you associate ‘Sattriya’ with?

Answers are: A dance form

3. In April 2019, as a promotional activity, Oreo created a title sequence of which show using nearly 3000 cookies?

Answers are: Game of Thrones

4. In which city would you find Lascaux, a UNESCO World Heritage Site with over 600 wall paintings representing large animals, local and contemporary fauna that correspond with the fossil record of the Upper Paleolithic time?

Answers are: Montignac, France

5. National Milk Day is celebrated in India each year on Verghese Kurien’s birthday, who is hailed as the father of the White Revolution. When is it celebrated?

Answers are: November 26

Amazon Today’s Quiz Time Answers – Win Oneplus 7 Pro  | 17th November 2019

Question 1 – Which of these planets could, theoretically, float if submerged in water due to its low density?

Answers –  Saturn

Question 2 – Espadrilles were first made in regions of France and Spain. Where are these worn?

The answer is – On Your Feet

Question 3 – A lot of people today suffer from Nomophobia, especially on trips. What is Nomophobia the fear of?

Answers – Being Out Of Mobile Coverage

Question 4 – Which famous person born on 14th November is the father of the Duke of Cambridge and the Duke of Sussex?

The answer is – Prince Charles

Question 5 – In which country, would you find the free State of Bavaria?

Answers – Germany

Amazon Today’s Quiz Time Answers – Win Dyson Air Purifier | 16th November 2019

Question 1 – ______ is celebrated today (16 November) to commemorate the establishment of the Press Council of India. Formed in 1966, the Press Council keeps a check on the quality of reportage provided by the Indian press.

Answers – National Press Day

Question 2 – The newly discovered Marengo Sachin Tendulkar is a species of what?

The answer is – Spiders

Question 3 -In the movie ‘Avatar’, humans are principally looking to obtain which element from Pandora?

Answers – Unobtainium

Question 4 – Chisel is a chain of gyms launched by which celebrity?

The answer is – Virat Kohli

Question 5 – Which one of these figures from Greek Mythology causes people to turn to stone?

Answers – Medusa

Amazon Today’s Quiz Time Answers – Win Sony Mirrorless Camera  | 15th November 2019

Question 1 – This French painter was born on 14 November 1840. He has worked like ‘Impression, Sunrise’ and ‘Woman with a Parasol – Madame Monet and Her Son’ to his name. Who was he?

Answers – Claude Monet

Question 2 – When Mr. Jawaharlal Nehru became the Prime Minister of independent India, he delivered an inaugural address to the Nation which has been given a special name. What is the speech called?

The answer is – Tryst With Destiny

Question 3 – ___ is a fictional Indian superhero appearing in Raj comics. It was created in the late 1980s by Sanjay Gupta. (Fill in the blank)

Answers – Nagraj

Question 4 – Shaktimaan was an Indian superhero television show. Mukesh Khanna played the role of Shaktimaan and his alter ego ‘Pandit Gangadhar Vidhyadhar Mayadhar Omkarnath Shastri’. What was Pandit Gangadhar’s profession in the show?

The answer is – Photographer

Question 5 – Mukesh Ambani bought the world's oldest toy company. Which company are we talking about?

Answers – Hamleys

Amazon Today’s Quiz Time Answers – Win ₹15000 Pay Balance  | 14th November 2019

Question 1 – Today, 14th November is celebrated as Children’s Day in India to increase awareness of the rights, care, and education of children on the occasion of India’s first prime-minister’s birthday. Who are we talking about?

Answers – Jawaharlal Nehru

Question 2 – This was an Indian soap opera which aired from 2003-06, and was an Indian-themed version of the Colombian drama ‘Yo soy Betty, la fea’. Which TV series was this?

The answer is – Jassi Jaisi Koy Nahi

Question 3 – In the iconic video game ‘Mario Bros.’, players can control Mario as they travel the Mushroom Kingdom to rescue Princess Toadstool. What is Mario’s brother’s name in this game?

Answers – Luigi

Question 4 – Sabu, Bini Chachi, Rocket (Racket), Tingu Master and Bunty are all characters from a popular Indian comic book. Which comic book series are we talking about?

The answer is – Chacha Chaudhary

Question 5 – ‘Small Wonder’ is a popular comedy Sitcom from the ’90s which chronicled the family of a robotics engineer who secretly created a robot modeled after a human girl and then tried to pass it off as their adopted daughter. What was the name of this robot?

Answers – Vicky

Amazon Today’s Quiz Time Answers – Win OnePlus 7T Pro | 13th November 2019

Question 1 – She has acted in movies like ‘Yes boss’ and ‘Qayamat se qayamat tak’ in the late 80s and 90s. She has also crowned Miss India in the year 1984. She celebrates her birthday today. Who is she?

Answers – Juhi Chawla

Question 2 – ____ day is celebrated today in many countries as a day of giving and showing kindness. This day was born when a collection of humanitarian groups came together on November 13, 1997, and made a ‘Declaration of Kindness’. Donating books, food or clothes to your local community is a great way to celebrate this event. (Fill in the blank)

The answer is – World Kindness Day

Question 3 – Which was named as the ‘Word of the Year 2018’ by Oxford dictionaries?

Answers – Toxic

Question 4 – Former Australian fast bowler Brett Lee has done a lot of things outside cricket – but which one of these is NOT one of them?

The answer is – Sailed a boat alone across the Tasman Sea

Question 5 – Which country’s highest point is Mount Fuji, a dormant volcano?

Answers – Japan

Amazon Today’s Quiz Time Answers – Win GoPro Hero7 | 11th November 2019

Question 1 – Where would you find the Hagia Sophia, which was the former Greek Orthodox Christian patriarchal cathedral, later an Ottoman imperial mosque and now a museum?

Answers – Istambul, Turkey

Question 2 – Which of the following awards is NOT associated with the field of sports?

The answer is – Norman Borlaug award

Question 3 – In terms of area, which one of the following Indian states has the largest coverage of forest?

Answers – Madhya Pradesh

Question 4 – In a 1999 Test match against South Africa, New Zealand tail-ender Geoff Allott batted memorable innings which lasted 101 minutes. How many runs did he score?

The answer is – 0

Question 5 – ‘I can talk English, I can walk English, I can laugh English because English is a funny language’. Which actor said this dialogue in a Bollywood movie?

Answers – Amitabh Bacchan

Amazon Today’s Quiz Time Answers – Win ₹5000 | 11th November 2019

Question 1 – What is the term used in cricket when a batsman is at or has scored 111 runs?

Answers – Nelson

Question 2 -In which country would you find Machu Picchu, a 15th-century Inca citadel?

The answer is – Peru

Question 3 – Raut Nacha is a folk dance performed mainly by the tribal communities of which state?

Answers – Chattisgarh

Question 4 -Which day is celebrated as World Diabetes Day?

The answer is – 14th November

Question 5 – Which planet in our solar system was visited by the Russian-built Venera 7?

Answers – Venus

Amazon Quiz Answers Today – Win Oppo Reno2 F | 10th November 2019

Question 1 – Which of these was earlier known as the ‘Hailey National Park’ when it was established in 1936?

Answers – Jim Corbett National Park

Question 2 – In 2011, which country hosted a Formula 1 race for the first time?

The answer is – India

Question 3 – Punjab is also called ‘The Land of Five Glasses of water’. Which of these is NOT a river that flows through the region of Punjab?

Answers – Tapti

Question 4 – Which country has recently approved the sale of a home-grown drug that is expected to cure Alzheimer’s?

The answer is – China

Question 5 – What is the slang term given to a ball that is bowled so well that it is considered unplayable by the batsman in cricket?

Answers – A Jaffa

Amazon Quiz Answers Today – Win Godrej Air Conditioner | 9th November 2019
Question 1 – Madhubani painting is done with a variety of tools, including fingers, twigs, brushes, nib-pens, and matchsticks and using natural dyes and pigments. It is characterized by its eye-catching geometrical patterns. Which Indian state does this art form originate from?

Answers – Bihar

Question 2 – Ebrahim Alkazi is a famous Indian personality in the field of __? (Fill in the blank)

The answer is – Theater

Question 3 – A person wants to visit the national parks in Ranthambore, Gir, and Bandipur located in 3 different states in India. Which of the following state he or she should NOT visit to explore these 3 national parks?

Answers – Madhya Pradesh

Question 4 – Which of the following countries is NOT a member of the SAARC (South Asian Association for Regional Cooperation)?

The answer is – Singapore

Question 5 – The book ‘281 and Beyond’ is an autobiography of which Indian cricketer?

Answers – VVS Laxman

Amazon Quiz Answers Today – Win Fujifilm X-T100 Mirrorless Camera | 8th November 2019

Question 1 – The __ note was the first paper currency issued by RBI in January 1938. (Fill in the blank)

Answers – Rs.5

Question 2 – Which of the following is NOT a gem-stone?

The answer is – Marble

Question 3 – The original name of Tansen, the most famous musician in the court of Akbar was ____? (Fill in the blank)

Answers – Ramtanu Pandey

Question 4 – Which of the following art forms was Satyajit Ray associated with?

The answer is – Film Direction

Question 5 – The legendary comic book writer Stan Lee, who passed away last year, was associated with which comic book house?

Answers – Marvel Comics

Amazon Quiz Answers Today – Win ₹5000 Pay Balance | 7th November 2019
Question 1 – She was the first woman to win a Nobel prize, is the only woman to win the Nobel prize twice, and is the only person to win the Nobel prize in two different scientific fields. She was born on this day (7 November) in 1867. Who is she?

Answers – Marie Curie

Question 2 – In which country would you find North Cape, the northernmost point in Europe that can be accessed by car?

The answer is – Norway

Question 3 – Which of the following acids is used in a battery?

Answers – Sulphuric Acid

Question 4 – If you compete in a race and overtake the 4th person, which position would you find yourself in?

The answer is – 4th

Question 5 – In the international Morse code, which the English alphabet is represented by the shortest/smallest code, a single dot?

Answers – E

Amazon Quiz Answers Today – Win Samsung Galaxy Note 10 | 6th November 2019

Question 1 – Where would you find Stonehenge, the prehistoric monument?

Answers – England

Question 2 – The Red Square is considered the central square of which Russian city?

The answer is – Moscow

Question 3 – The Indian field hockey team recently qualified for the Tokyo Olympics 2020. When did Indian men’s hockey team last win a gold medal at the Olympics?

Answers – Moscow Olympics, 1980

Question 4 – What is the official playing time of the full version of the Indian national anthem?

The answer is – 52 Seconds

Question 5 – The ‘Statue of Liberty’ in New York was gifted to the United States by a European country. Which country is this?

Answers – France

Amazon Quiz Answers Today – Win Sony 5.1 Home Theater System  | 5th November 2019
Question 1 – Today, 5th November is the birthday of a cricketer who currently holds the record for being fastest to 10,000 and 11,000 runs in One Day cricket. He currently has 69 international centuries to his name. Who is he?

Answers – Virat Kohli

Question 2 – Against which country did Virat Kohli make his test debut in 2011?

The answer is – West-indies

Question 3 – Along with cricket, Virat Kohli has a keen interest in Football. He is the co-owner of which Indian Super League(ISL) football team?

Answers – FC Goa

Question 4 – This Canadian singer sang the world-famous song ‘Summer of 69’. He celebrates his birthday today. Who is he?

The answer is – Bryan Adams

Question 5 – In which country would you find Chichen Itza, one of the largest Maya cities and it was likely to have been one of the mythical great cities referred to in later Mesoamerican literature?

Answers – Mexico

Today’s Amazon Quiz Answers – Win ₹25000  | 4th November 2019

Question 1 – This American actor won the Oscar for best actor in a leading role for his performance in the movie ‘Dallas Buyers Club’. He celebrates his birthday today. Who is he?

Answers – Matthew McConaughey

Question 2 – Where would you find the ‘Sea of Tranquility’?

The answer is – the moon

Question 3 – A Megagon is a polygon with _ sides. Fill in the blanks.

Answers – 1 Million

Question 4 – Who composed the famous classical music melody – ‘Fur Elise’?

The answer is – Beethoven

Question 5 – Where is Fort William located in India?

Answers – Kolkata

Today’s Amazon Quiz Answers – Win Galaxy M30s | 3rd November 2019

Question 1 – Which one of these blood-types is called the ‘universal donor type’ because it is compatible with all other blood types?

Answers – O – Negative

Question 2 – What is the official currency of Afghanistan?

The answer is – Afghan Afghani

Question 3 – What is the capital of Norway?

Answers – Oslo

Question 4 – Washing soda is the common name for which compound?

The answer is – Sodium Carbonate

Question 5 – Which of these is an annual fair in Rajasthan, known for its camel trading event?

Answers – Pushkar Mela

Today’s Amazon Quiz Answers – Win OnePlus TV | 2nd November 2019
Question 1 – Today, 2nd November is the birthday of famous Bollywood actor Shahrukh Khan. Which was his first Bollywood film?

Answers – Deewana

Question 2 – This American actor played the character of ‘Ross’ in the famous comedy show FRIENDS. He celebrates his birthday today. Who is he?

The answer is – David Schwimmer

Question 3 -The folk music form of ‘Lavani’ is associated with which state?

Answers – Maharashtra

Question 4 – In terms of area which is the smallest continent?

The answer is – Australia

Question 5 – Which of these is NOT classified as a greenhouse gas?

Answers – Hydrogen

Today’s Amazon Quiz Answers – Win Samsonite Polycarbonate Suitcase | 1st November 2019

Question 1 – Today, 1st November is celebrated as the Formation Day of which south Indian state?

Answers – Karnataka

Question 2 – Today, 1st November is the birthday of an Indian actress who won the Miss World 1994 pageant. Who is this actress?

The answer is – Aishwarya Rai

Question 3 -In terms of population, which is the smallest continent?

Answers – Antarctica

Question 4 – Bhatiali’ is the folk music of which state?

The answer is – West Bengal

Question 5 – What is the national currency of Albania?

Answers – Lek

Today’s Amazon Quiz Answers – Win ₹5000 Pay | 31st October 2019

Question 1 – Today, 31st October is the birthday of India’s first Deputy Prime Minister, Sardar Vallabhbhai Patel. What is the name given to a statue erected in his honor in Gujarat?

Answers – The Statue Of Unity

Question 2 – What is the name of the closest large spiral galaxy to our own Milky Way?

The answer is – Andromeda

Question 3 – In terms of area, which is the largest country in the world?

Answers – Russia

Question 4 – The dance of ‘Bharatnatyam’ is associated with which state?

The answer is – Tamilnadu

Question 5 – WHO declared India free of which of these epidemics in 2014?

Answers – Polio

Today’s Amazon Quiz Answers – Win Galaxy Note 10+ | 30th October 2019
Question 1 – What currency is shared by Austria, Finland, France, and Portugal?

Answers – Euro

Question 2 – Today, 30th October is the birthday of one of Football’s legends. He was instrumental in his team winning the 1986 FIFA world cup and was named ‘Co-Player of the Century’ in 1999, along with Brazilian Pele. Who is this player?

The answer is – Diego Maradona

Question 3 – What is the capital of Argentina?

Answers – Buenos Aires

Question 4 – Who was the Republican nominee who ran against Obama in the 2012 U.S. presidential elections?

The answer is – Mitt Romney

Question 5 – The age of a star can be estimated by its color, which of these colors indicates the star is amongst the youngest?

Answers – Blue

Today’s Amazon Quiz Answers – Win Sony Headphones | 29th October 2019
Question 1 – What name was given to the Wall Street crash of 29th October 1929, also known as the Stock market crash of 1929 which lead to the Great Depression in the 1930s? (The Great Depression was a severe worldwide economic depression).

Answers – Black Tuesday

Question 2 -The fabric for this kind of pants first emerged in Genoa, Italy and they’re believed to be named after the city. Which are these?

The answer is –  Jeans

Question 3 – In which year was the Euro introduced to the world financial markets?

Answers – 1999

Question 4 – Regarded as the architect of modern Indian football, he was the Indian football coach and manager of the national team from 1950 until his death in 1963. Who is he?

The answer is – Syed Abdul Rahim

Question 5 – Khantumm bamboo dance is the folk dance of which state?

Answers – Mizoram

Today’s Amazon Quiz Answers – Win ₹15000 | 28th October 2019

Question 1 – One of the world’s richest men, Bill Gates celebrates his birthday today. He is the co-founder of which world-famous software and IT company?

Answers – Microsoft

Question 2 – ___ American actor celebrates his birthday today. In his recent movie, he plays the character of DC comic villain Joker. What is the name of this actor?

The answer is –  Joaquin Phoenix

Question 3 – He directed and produced the movie ‘Raja Harishchandra’ – the first full-length Indian feature film, and is known as the father of Indian Cinema. Who is he?

Answers – Dada Saheb Phalke

Question 4 – Before the introduction of the Euro, which currency did Austria use?

The answer is – Schilling

Question 5 – In which European city would you find the famous Blue Domed Church?

Answers – Santorini, Greece

Today’s Amazon Quiz Answers – Win Galaxy Note 10 | 27th October 2019
Question 1 –  In which country would you find the temple complex Angkor Wat?

Answers – Cambodia

Question 2 – Which of the following is used in making a Pencil?

The answer is – Graphite

Question 3 – Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is located on which continent?

Answers – Africa

Question 4 – Originating in the Tibetan plateau near Lake Mansarovar, which river flows through Ladakh?

The answer is – Indus

Question 5 – Rial is the official currency of __. Fill in the blanks.

Answers – Iran

Today’s Amazon Quiz Answers – Win Fender Acoustic Guitar | 26th October 2019
Question 1 – Today, 26th October is the birthday of an actress who played the part of ‘Daenerys Targaryen’ also known as ‘The mother of dragons’ in the recently concluded famous HBO series ‘Game of Thrones’. What is the name of this actress?

Answers – Emilia Clarke

Question 2 – This famous politician celebrates her birthday today. She served as the ‘United States Secretary of State’ between 2009-2013. She is also the wife of a former US president and she ran for the US presidency in 2016. Who are we talking about?

The answer is – Hillary Clinton

Question 3 – Which famous hotel, designed to resemble the sail of a ship, stands on an artificial island 280 m from Jumeirah Beach?

Answers – Burj Al Arab, Dubai

Question 4 – How many strings do a cello typically have?

The answer is – 4

Question 5 – 1st December 1963, Nagaland became the ___ state of India.

Answers – 16th

Today’s Amazon Quiz Answers – Win Sony 5.1 Home Theater | 25th October 2019

Question 1 – Today, 25th October is the birthday of a world-famous Spanish artist and painter who has paintings such as ‘Guernica’, ‘The Weeping Woman’ and many more to his name. Which painter are we referring to?

Answers – Pablo Picasso

Question 2 – In which European city would you find the Acropolis?

The answer is – Athens, Greece

Question 3 – In which country would you find Bran Castle also commonly known as, ‘Dracula’s Castle’?

Answers – Romania

Question 4 – Fugdi’ is a folk dance, typically performed by women dancers forming circles or rows. Which state does it come from?

The answer is – Goa

Question 5 – In Japanese, what is the word for goodbye?

Answers – Sayonara

Today’s Amazon Quiz Answers – Win ₹20000 Pay Balance | 24th October 2019
Question 1 – Which is the largest muscle in the human body?

Answers – Gluteus Maximus

Question 2 – In which country would you find Easter Island, most famous for its nearly 1,000 extant monumental statues, called moai?

The answer is – Chile

Question 3 – Which one of these is a traditional folk dance of the people of Lakshadweep Islands?

Answers – Lava Dance

Question 4 – In which country were the first Olympic games held?

The answer is – Greece

Question 5 – Which is the smallest planet in our solar system?

Answers – Mercury

All Answer of OnePlus 7T Pro Quiz – 23rd October

1. The book ‘Long Walk to Freedom’ is an autobiography by which one of these?

Answer: Nelson Mandela

2. Today, 23rd October is the birthday of an actor who has played a super-hero character is both Marvel and DC franchise in recent times. Who are we talking about here?

Answer: Ryan Reynolds

3. Today, 23rd October is the birthday of one of Football’s legends. He has won 3 FIFA world cups with Brasil and was named ‘Co-Player of the Century’ in 1999, along with Argentine Diego Maradona. Who is this player?

Answer: Pelé

4. Which of these Indian states does NOT share its border with China?

Answer: Nagaland

5. In which city would you find the Colosseum, an amphitheater built in the first century to honor the Flavian dynasty?

Answer: Rome, Italy

All Answer of Alexa Echo Show Quiz – 22nd October
1. Which of these are the southernmost point of Africa and the beginning of the dividing line between the Atlantic and Indian Oceans?

Answer: Cape Agulhas

2. Who was the second man to walk on the moon?

Answer: Edwin ‘Buzz’ Aldrin

3. Which historical event does Charles Dickens’ novel ‘The Tale of Two Cities’ concern?

Answer: The French Revolution

4. When did the Apple iPhone first become available?

Answer: 2007

5. Which film director and screenwriter is most known for the Elements Trilogy – Fire (1996), Earth (1998), and Water (2005)?

Answer: Deepa Mehta

All Answer of Amazon Pay Quiz – 21st October

1. Which Indian shuttler clinched the men’s singles title at the 2019 Bahrain International Series Badminton?

Answer: Priyanshu Rajawat

2. The first engineering college in India was established by Lord Dalhousie as Thomason College of Civil Engineering in the year 1847. It later became an IIT. Where is this college located?

Answer: Roorkee

3. The first woman to serve as the Chief Minister (CM) of any state in India was ____. She served as the CM of Uttar Pradesh from 1963-1967. (Fill in the blank)

Answer: Sucheta Kriplani

4. Mudumalai wildlife sanctuary is located in which state in India?

Answer: Tamil Nadu

5. The first passenger train in India ran between Mumbai and Thane in the year 1853. What were the names of the 3 steam engines that ran the train?

Answer: Sahib, Sindh, and Sultan

All Amazon of One Plus 7 Pro Quiz – 20th October
1. Blue-tongue, a disease on domestic and wild ruminants(Goats, sheep, cattle) is caused by ______? (Fill in the blank)

Answer: Virus

2. We recently celebrated Dr. A.P.J Abdul Kalam's birthday. He served as the __ President of India. (Fill

in the blank)

Answer: 11th

3. Which was the first Indian movie nominated for Oscar?

Answer: Mother India

4. The modern game of golf originated in which country?

Answer: Scotland

5. The one horn Rhino is found in which country?

Answer: India

All Amazon of Microsoft Surface Pro 6 Quiz – 19th October
1. Famous Bollywood movie ‘Dilwale Dulhania Le Jayenge (DDLJ)’ released today in 1995. In the movie, Raj and Simran took a trip to which part of the world?

Answer: Europe

2. DDLJ holds the record of being the longest-running film in the history of cinema. Which theater in Mumbai still runs the film?

Answer: Maratha mandir

3. Which of the following countries does Afghanistan share its borders with?

Answer: Pakistan, Iran, Turkmenistan, Uzbekistan, Tajikistan, China

4. Directorate General of Civil Aviation (DGCA) reported that __ has emerged as the most punctual airline in the last 12 months. (Fill In the blank

Answer: GoAir

5. When was the Defense Research and Development Organisation (DRDO) established?

Answer: 1958

All Amazon Quiz Answers Of This Quiz – 18th October

1. Which of the following intermolecular forces enables us to write on the blackboard with chalk?

Answer: Adhesive Force

2. Three Gorges Dam’ is the world's largest hydroelectric project dam. In which country is this dam located?

Answer: China

3. The largest island in the world is Greenland. It is an integral part of __ country. (Fill in the blank)

Answer: Denmark

4. Narain Karthikeyan is the sportsman in the field of which sport?

Answer: Formula One Racing

5. Which among the following is NOT a work of Rabindranath Tagore?

Answer: Kapala Kundala

Today’s Amazon Quiz Answers – Win Rs 25000 Amazon Pay Balance | 17th October
1. International Day for the Eradication of Poverty’ is observed today by the United Nations. This Convention recognizes the right of every child to a standard of living adequate for the child’s physical, mental, spiritual, moral and social development. What is the theme of this event this year?

Answer: Acting together to empower children, families, and communities to end poverty

2. Today is the birthday of this world-famous rapper and song-writer. His birth name is ‘Marshall Mathers’. He has won 15 Grammy awards. Who is being talked about here?

Answer: Eminem

3. A Major Seaport is any port with two or more berths and facilities and equipment capable of discharging 100,000 tons of cargo per month from ocean-going ships. How many such Major seaports are there in India?

Answer: 13

4. Indian Railways (IR) has announced that it will become a net-zero carbon emitter by year_______? (Fill in the blank)

Answer: 2030

5. Indian Oil constructed a 0.85 km of road with single-use plastic waste at which city?

Answer: Faridabad

Today’s Amazon Quiz Answers – Win Samsung Galaxy A50 | 16th October
1. World Food Day’ is celebrated today, in honor of the founding of the Food and Agriculture Organization of the United Nations in 1945. Which is the main challenge that the UN wants to tackle by observing ‘World Food Day’?

Answer: Global hunger

2. Famous Bollywood movie ‘Kuch Kuch Hota hai’ released today in 1998. Who directed this film?

Answer: Karan johar

3. Which of the following is the official language in Argentina?

Answer: Spanish

4. A rare flower blooms in Kerala and the Western Ghats once every 12 years. The last time it bloomed was in 2018. What is a flower called?

Answer: Neelakurinji

5. In the Lion King, what is the name of Simba’s uncle i.e. Mufasa’s brother?

Answer: Scar

Today’s Amazon Quiz Answers – Win Bose Speaker System | 15th October

1. The United Nations declared 15th October as ‘World Student Day’ in 2010 to mark the birthday of India’s great former President and scientist. Who is being talked about here?

Answer: Dr. A P J Abdul Kalam

2. Today, 15th October is celebrated as ‘International Day of Rural Women’ by the United Nations. This is celebrated to acknowledge the crucial role that women and girls play in ensuring the sustainability of rural households and communities, improving rural livelihoods and overall well being. What is the theme of this year's International Day of Rural Women?

Answer: Rural women and girls building climate resilience

3. ___ celebrates May 26th as their National Science day to mark the day when APJ Abdul Kalam visited this country. Fill in the blanks.

Answer: Switzerland

4. What does A.P.J stand for in the name of A.P.J Abdul Kalam?

Answer: Avul Pakir Jainulabdeen

5. Which coastal Indian city was Dr. Kalam born in?

Answer: Rameswaram

Today’s Amazon Quiz Answers – Win Rs 20000 Amazon Pay Balance | 14th October

1. Sushi is a Japanese dish, traditionally wrapped in __.

Answers are: Edible seaweed

2. Which historical event does Charles Dickens’ novel ‘The Tale of Two Cities’ concern?

Answers are: The French Revolution

3. Which of these actors played the character of the Genie in the 2019 live-action remake of Aladdin

Answers are: Will Smith

4. What does ‘SIM’ in SIM card stand for?

Answers are: Subscriber Identity Module

5. How many sides does a rhombus have?

Answers are: 4

Today’s Amazon Quiz Answers – Win Samsung Galaxy A50 | 13th October
1. It is the first feature-length motion picture with not only a synchronized recorded music score but also lip-synchronous singing and speech in several isolated sequences. Which movie is being talked about here?

The answer is: The Jazz Singer

2. Who was the first person to win an individual medal at the Olympics, representing independent India

The answer is: K.D. Jadhav

3. Which movie won the Oscar for best film in 2018?

The answer is: The shape of water

4. What does AR in AR Rahman’s name stand for?

The answer is: Allah Rakha

5. The East India Company came to India in the 1600s but established control only in _ after the Battle of Plassey when it took over the province of Bengal. Fill in the blanks.

The answer is: 1757

today's Amazon Quiz Answers – Win Seagate 5TB Hard drive | 12th October
1. Hugh Jackman, the actor most famous for his Marvel character ‘Wolverine’ celebrates his birthday today. Which country is Hugh Jackman from?

Answer: Australia

2. Who was the first Indian to fly into outer space?

Answer: Rakesh Sharma

3. What word is used to refer to a group of hippopotamuses?

Answer: A bloat

4. Friends, Romans, and Countrymen, lend me thy ears’ is the first line of a speech given by which character in the play Julius Caesar, written by William Shakespeare?

Answer: AnswerMark Antony

5. The ‘Bramhastra’ trilogy is an upcoming Indian fantasy film starring Alia Bhatt, Ranbir Kapoor, and Amitabh Bachchan. Who is directing this movie?

Answer: Ayan Mukherjee

Today’s Amazon Quiz Answers – Win Marshall Woburn Speakers | 11th October
Question 1:- Legend of Indian cinema Amitabh Bachchan celebrates his birthday today. Which year was he awarded India’s 2nd highest civilian honor, Padma Vibhushan?

The answer is:– 2015

Question 2 – In which country is the highest (in altitude) cricket ground in the world located?

The answer is:– India

Question 3 – Ganymede is the largest moon in our solar system. Which planet does it orbit around?

The answer is:– Jupiter

Question 4 – What would you call a type of scientist who studies dinosaurs and fossils?

The answer is:– Paleontologist

Question 5 – All Indian currency notes have the denomination written in some languages. Besides the writing in Hindi and English on the front, how many other regional languages appear on the back panel?

The answer is:– 15

Today’s Amazon Quiz Answers – Win ₹10000 | 10th October

Question 1:- Today, 10 October is observed as ‘World Mental Health Day’ by the World Health Organisation to raise awareness of mental health issues around the world and mobilizing efforts in support of mental health. It was celebrated in the year_______ for the first time. (Fill in the blank)

The answer is:– 1992

Question 2 – Legendary Bollywood actress Rekha was born today. Which of the following films did she win a National award for best actress in 1982?

The answer is:– Umrao Jan

Question 3 – Monarch Edward IV of England ruled which sport illegal in 1477?

The answer is:– Cricket

Question 4 – Which of these countries does not have a standing army?

The answer is:– Iceland

Question 5 – When discussing terms related to water, Nimbus, cumulus and stratus refer to types of ___.

The answer is:– Cloud

Today’s Amazon Quiz Answers – Win Oppo F11 Pro  | 9th October

Question 1:- Today, 09 October is celebrated as ‘World Post Day’ to create awareness about the role of the postal sector in people’s and businesses’ lives and its contribution to the social and economic development of countries. Since which year is ‘World Post Day’ being celebrated?

The answer is:– 1969

Question 2 – Today, 09 October marks the 79th birth anniversary of the legendary English singer John Lennon. Which world-famous band was he a part of?

The answer is:– The Beatles

Question 3 – The Ao language is spoken in which of the following States?

The answer is:– Nagaland

Question 4 – Which planet in our solar system is named after the Roman god of war?

The answer is:– Mars

Question 5 – Where can you find India’s only floating post-office, which is situated on a lake?

The answer is:– Srinagar

Amazon Quiz Time Answers – Win GoPro Hero7  | 8th October
Question 1:- Today, October 08 is celebrated as ‘Indian Air-force (IAF) Day’ as the IAF was founded on this day in 1932. What is the motto of the IAF?

The answer is:– Touch The Sky With Glory

Question 2 – What rank does the Chief of Air Staff hold in the Indian Air-Force?

The answer is:– Air Chief Marshal

Question 3 – The white-ish, crescent moon-shaped part at the base of your nail has a name. What is it called?

The answer is:– Lunula

Question 4 – Which of the following is NOT a folk dance that originated in Maharashtra?

The answer is:– Garba

Question 5 – Which place in India holds the Guinness World Record for being the wettest place on Earth?

The answer is:– Mawsynram, Meghalaya

Amazon Quiz Time Answers – Win Rs 5000 | 7th October

1- It is Vladimir Putin’s birthday today. He has been the president of Russia for 5 terms and was recently selected for a 6th term. Which building holds the office of the president of Russia?
Ans – The Kremlin

2 – Which of these desserts has its roots in Hyderabad’s Nizami legacy, and is traditionally prepared from dried apricots?
Ans – Qurbani Ka Mitha

3 –Which famous Indian poet did Shankar Mahadevan collaborate with, for his track, ‘Breathless’?

Ans – Javed Akhtar

4 – What was the name of the 5-member, all-girl pop band, that was formed in 2002 as part of a nationwide talent search, hosted by Channel V?
Ans – Viva

5 – Earlier this year, two South Korean companies announced a 300 Million dollar investment in India based, Ola Cabs. The first company is Hyundai, name the second?
Ans – Kia Motors Corporation

Amazon Quiz Answers – Win Huawei P30 Pro | 6th October
1)During the British Raj, a now widely-recognized monument was built to commemorate the visit of King George V and the Queen Mary to Bombay. Which monument is it? Hi

Answer- Gateway of India

2) What is the metal or plastic casing around the end of a shoelace called?

Answer- Aglet

3) Rajasthan is the prominent desert region of India. Which desert makes up most of this state?

Answer – Thar

4) There is an ancient Indian weapon known as ‘Katar’. What type of weapon is it?

Answer – A dagger

5) Sanjay Leela Bhansali and Bimal Roy have both directed 2 separate ‘Devdas’ films. But who is the original author of the Bengali romance novel?

Answer-Saratchandra Chattopadhyay

Amazon Quiz Answers – Win  Bose Soundlink Revove+ Speakers| 5th October
Question 1:- Today, 5th October is celebrated as ‘World Teachers Day’ by UNESCO and Education International each year to help give the world a better understanding of teachers and the role they play in the development of students and society. When was the First ‘World Teachers Day’ celebrated?

The answer is:-  1994

Question 2:- Shanghai is currently the most populated city in the world. But which was the first city to reach a population of 1 million?

The answer is:- Rome

Question 3:- A regular email has the recipients section, as well as CC and BCC. What does BCC stand for?

The answer is:- Blind carbon Copy

Question 4:- The actor who played Gandhi in Lage Raho Munnabhai, won a National Award for Best Supporting Actor for the role. Name the actor.

The answer is:-Dilip Prabhavalkar

Question 5:- Earth’s atmosphere is made up of several gasses, but which element makes up the majority of the air?

The answer is:- Nitrogen

Amazon Quiz Answers – Win RayBan Sunglasses | 4th October
Question 1:- World Animal Day’ is celebrated today to improve the welfare standards of animals around the globe. Which year was the first ‘World Animal Day’ celebrated?

The answer is:- October 4, 1925

Question 2:- Which is the largest living fish in the ocean?

The answer is:- Whale Shark

Question 3:- Which multinational conglomerate is the parent company to Google?

The answer is:-  Alphabet Inc.

Question 4:- The ‘starfish’ has recently been renamed because it is an echinoderm like the sea urchin and not a fish. Do you know what it is popularly called now?

The answer is:- sea star

Question 5:- The 2018 film, Pad Man, starring Akshay Kumar is based on a true story. Who is the social entrepreneur that inspired the character?

The answer is:- Arunachalam Muruganantham

Amazon Quiz Answers – Win OnePlus 7T | 3rd October
Question 1:- Which object grants the superhero, Green Lantern, his extraordinary powers?

The answer is:- A Ring

Question 2:- The novel, White Tiger, won the Man Booker prize in 2008 and was the debut novel of an Indian-born author. Who wrote it?

The answer is:- Arvind Adiga

Question 3:- What is the dot that appears over the lowercase letters, ‘i’ and ‘j’, called?

The answer is:- Tittle

Question 4:- Famous British actress ‘Lena Headey’ was born today in 1973. Which character does she play in the famous HBO series ‘Game Of Thrones’?

The answer is:- Cersei Lannister

Question 5:- She was the first Indian woman to become a teacher, and opened up the first girl’s school in India in 1848. Who is she?

The answer is:- Savitri bai Phule

Amazon Gandhi Jayanti Special Quiz Answers | Win ₹150000 | 2nd October
Question 1:- In which year was Mahatma Gandhi nominated for the Nobel Prize for the first time?

The answer is:- 1937

Question 2:- On which day in history did Mahatma Gandhi embark on the famous Dandi March?

The answer is:- 12th March 1930

Question 3:- Although they shared differing ideologies, Mahatma Gandhi called X as ‘The Prince among the patriots’. In 1944, in a radio broadcast, X was the first one to address Gandhi as the ‘Father of the nation’. Identify X?

The answer is:- Netaji Subhas Chandra Bose

Question 4:- Gandhi was nominated for the Nobel Peace prize _____ times but never won. The Nobel committee publicly acknowledges the omission to date, expressing regret that Gandhi had never been awarded the prize.

The answer is:- 5

Question 5:- Mahatma Gandhi shares his birthday with which Indian prime minister?

The answer is:- Lal Bahadur Shastri

Question 6:- Which of these books was NOT written by Mahatma Gandhi?

The answer is:- Long Walk to Freedom

Question 7:- The book ‘Unto This Last’ greatly captivated and transformed Gandhiji. So much so that he translated it into Gujarati. Who was its author?

The answer is:- John Ruskin

Today’s Answers Of Amazon Quiz  – Win | 1st October
Question 1:- Which of these is an annual fair in Rajasthan, known for its camel trading event?

The answer is:- Pushkar Mela

Question 2:-  Who composed the famous classical music melody – ‘Fur Elise’?

The answer is:- Beethoven

Question 3:-  Which is the largest country in the world in terms of land area?

The answer is:- Russia

Question 4:-  Leonardo da Vinci could write with one hand and draw with the other at the same time.

The answer is:- True

Question 5:-  Which planet is the closest to Earth?

The answer is:- Venus

Today’s Answers Of Amazon Quiz  – Win ₹10000 | 30th September
Question 1 – Arundhati Roy won the Booker prize in 1997 for her debut novel. What was a novel called?

Answers are – The God Of Small Things

Question 2 – Tour De France is an annual multi-stage event associated with which of these sports?

Answers are – Cycling

Question 3 -Which actress will portray the story of acid attack victim, Laxmi Agarwal, alongside Vikrant Massey in an upcoming film by Meghana Gulzar?

Answers are – Deepika Padukone

Question 4 – Which is the only tennis Grand Slam tournament that is played on grass courts currently?

Answers are – Wimbledon

Question 5 – Which company has made the humanoid robot known as ASIMO?

Answers are – Honda

Today’s Answers Of Amazon Quiz  – Win Vivo S1 | 29th September
Question 1 – The Formula1 race is in Russia today as part of the 2019 Formula1 season. Which driver won the 2018 edition of the F1 race in Russia?

Answers are – Lewis Hamilton

Question 2 – The first fully solar-powered airport in the world is in India. Which city can you find it in?

Answers are – Cochin

Question 3 – The 2006 film, The Namesake, starring Tabu and Irfan Khan is based on a novel of the same name. Who is the author of that novel?

Answers are – Jumpa Lahiri

Question 4 – Who out of the following is NOT an Indian fashion designer?

Answers are – Ravi Ruia

Question 5 – What is the capital city of Mizoram?

Answers are – Aizawl

Today’s Answers Of Amazon Quiz  – Win Fossil Explorist Watch | 28th September
Question 1 – On Feb 13, 2019, after 15 years of exploration, NASA declared its Mars rover ‘dead’. What was the name of the robotic rover?

Answers are – Opportunity

Question 2 – Bollywood actor Ranbir Kapoor celebrates his birthday today. Which was his first Bollywood movie?

Answers are – Saawariya

Question 3 – Rugby world cup is being played currently in Japan. __ country has won the Rugby world cup 3 times, which is the most by any country. Fill in the blanks.

Answers are – New Zealand

Question 4 – Where in the human body is the Occiput?

Answers are – Head

Question 5 – When it comes to mobile phone networks such as 2G, 3G, and 4G, what does the ‘G’ stand for?

Answers are – Generation

Today’s Answers Of Amazon Quiz  – Win Apple iPad Air | 27th September
Question 1 – George Stephenson is known as the ‘Father of Railways’ as his ‘Locomotion No. 1’ was the first steam locomotive to carry passengers on a public rail line on 27th September. Which year was this?

Answers are – 1825

Question 2 – Which is the longest river in Asia?

Answers are – Yangtze

Question 3 – To commemorate Rahul Dravid’s 10,000 Test runs, a wall with 10,000 bricks was built in which of these cricket stadiums?

Answers are – M Chinnaswamy Stadium Bengaluru

Question 4 – Until 1955, the State Bank of India was known as __?.

Answers are –  Imperial Bank Of India

Question 5 – The ______ is a horseshoe-shaped zone found along the Pacific rim where around 90% of the world’s earthquakes occur. Fill in the blanks.

Answers are – The Ring Of Fire

Success !! You Have Just Completed This Amazon Quiz. You Can Take a Look at the below video too.

Today’s Amazon Quiz Answers – Win ₹15000 | 26th September

Question 1 – Ishwar Chandra Vidyasagar, who was born today in 1820, fought for women’s rights as an activist and helped introduce the ‘Widow re-marriage act’ in India. Where was he born?

Answers are – West Bengal

Question 2 – Serena Williams, the famous tennis star, was born today in 1981. How many Olympic gold medals has she won?

Answers are – 4

Question 3 – Where would you find the Mismi mountain peak, the most distant source of the Amazon River?

Answers are – Peru

Question 4 – Made in 1888, the ‘Roundhay Garden Scene’ is known to be the world’s earliest surviving motion-picture film. How long is it?

Answers are –  2.11 Seconds

Question 5 – Leonardo Dicaprio finally won an Oscar for Best Actor in 2106, after being nominated for several years. Which film did he win it for?

Answers are – The Revenant

Today’s Amazon Quiz Answers – Win Mi A3  | 25th September
Question 1 – In 1416, this city became the capital of not just Denmark, but of Norway and Sweden as well. Which city is being talked about here?

Answers are – Copenhagen

Question 2 – Originating in the Tibetan plateau near Lake Mansarovar, which river flows through Ladakh?

Answers are – INDUS river

Question 3 – Which one of these is a traditional folk dance of the people of Lakshadweep Islands?

Answers are – Lava Dance

Question 4 – Which country will host the 2020 summer Olympics?

Answers are –  Tokyo, Japan

Question 5 –  The circle of latitude known as Tropic of Capricorn passes through India.

Answers are – False

Today’s Amazon Quiz Answers – Win JBL Boombox Speakers  | 24th September
Question 1 – The Korea Open 2019 is starting today. Which of these sports is played in Korea Open?

Answers are – Badminton

Question 2 – Which of the following national parks in Rajasthan is a World Heritage Site and is of international importance for some migratory bird species?

Answers are – Keoladeo National Park

Question 3 – The atomic number of lead is 82. What is the chemical symbol of lead?

Answers are – Pb

Question 4 – Wellington is the capital of an island country that has more sheep than people. Which country is this?

Answers are – New Zealand

Question 5 – India has the shortest written constitution of any sovereign country in the world.

Answers are – False

Today’s Amazon Quiz Answers – Win ₹25000 | 23rd September
Question 1 – Which planet in our solar system was visited by the Russian-built Venera 7?

Answers are – Venus

Question 2 – The Chess world cup 2019 is going on right now in Russia, which current Indian cricketer represented India in the World Youth Chess Championship?

Answers are – Yuzvendra Chahal

Question 3 – Rial is the official currency of __. Fill in the blanks.

Answers are – IRAN

Question 4 – Which was named as the ‘Word of the Year 2018’ by Oxford dictionaries?

Answers are – Toxic

Question 5 – Hummingbirds can fly backward.

Answers are – True

Amazon Quiz Answers – Win Oppo K3 | 22nd September
Question 1 – Today is the 3rd T20 game between India and South Africa of the 2019 series. On 1st December 2006, India played its first-ever T20 game against South Africa. Where was that match played?

Answers are – Johannesburg

Question 2 -Which of these is a founder of the popular messaging app ‘Whatsapp’?

Answers are – Jan Koum

Question 3 – Copenhagen is the capital of which country?

Answers are – Denmark

Question 4 – Priyanka Chopra played a supporting role in a 2019 Netflix Original rom-com with Rebel Wilson and Liam Hemsworth. What’s the name of the film?

Answers are –  isn't it romantic

Question 5 – In 1996, a mammal named Dolly was successfully cloned for the first time. What type of animal was it?

Answers are – Sheep

Amazon Quiz Answers – Win Samsung Galaxy Watch | 21st September
Question 1 – Which of this village in Andhra Pradesh became the first ‘smart digital village’ in the state in 2016?

Answers are – Mori

Question 2 – Today is Kareena Kapoor’s birthday. Her first film released in the year 2000. What was the name of her first film?

Answers are – Refugee

Question 3 – 21st September is observed as International Day of Peace. Which world body (Inter-government organization) started this event?

Answers are – United Nations

Question 4 – The Red Square is considered the central square of which Russian city?

Answers are – Moscow

Question 5 – Manipur is one of the 7 Sister states of north-east India. After Independence, in the north-east, Manipur and Tripura where princely states. Manipur became an Indian state today (21st September) in which year?

Answers are – 1949


Amazon Quiz Answers – Win Bose Sound Touch 20 Quiz | 20th September

Question 1 – Switzerland celebrates May 26th as Science day to mark the day of APJ Abdul Kalam’s visit in 2006. True or false?

Answers are – TRUE

Question 2 – It is Mahesh Bhatt’s birthday today. Which movie directed by Mahesh Bhatt in 1998 won Ajay Devgn his first National award for Best Actor?

Answers are – Zakhm

Question 3 – What was the term used to refer to British women who fought for women’s right to vote in the early 20th century?

Answers are – Suffragettes

Question 4 – Which of the following is NOT a peak in the Himalayas?

Answers are – Jungfrau

Question 5 – You can find the Victoria Terminus in Mumbai and the Victoria Memorial in Kolkata. Now if you are visiting the Gateway of India, which city are you in?

Answers are – Mumbai

Amazon Quiz Answers – 19th September | Win ₹50000
Question 1 – In botany, strawberries are part of the rose family.

Answers are – TRUE

Question 2 -Who is the first-ever cricket captain to win 100 matches in IPL history?

Answers are – MS DHONI

Question 3 – India’s longest rail-road bridge ‘Bogibeel Bridge’ was inaugurated last year. It's built over which of the following rivers?

Answers are – Brahmputra

Question 4 – In which European city would you find the famous Blue Domed Church?

Answers are – Santorini, Greece

Question 5 – Who among these is the chief legal advisor to the Government of India, and is the primary lawyer for GOI in the Supreme Court.

Answers are – Attorney General

Amazon Quiz Answers – 18th September | Win Galaxy M30
Question 1 – ‘Man, Woman, and Child’ is a novel by Erich Segal. The Bollywood adaptation, released in the 80s, was a remake of the Malayalam film Olangal which was based on the novel. What was the name of this movie?

Answers are – Masoom

Question 2 – Which British theoretical physicist and author who died in 2018 said ‘Remember to look up at the stars and not down at your feet’?

Answers are –  Stephen Hawking

Question 3 – Google is the most commonly used search engine around the world. Who created Google in 1998?

Answers are – Larry Page & Surgery Bin

Question 4 – Did you know that the stomach produces acid to help digestion. Which acid do the stomach acids primarily consist of?

Answers are – Hydrochloric Acid

Question 5 – What is the term used for a word or phrase created by rearranging the letters of another word or name or phrase?

Answers are – Anagram

Amazon Quiz Answers – 17th September | Win design Bag

Question 1 – Which is the smallest state in India in terms of area?

The answer is – Goa

Question 2 – The Indian Prime Minister has inaugurated South Asia’s first cross-border oil pipeline. The pipeline will connect India with which country?

The answer is – NEPAL

Question 3 – Rafael Nadal recently won his 4th US Open title. He holds the record for the most French Open titles won by a tennis player. How many French Open titles has Rafael Nadal won?

The answer is – 12

Question 4 – This movie was initially titled ‘High Jump’. The movie is said to have been inspired by the biography of the legendary Japanese filmmaker Akira Kurosawa. What movie is being talked about here?

The answer is – Taare Zameen Par

Question 5 – The Zero Mile Stone is a pillar built by the British during the Great Trigonometrical Survey of India in 1907, then considered to be the center of India. Which city is it located in?

The answer is – Nagpur


Amazon Daily Quiz Answers – win Rs.15000 – 16th September

1)The Maharashtra government along with Amir Khan launched a new sports initiative to train athletes from rural and tribal areas for international events like the Olympics. What is the mission called?

and- Mission Shakti

2) India is known for its handloom products created by artisans all over the world. When is National Handloom Day celebrated to honor this craft?

answer- 7th August

3) A teenager recently broke Michael Phelps’ record in the 200m butterfly stroke. Who was it?

and- Kristof Milak

4) Madre, Morsa, Maman, and Okaasan are different terms for a _____.

and- Mother

5) OPPO ended its sponsorship of the Indian Cricket team. Who will be taking over as the official sponsor for the team going forward?

and-BYJU’s

Amazon Daily Quiz Answers – win iPhone XR – 15th September
1)Podiatrists are medical professionals devoted to the study and medical treatment of ___?

ans- Feet

2) What was the name of the network of computers that eventually gave rise to the Internet?

and- Arpanet

3) Which Oscar-winning Hollywood star is of Indian descent and was given the name Krishna Pandit Bhanji at the time of his birth?

and- Sir Ben Kingsley

4) Scientists have created a new form of gold which is said to be just two atoms thick – the thinnest version yet and measured to be just 0.47 nanometres in thickness. In which country was this created?

ans- UK

5) Which sportsperson has topped the Forbes list of 2019 as the highest-paid woman in sports?

and-Serena Williams

Amazon Daily Quiz Answers – win OnePlus 7 Pro- 11th September

Q1) RK Laxman was a famous cartoonist, known for his illustration of the ‘Common Man’. Which popular series was his brother famous for?

Ans- Malgudi Days

Q2) Which of the 7 continents of the world has the most number of countries?

Ans- Africa

Q3) Which movie won the award for Best Hindi Film at the 66th National Awards held in August?

Ans- Andhadhun

Q4) The British government made a motivational poster before World War II to keep people from panicking. The words from that poster are now commonly featured on clothing, novelty items, and internet memes. What was printed on the poster?

Ans- Keep Calm and Carry On

Q5) This musical instrument is believed to have existed since 15,000 BC, making it one of the oldest instruments in the world. The modern version of it has 47 strings and 7 pedals. Which instrument are we talking about?

Ans- Harp

Amazon Quiz Answers of OnePlus 7 Pro – 9 September

1. The one plus 7 series comes with a special gaming mode. What is it Called?

Answer – Fnatic mode

2. The Oneplus 7 pro smartphone comes with a display. Fill in the Blanks.

Answer – Amoled

3. Which of the following products is one plus also launching?

Answer – Oneplus tv

4. OnePlus 7 pro is available in which color?

Answer – All of the above

5. What is fast charging technology on one plus 7 Pro called?

Answer – Warp charge 30


Amazon Great Indian Festival Quiz Answers: 9th September 2019

1, Using which bank’s credit/debit card can you avail up to 10% instant discount on shopping during the Great Indian Sale on Amazon.in?

The answer is – State Bank Of India

Amazon Great Indian Festival Quiz Answers

2. You can avail ‘No cost EMI’ to shop during the upcoming Great Indian Sale on Amazon.in using all the below payment methods, except?

Answer – Bitcoins

Amazon Great Indian Festival Quiz Answers

3. This Great Indian Festival, Deals On Groceries Will Start From as Low As ______. Fill in the Blanks.

The answer is – ₹1

Amazon Great Indian Festival Quiz Answers

4. Golden Hour deals’ will run every day from _ to _ during the Great Indian Sale, offering exclusive deals on the Amazon app. Fill in the blanks.

Answer – 8 PM To Midnight

Amazon Great Indian Festival Quiz Answers

5. The Great Indian Festival Sale Starts Early For Prime Members. During The Sale, Prime Members Also Get Access to Exclusive Deals & Offers.

The answer is – True

Amazon Quiz Answers of 8th September: Win Samsung Galaxy S10e

1) The famous ‘Hornbill festival’ is celebrated in which of the following states of India?

in- Nagaland

2) Which one of these is a traditional folk dance of the people of Lakshadweep Islands?

ans- Lava dance

3) Which song by Coldplay (filmed in Mumbai) features Beyonce, and Bollywood star Sonam Kapoor and showcases the festival of Holi, among other things related to India?

and- Hymn for the Weekend

4) In the context of geography, what are ‘Isohyets’?

and- Lines on a map showing equal rainfall

5) Which of the following will you associate ‘Sattriya’ with?

and- a dance form

Amazon Quiz Answers of 7th September: Win Rs.10000
1) ‘Ablutophobia’ is the fear of?

Ans – Bathing

2) Facebook recently launched a new cryptocurrency. What is it called?

Ans – Libra

3) Vlad the Impaler was an emperor in Romania in the 14th century. Which fictional character was based on him?

Ans – Dracula

4) Which element was discovered on the Sun before it was discovered on Earth?

Ans – Helium

5) The Statue of Liberty is known world-over as a symbol of the USA. But it was gifted to America by another country. Who gifted it?

Ans – France

Amazon Quiz Answers of 6th September: Win GoPro Hero7

1) Saif Ali Khan and Tabu are reuniting on the big screen for a new film, 20 years after their 1999 film Hum Saath-Saath Hain. What is their new movie called?

ans- Jawaani Jaaneman

2) The song ‘Hotel California’ is a beloved classic. Which is the band that originally sang this song?

and- The Eagles in

3) Kyle Giersdorf, a 16-year-old, goes by the gamer name of ‘Budha’. He recently won 3 million dollars for winning a World Cup tournament for a game this year. Which game was it?

ans- Fortnite

4) What is the capital of Finland?

ans- Helsinki

5) The human lungs are not of the same size. The left lung is smaller than the right lung. True or false?

ans- True

Amazon Quiz Answers of 5th September: Win Rs.10000
1)In the movie ‘The Lion King’, what is Simba’s mother’s name?

and- Sarabi

2) Kabadi is the national sport of Bangladesh. True or false?

ans- True

3) Each year, 5th September is celebrated as Teacher’s Day in India. Which year was the first ’Teacher’s day’ celebrated?

ans- 1962

4) Each of the below personalities has been a teacher in their lifetime. Which one of these also served as President of India?

and- Rajendra Prasad

5) Teacher’s day is celebrated on the birthday of India’s great teacher Dr. Sarvapalli Radhakrishnan. In which subject did Dr. Radhakrishnan do his Post-graduation?

and- Philosophy

Amazon Quiz Answers of 4th September: Win Oppo F11 Pro
1)What is the capital of Finland?

in- Helsinki

2) In 1995, UNESCO named Easter Island (a remote volcanic island in Polynesia) as a World Heritage Site. What is this place known for?

ans- Stone head statues

3) Which of the following writers was NOT born in India?

and- Jhumpa Lahiri

4) A teenager recently broke Michael Phelps’ record in the 200m butterfly stroke. Who was it?

and- Kristof Milak

5) Which nation was the first to give women the right to vote?

and-New Zealand

1) Which is the largest country in the world in terms of land area?

Ans – Russia

2) What is the currency of China called?

Ans – Yuan

3) Velcro has been making life easier since its invention. Do you know where was velcro invented?

Ans – Switzerland

4) ‘281 and Beyond’ is the autobiography of a veteran Indian cricketer. Who is the author of this book?

Ans – VVS Laxman

5) A ‘Torero’ is a term associated with which of these?

Ans – Bullfighting

Amazon Quiz Answers of 2nd September: Win Rs.1000

1) The ____ is a horseshoe-shaped zone found along the Pacific rim where around 90% of the world’s earthquakes occur?

Ans – The Ring of Fire

2) Who is the author of the book, ‘My Seditious Heart’ which is a collection of non-fiction essays? Hint – The author is a winner of the Man Booker Prize for Fiction.

Ans – Arundhati Roy

3) A doctor of Indian-origin was recently crowned Miss England 2019. Who is she?

Ans – Bhasha Mukherjee

4) Switzerland celebrates May 26th as Science day to mark the day of APJ Abdul Kalam’s visit in 2006. True or false?

Ans – True

5) The State Bank of India was previously known as __

Ans – -Imperial Bank of India

Amazon Quiz Answers of 1st September: Win iPhone XR
1) The tiger population in India has grown from 1,400 in 2006 to 2,977 in 2019. Which state has recorded the highest number of tigers in the country?

Ans – Madhya Pradesh

2) The iconic Bollywood film, ‘Hum Aapke Hain Koun’ has completed 25 years since its making. Who directed this film?

Ans – Sooraj Barjatya

3) Which famous painter is known for his artwork called ‘Starry Night’? Hint – he is the same artist who cut off his own ear.

Ans – Vincent van Gogh

4) LEDs are small light sources commonly used in electronic devices, flashlights, lightbulbs, etc. What does LED stand for?

Ans – Light Emitting Diode

5) Who won the 2019 F1 German Grand Prix?

Ans – Max Verstappen

Amazon Quiz Answers of 31st August: Win Fitbit Versa

Q1)The Indian classical instrument, the sitar, has been used by popular brands like ‘The Beatles’ in their music. Which other band used it in their chart-topping hit, ‘Paint It, Black’?

Ans- The Rolling Stones

Q2) He was the first-ever Indian to win a silver medal at the Olympics for shooting. Then, he went on to lead the Ministry of Youth Affairs and Sports. Who is he?

Ans- Rajyavardhan Singh Rathode

Q3) Now a world-renowned sporting event, this race was originally created to boost the circulation of a struggling newspaper called L’Auto in France. Which event are we referring to?

Ans- Tour de France

Q4) All of the below Bollywood actors has worked as a Radio Jockey (RJ) before starting their acting careers, except?

Ans- Shah Rukh Khan

Q5) This vitamin plays an important role in the body because it stops bleeding and helps form clots. It is also referred to as the clotting vitamin. Which one is it?

Ans- Vitamin K

Amazon Quiz Answers of 30th August: Win Apple MacBook Air
1. Freddie Mercury, the legendary singer from the rock band ‘Queen’ was of Indian descent. He was born a Parsi, and his birth name was Farrokh Bulsara. True or false?

Ans- True

2) Shilpa Shetty is all set to make her Bollywood comeback with a new movie. What is the film called?

Ans- Nikamma

3) There are approximately 35 UNESCO World Heritage Sites in India. Which of the following is NOT a UNESCO World Heritage Site?

Ans- Charminar, Hyderabad

4) The Ramon Magsaysay award is considered ’Asia’s Nobel Prize’ and was recently awarded to the Indian journalist, Ravish Kumar. This award is named after the president of which country?

Ans- Philippines

5) In the Harry Potter books, what are the creatures who guard the prison of Azkaban called?

Ans – Dementors

Amazon 29th August Quiz Answers – Win Rs.25000

1)Which is the smallest planet in our solar system?

ans- Mercury

2) How many bones are present in a shark’s body?

ans- Zero

3) An opera is a form of musical theatre. Where did this artform originate?

ans- Italy

4) In India, Friendship Day is celebrated on the ___ Sunday of August. Fill in the blank.

ans- First

5) Espadrilles were first made in regions of France and Spain. Where are these worn?

ans- On your feet

Amazon Quiz Answers of 28th August: Win Samsung Galaxy A50
1. How many years of marriage would be celebrated by a ‘Golden anniversary’?

ans- 50 years

2) A baby sheep is called a lamb. What is a baby goat called?

ans- Kid

3) Alliumphobia is a fear of garlic. True or false?

ans- True

4) A state government has declared that it will sponsor the Indian men and women's hockey teams for the next 5 years. Which government is it?

in- Odisha

5) Which of these was earlier known as the ‘Hailey National Park’ when it was established in 1936?

and- Jim Corbett National Park

Amazon Honor Band 4 Quiz Answers – 27th August

1)In ___, India won its first cricket world cup. Fill in the blanks.

ans- 1983

2) The Indian Army built a bridge over the river Indus in a record time of 40 days and it is the longest suspension bridge in Leh. What is it called?

and- Maitri Bridge

3) Comets and asteroids which enter the Earth’s surroundings due to the gravitational pull of nearby planets are called NEOs. What does NEO stand for? stand for?

and- Near-Earth Objects

4) Israel’s Aerospace Industries is the first in the world to send a privately funded mission to the moon. True or False?

ans- True

5) The name for which type of pants has its origins in the city of Genoa in Italy?

ans- Jeans

Amazon Quiz Answers of 26th August:
1)Where would you find the ‘Sea of Tranquility’?

ans- The moon

2) Which is the capital city of the African country, Ethiopia?

and- Addis Ababa

3) Which Indian celebrity was honored with an Honorary Degree, Doctor of Letters from La Trobe University at the 10th edition of the Indian Film Festival of Melbourne?

and- Shah Rukh Khan

4) A doe is the female of a dove. True or false?

ans- False

5) Entomology is the science that studies _______. Fill in the blanks.

and- Insects

Answers Of Amazon Quiz Today – 25th August – P30 Pro

Question 1:- What does the word ‘Buddha’ mean?

The answer is – Awakened One or Enlightened One

Question 2:- Which country recently launched an underwater military museum? It displays decommissioned military vehicles & equipment including tanks, cranes and a helicopter, at depths reaching up to 92 meters.

The answer is – Jordan

Question 3:- After the successful launch of Chandrayaan-2, ISRO has announced its first mission to the study of the surface of the sun. It will be launched in 2020. What is the mission called?

The answer is – Aditya-L1

Question 4:- What does 1,048,576 bytes equal?

The answer is – A Megabyte

Question 5:- Where did the large loose garment known as the ‘poncho’ originate?

The answer is– South America

Amazon Quiz Answers – Win Bose Party Speakers Today – 24th August

Question 1:- The ‘Angkor Vat’ temple is the largest religious monument ever built. Where is it situated?

The answer is- Cambodia

Question 2:- Seoul is the capital city of North Korea. True or False?

The answer is- False

Question 3:- Which is the capital city of the south Indian state of Telangana?

The answer is- Hyderabad

Question 4:- The digital payment system is known as UPI, is now commonly accepted across merchants and businesses. What does UPI stand for?

The answer is- Unified Payments Interface

Question 5:- Which British prime minister was awarded the Nobel Prize for Literature?

The answer is- Winston Churchill

Amazon Canon DSLR Quiz Answers – 23rd August
1)India’s lightest bulletproof jacket was launched at the Police Expo 2019. It can withstand bullets fired from an AK-47 rifle. What is the jacket called

and- Bhabha Kavach

2) The Ministry of New and Renewable Energy launched a scheme to encourage farmers to use and generate solar power this year. What is it called?

and- PM-KUSUM

3) What is the hybrid offspring of a male zebra and a female horse called?

and- Zorse

4) Who is the first Indian-origin person to take charge as the Home Secretary for the new UK government under Boris Johnson

and- Priti Patel

5) India celebrates the National Broadcasting Day every year to commemorate the first-ever radio broadcast in the country, which went life in 1927. Which day is it celebrated?

and- 23rd July

Amazon Quiz Answers Of 22nd August Quiz – Win Rs.20000
1)What is the currency of South Africa called?

ans- Rand

2) Indian players Harmeet Desai and Ayhika Mukherjee won the gold at the 2019 Commonwealth Championships. Which sport did they play?

and- Table Tennis

3) She is a former international tennis player and has represented India at the Deaflympics. She has now become the first Indian to win the Miss Deaf World Pageant. Who is she?

and- Vidisha Baliyan

4) The ______ in Delhi was inaugurated on 25th Feb 2019. It is a structure comprising of four concentric circles – Amar Chakra, Veerta Chakra, Tyag Chakra, and Rakshak Chakra. Fill in the blank.

ans- National war memorial

5) Who is the author of the bestselling books, ‘Sapiens’ and ‘Homo Deus’?

and- Yuval Noah Harari

Amazon Quiz Answer Of Honor 10 Lite Quiz

Q1.India recently launched its second moon mission, Chandrayaan-2. Which part of the moon will be researched in this mission?

Ans. South pole

Q2.Dr. Abdul Kalam visited a country on 26th May 2005, and they declared it as their National Science Day. Which country was it?

Ans.Switzerland

Q3.Density is defined as the ratio of the mass of an object to the volume of space it takes up. Based on this, Earth is the least dense planet in the solar system. True or False?

Ans. False

Q4.Alongside Pranab Mukherjee, which famous singer from Assam was posthumously awarded India’s highest civilian award, the Bharat Ratna, in the year 2019?

Ans.Bhupen Hazarika

Q5. Scientists in Bangladesh have developed an alternative to plastic bags – cellulose sheet-bags made with jute fibers. What name have they given to this alternative? Hint – it means golden in Bengali.

Ans. Sonali

Amazon Quiz Answers Of Seagate Hard Drive Quiz
1. Which of the following is NOT a variety of mango?

Ans. Red Dacca

2. Apricots are not native to India. And yet, there is a popular Hyderabadi dessert, made from apricots that were created by the royals as it needed the fruit to be imported. What is the dish called?

Ans. Qurbani-ka-meetha

3. Maria Montessori was an Italian physician. She is also known for her contributions to another field, where her name is used to refer to a teaching method. Which field does it apply to?

Ans. Education

4. What is the Roman numeral equivalent for the number ‘0’?

Ans. Does not exist

5. There is a theory that the universe will come to an end when its ever-increasing rate of expansion causes all matter to basically fly apart. What is the term applied to this theory?

Ans. The big rip

Amazon Quiz Answers 19th August
1. On which day is World Photography Day (WPD) observed each year?

Ans. August 19

2. Which of the following will you associate ‘Sattriya’ with?

Ans. A dance form

3. What kind of animal is the ‘flying fox’?

Ans. Bat

4. Which European capital city was built on a group of 14 islands?

Ans. Stockholm

5. The Indian state of Nagaland was formed in 1963. Which state was it a part of earlier?

Ans. Assam

Amazon OnePlus 7 Pro Quiz Answers – 18th August

1) Which of these wireless technologies derives its name from a 10th century Viking king?

ans- Bluetooth

2) Taipei is the capital of Singapore. True or False?

ans- False

3) Who was the founder of the Bose Corporation?

and- Amar Bose

4) This Dutch footballer was given the nickname ‘Llama’ after he spits on West German striker, Rudi Völler, during a 1990 FIFA World Cup game. Can you name him?

ans- Franklin Rijkaard

5) Which science fiction writer is credited with penning down ‘The 3 Laws of Robotics’?

and- Isaac Asimov

Amazon Marshall Woburn Speakers Quiz Answers – 17th August
Below Are The Correct Amazon Quiz Answers Of All 5 Questions

1)What is the name of the new film starring Leonardo DiCaprio and Brad Pitt which has been directed by Quentin Tarantino?

ans- Once upon a time in Hollywood

2) The world’s coldest inhabited place is the village Oymyakon which records 68-degree centigrade is located at ___________.

ans – Russia

3) In the Vivo Pro Kabaddi League, 2019, what is the name of Haryana’s team?

ans- Haryana Steelers

4) The Pinna is the outer area of which human body part?

ans- Ear

5) Kiara Advani was most recently seen opposite Shahid Kapoor in Kabir Singh. Which was her Bollywood debut film?

ans- Fugly

Amazon Quiz Answers – 16th August – Win Sony Bravia LED

Below Are The Correct Amazon Quiz Answers Of All 5 Questions

1) Pandit Hari Prasad Chaurasia is a well-known name in the classical music genre. Which instrument does he play?

Ans – Flute

2) Akshay Kumar’s new film is inspired by the true events of ISRO’s Mars Orbiter Mission which was launched in 2013. What is the film called?

Ans – Mission Mangal

3) BSE SENSEX is a commonly known term in the stock market. What does SENSEX stand for?

Ans – Sensitive Index

4) Marvel recently announced that Natalie Portman will play the female version of a popular superhero in their next film franchise. Which hero is it?

Ans – Thor

5) Starting 1st December 2019, __, an electronic toll payment facility will be mandatory on all national highway toll lanes. What is it called?

Ans – FASTag

You have Successfully Completed The Today’s Amazon Quiz With Our Amazon Quiz Answers  !!!

Amazon Grand Indian Quiz Answers – 15th August
1) Which traditional theatrical dance form which originated in Kerala, means ‘performing or playing together’?

ans- Koodiyattam

2) ______ is a tribal art form from the Mithila region in Bihar, symbolized by a painting featuring complex geometrical patterns. Interestingly, women in Bihar are using this art form to save trees – painting them across the highway to stop authorities from cutting them. Which is this art form?

ans- Madhubani
.

3) This is an ancient Indian style of hand painting done on cotton and silk fabric uses a special pen made of tamarind twigs/bamboo reed. It was also found in the archaeological sites of Mohenjo-Daro. Which art form is this?

ans- Kalamkari
.

4) A world record was set when more than 1 lakh people gathered in Kota, Rajasthan on 21st June 2018 and took part in a collective lesson. What were they celebrating?

ans- World Yoga day

5) With its origins in the city of Lucknow, this style of embroidery has now traveled the world over. Believed to have been introduced by Nur Jahan, it is characterized by very intricate white-on-white shadow work. Which style are we talking about?

ans- Chikankari

You have Successfully Completed The Today’s Amazon Quiz With Our Amazon Quiz Answers  !!!

Amazon Quiz Answers – Win G shock Watch
1) NASA recently celebrated the 50th anniversary of its mission which first landed a man on the moon. Which mission was this?

ans- Apollo 11

2) Which country will host the 2023 ICC World Cup?

ans- India

3) The inventor of the password for computer accounts was an American scientist, who passed away recently. What was his name?

ans- Fernando Corbato

4) India’s Chandrayaan-2 lunar mission successfully commenced on 22nd July. What is the name of the robot rover that will be released by the moon lander as part of this mission?

ans- Pragyan

5) Who was the captain of the winning team at the 2019 ICC World Cup?

ans- Eoin Morgan

Answers Of Amazon Quiz – Win Bose Speaker
1) Fact or Myth: The Great Wall of China can be seen with the unaided human eye from space

ans- Myth

2) Chakyar Koothu is a classical dance form that involves a lot of comedy through narrations and gestures. Which Indian state does it originate from?

ans- Kerala

3) Former India cricketer, Kiran More, has been appointed as the interim coach of which cricket team?

ans- USA

4) Which film was Farhan Akhtar’s directorial debut?

ans- Dil Chahta Hai

5) Last year, Rahul Dravid was inducted into the ICC hall of fame. This year, __________ has become the 6th Indian cricketer to join the ranks. Fill in the blanks.

ans- Sachin Tendulkar

You have Successfully Completed The Today’s Amazon Quiz With Our Amazon Quiz Answers  !!!

Answers Of Amazon Quiz – 12th August
1) In which of the following Indian festivals are boat races a special feature

ans- Onam

2) Who was the leader of North Korea before Kim Jong-un?

ans- Kim Jong-il

3) It is said that Gandhiji frequently listened to and enjoyed the kirtan, ‘Vaishnav Jan To Tene Kahiye’. Who penned this kirtan?

ans- Narsimha Mehta

4) The author of the book ‘Business @ the Speed of Thought’ also wrote ‘The Road Ahead’ in the year 1995, which was at number one in the New York Times bestseller list for seven weeks. Who is the author of these books?

ans- Bill Gates

5) Who was the winner of the prestigious RedInk Award for ‘Journalist of the Year’ 2019? She bagged this award for her 2018 expose on the functioning of the UIDAI and its Aadhaar data cache.

ans- Rachna Khaira

You have Successfully Completed The Today’s Amazon Quiz With Our Amazon Quiz Answers  !!!

Answers Of Amazon Quiz – 11th August – Win Samsung Galaxy s10e
1. What does FM in FM Radio stand for?

A. Frequency Modulation

2. What is the name of the network of highways that connects the four major cities of India – Chennai, Kolkata, Delhi, and Mumbai?

A. The Golden Quadrilateral

3. Emojis have become an integral part of digital communication. Which day is recognized as the ‘Global celebration of Emojis’ day, worldwide?

A. 17th July

4. Which Indian athlete recently won a gold medal in the 200 m sprint category in the Tabor Athletics Meet in the Czech Republic?

A. Hima Das

5. How many kilometers is one Astronomical Unit (AU)?

A. 150 million km

You have Successfully Completed The Today’s Amazon Quiz With Our Amazon Quiz Answers  !!!

Amazon Quiz Answers – 10th August – Win ₹1000 Amazon Pay Balance
1) _____ is a central Asian sport in which horse-mounted players attempt to drag a goat or a calf carcass towards a goal. Fill in the blanks

ans- Buzkashi

2) Which among the following platforms announced that it will introduce ‘Learning Playlists’ to list educational videos?

ans- YouTube

3) Mary Kom is an Indian Olympic boxer hailing from ______. Fill in the blanks.

ans- Manipur

4) A new smartphone malware that affected millions of users was named after a character in The Matrix. What is the malware called?

ans- Agent Smith

5) The Anglo-Zanzibar War between the United Kingdom and the Zanzibar Sultanate was the shortest recorded war in history. How long did it last?

ans- 38-45 minutes

You have Successfully Completed The Today’s Amazon Quiz With Our Amazon Quiz Answers  !!!

Amazon Quiz Answers – 9th August – Win Seagate 5TB HDD
1) Complete the phrase – ‘wear your heart on your __’. This English idiom means openly showing your emotions or feelings.

Ans – Sleeve

2) You can find the Victoria Terminus in Mumbai and the Victoria Memorial in Kolkata. Now if you are visiting the Gateway of India, which city are you in?

Ans – Mumbai

3) In which country were the first Olympic games held?

Ans – Greece

4) Who won the women’s singles title at Wimbledon 2019?

Ans – Simona Halep

5) In which country would you find the Stonehenge, a prehistoric monument consisting of a ring of standing stones?

Ans – England

Amazon Quiz Answers – 8th August Quiz
1) Where is India’s highest astronomical observatory located?

ans- Ladakh

2) A phobia is an irrational fear that a person may experience. Triskaidekaphobia is the fear of what?

ans- Number 13

3) The World Bank Group announced its first female Managing Director and Chief Financial Officer (CFO) who is an Indian national. What is her name? Hint – She was the MD of the State Bank of India!

ans- Anshula Kant

4) In a standard set of playing cards, which king is the only one without a mustache?

ans- King of hearts

5) ISRO has been in the spotlight recently due to its moon mission, Chandrayaan-2. Who is the current chairman of ISRO?

ans- Kailasavadivoo Sivan

Amazon Quiz Answers of 7th August – Win Honor 10 Lite
1) Which of these was written by William Shakespeare?

ans- Taming of the Shrew

2) Sportsman Anthony Amalraj recently won a historic bronze medal for India in a World Tour held in Australia. Which sport does he play?

ans- Table tennis

3) In the DC comic books, what is the name of the planet that is Superman’s home?

ans- Krypton

4) Akshay Kumar occupies the number 33 spot in the Forbes Celebrity 100 list which mentions the world’s highest-paid entertainers. Who has topped the list this year

ans- Taylor Swift

5) In 1927, who launched the ‘Mahad Satyagraha’?

ans- Dr. B. R. Ambedkar

Amazon Quiz Answers Of 6th August Quiz
1. Which is the smallest planet in our solar system?
Ans. Mercury

2. Fanta and Sprite belong to which beverage company?
Ans. The Coca Cola company

3. The researchers from the University of Chicago have discovered remnants of seawater from the Ice Age. In which ocean was this discovery made?
Ans. Indian ocean

4. The banana plant is classified as a herb. True or False?
Ans. True

5. If the Green Revolution is related to agriculture, what does a Blue Revolution refer to?
Ans. Fish

Amazon Freedom Sale Quiz 5th August – All Correct Answers
View Full Details Of Amazon Freedom Quiz From Here

Q 5. When does the ‘Amazon Freedom Sale 2019’ start For All customer On Amazon.in?
The answer is – 8th August

Q 5. Using Which bank’s Credit card can You Avail Upto 10% Instant Discount On Shopping During The Freedom Sale On Amazon.in?
The answer is – State Bank Of India

Q 5. Up to How Much Cashback Do You Get On Booking Domestic Flights During Freedom Sale 2019 on Amazon.in
The answer is – ₹2000

Q 5. Prime Members Get Early Access to the Freedom Sale. When Does the Sale Start For Them?
The answer is – 12 Noon, 7th August

Q 5. If You Apply For An Amazon Pay ICICI Credit Card Which of the Following offers Do you not Get?
The answer is – Free Chocolates On Application

Congratulations !! You Have Just Completed The Amazon Freedom Quiz Of 2019

Amazon Quiz Answers Of 5th August Pay Balance Quiz
1)Which of the following is the official language in Argentina?

ans- Spanish

2)In India, Engineer’s Day is celebrated on September 15. It commemorates the birth anniversary of which Indian scientist?

ans- M. Visvesvaraya

3)While most societies follow a patrilineal tradition wherein the father’s name is passed on to the children, some do not. Which one of these Indian ethnic communities follows a matrilineal tradition?

ans- Khasi, Meghalaya

4)Rahul Dravid was recently appointed as the Head of Cricket at the NCA (National Cricket Academy). When was the NCA founded?

ans- 2000

5)In the Lion King, what is the name of Simba’s uncle i.e. Mufasa’s brother?

ans – Scar

Amazon Quiz Answers Of 4th August Samsung Quiz
Q1. In context to NBA basketball, what does the term MVP stand for?

Ans- Most Valuable Player

Q2. The age of a star can be estimated by its color, which of these colors indicate the star is amongst the youngest?

Ans- Blue

Q3. Hrithik Roshan and Tiger Shroff will star in a new film by Siddharth Anand. What is the film called?

Ans- war

Q4. Who won the men’s finals at the 2019 Wimbledon tournament?

Ans- Novak Djokovic

Q5. PUNCH (Polarimeter to Unify the Corona and Heliosphere) is a NASA mission that will attempt to image the Sun. They have selected an Indian scientist as a co-investigator for this mission. Who is he?

Ans- Dipankar Banerjee

Amazon Quiz Answers: 3rd August 2019 – Win Fit Bit Charge
Here are All Amazon Quiz Answers Of Today’s Quiz

1) The Bharat Dynamics Limited (BDL) which is manufacturing base for guided weapons systems, functions under the Ministry of _______________. Fill in the blank.

ans- Defence

2) In 305 BC, which Maurya ruler defeated Alexander's general Seleucus Nicator?

ans- Chandragupta Maurya

3) Sports-wear brand Reebok has appointed a new Indian brand ambassador. Which one of these is it?

ans- Katrina Kaif

4) When did the Apple iPhone first become available?

ans- 2007

5) Which cricketer was named ‘Player of the Tournament’ for the ICC World Cup 2019?

ans- Kane Williamson

Amazon Quiz Answers: 2nd August Sony Bravia LED TV
Here are All Amazon Quiz Answers Of Today’s Quiz

1) Indian scientists developed a new material called ‘black gold’ which can absorb light and carbon dioxide. Which institute did they belong to?

Ans – Tata Institute of Fundamental Research

2) She became the first Indian to win a gold medal in the 100ms race at a global event at the World Universiade in Italy. Who is she?

Ans – Dutee Chand

3) Micheal Jackson performed for the first and only time in India in 1996. After the show, before he left the country, he scribbled a love letter to India in his hotel room where he called India his ‘special love’. Where did he write it?

Ans – On a pillow

4) The biggest river island in the world located in Assam. What is it called?

Ans – Majuli

5) A song titled ‘Tujhe Bhulega Na Tera Hindustan’ was released by the Indian Army to commemorate 20 years of ‘Operation Vijay’ as an ode to the soldiers of the Kargil war. What is the name of the lyricist?

Ans – Sameer

Amazon Today’s Quiz Answers Of 1st August 2019
Here are All Amazon Quiz Answers Of Today’s Quiz

Question 1-  Which historical event does Charles Dickens’ novel ‘The Tale of Two Cities’ concern?

Answer- The French Revolution

Question 2-  The most common format for a home video recorder is VHS. VHS stands for?

Answer- Video Home System

Question 3-  Saturn has a total of 62 moons, the largest one being larger than the planet of Mercury. What is its name?

Answer – Titan

Question 4-  If you look closely at the planet Jupiter, a very evident dense red spot can be found on it as seen from space. This is often called the ‘Great Red Spot’. What is it?

Answer- A Hurricane

Question 5-  ‘Friends, Romans and Countrymen, lend me thy ears’ is the first line of a speech in the play Julius Caesar, by William Shakespeare. Which character gave this speech?

Answer – Mark Antony

Amazon Honor Quiz Answers – Win Honor 8X
Here are All Amazon Quiz Answers Of Today’s Quiz

1) Who led the Indian cricket team to their first-ever World Cup victory in 1983?

Ans – Kapil Dev

2) The largest Buddhist monastery is the world is located in ___.

Ans – Indonesia

3) Castella, Tres Leches, Brigadeiro, and Oliebollen are all names of _?

Ans – Desserts

4) What kind of weapon is a falchion?

Ans – A sword

5) Which is the wettest place in India, in terms of average annual rainfall received?

Ans – Mawsynram, Meghalaya

Amazon Bose Quiz Answers – Win Bose Party Speakers
Here are All Amazon Quiz Answers Of Today’s Quiz

1) Who was the first Indian from the film industry to win an Oscar award?

ans- Bhanu Athaiya

2) In which year was the euro introduced as a legal currency on the world market?

ans- 1999

3) What does the Latin phrase ‘Caveat emptor’ mean?

ans- Let the buyer beware

4) What is the national sport of Japan?

ans- Sumo wrestling

5) In the FIFA World Cup, the ‘Golden Glove Award’ is awarded each season to whom?

ans- The best goalkeeper

Amazon Quiz Answers Of 29th June
1) Which one of these is a traditional folk dance of the people of Lakshadweep Islands?

ans- Lava dance

2) The famous ‘Hornbill festival’ is celebrated in which of the following states of India?

ans- Nagaland

3) Krav Maga is a form of martial arts.

ans- TRUE

4) ______ is a folk dance form from the Indian state of Mizoram, in which men move bamboo staves horizontally and vertically while women dance in between them to avoid their legs getting caught

ans- Cheraw dance

5) _____ is the capital city of Himachal Pradesh

ans- Shimla

Amazon OnePlus 7 Pro Quiz Answers – 28th July
1) Which of these are NOT considered to be a macronutrient in context to human dietary requirements?

ans- Vitamins

2) Name Chetan Bhagat’s debut novel which was also adapted into a Bollywood movie?

ans- Five Point Someone

3) Which European country announced that it will levy a green tax on flight tickets from 2020, to encourage environmentally-friendly transportation projects?

ans- France

4) What is the name of the young Malayali actress, who became known as the ‘wink girl’ after a clip of her winking went viral last year?

ans- Priya Varrier

5) M. Fathima Beevi has the distinction of being the first woman _______

ans- Judge of Supreme Court

Amazon Armani Watch Quiz Answers – 27th July
Here are All Amazon Quiz Answers Of Today’s Quiz

1) In which year did Atal Bihari Vajpayee become India’s prime minister for the first time?

ans- 1996

2) Which batsman has scored the highest number of centuries in a single World Cup Tournament?

ans- Rohit Sharma

3) Which company has recently acquired the American software company Red Hat?

ans- IBM

4) The movie, Super 30, starring Hrithik Roshan is a biopic based on whose life?

ans- Anand Kumar

5) The world’s first public blockchain bond ‘bond-I’ was launched by which International organization?

ans- World Bank

Amazon Today’s Quiz Answers – Win Blaupunkt party speakers
1) By what name is Norma Jean Baker more commonly known?

ans- Marilyn Monroe

2) Ethanol has been used as an alternative to petrol in Brazil. Now which company has launched the first Ethanol-based motorcycle in India?

ans- TVS Motors

3) When was World Population Day observed recently?

ans- 11 July

4) Season 2 of Comicstaan has launched on Amazon Prime. Who is the new host alongside Abish Mathew this season?

ans- Urooj Ashfaq

5) Qila Rai Pithora, built by Tomar Rajputs is located in which among the following cities?

ans- New Delhi

Amazon Quiz Time Today – Answers of  25th July Quiz
Here are All Amazon Quiz Answers Of Today’s Quiz

1. Which banking institution commenced its operations from the 1st of April 1935?

Ans. Reserve bank of India

2. Kangana Ranaut and Rajkumar Rao have teamed up for a new film and the trailer was released recently. What is the name of the film?

Ans. Judgemental Hai Kya

3. Originating in the Tibetan plateau near Lake Mansarovar, which river flows through Ladakh?

Ans. Indus

4. With the length of its wings reaching nearly 12 feet, which bird has the largest wingspan of any living bird species?

Ans. Wandering albatross

5. Which one of these Indian movies are inspired by the biography of Japanese filmmaker Akira Kurosawa?

Ans. Taare zamin par

Amazon Quiz Time Today – Answers Amazon Quiz
Here are All Amazon Quiz Answers Of Today’s Quiz

1. What was author Mark Twain’s real name?
Ans. Samuel Langhorne Clemens

2. Bihu is a harvest festival that is celebrated thrice in a year. In which state of India does this festival originate?
Ans. Assam

3. In the newest Marvel film, Spiderman: Far from home, what is the name of the supervillain who has mind-manipulating powers?
Ans. Mysterio

4. India has won 2 ODI Cricket World Cups so far – once in 1983, and the second in 2011. Who did they play the finals against in 2011?
Ans. Sri Lanka

5. The Halley’s comet orbits the sun every 75-76 years. When will it be visible next from earth?
Ans. 2061

Amazon Quiz Time Today – Answers of Amazon Quiz
1) Which of these actors played on-screen father to their real father?

ans- Abhishek Bachchan

2) Which cricketer recently broke Sachin Tendulkar’s 27-year-old record of being the youngest player to score 80+ runs in World Cup history?

ans- Ikram Ali Khil

3) Taekwondo fighter Farabi Davletchin posted a trick on 25th June which then was tried by many Hollywood and Bollywood actors. Which viral challenge is this referring to?

ans- Bottle cap challenge

4) In the Jungle Book, written by Rudyard Kipling, what is the name of the panther who befriends Mowgli?

ans- Bagheera

5) Jayasimha Ravirala currently holds the Guinness World Record for which of these?

ans- Most hugs were given in 1 hour by an individual

Amazon Quiz Time Today – Answers of Amazon Quiz
1) AR Rahman won a Grammy award for which album?

ans- Slumdog Millionaire

2) The transformer that develops a high voltage in a home television is commonly called a ____. Fill in the blank.

ans- Flyback

3) The BCCI has just named a new Head of Cricket at the National Cricket Academy. Who is it?

ans- Rahul Dravid

4) Where is the headquarters of the ICC (International Cricket Council) located?

ans- Dubai

5) Which profession does Sanjay Dutt fake in the movie Lage Raho Munnabhai?

ans- History Professor

Amazon Quiz Answers Today –  21st July Quiz
1) In the context of fashion, what is a ‘fedora’?

ans- A type of headwear

2) Did you know that pandas eat anywhere between 12-39 kgs of food every day! What does a panda’s diet mainly consist of?

ans- Bamboo

3) Chief of the Air Staff or Air Chief Marshal is the highest rank in the Indian Air Force. It is the position of commander of the IAF. Who was the first Indian to become Chief of Air Staff in 1954?

ans- Subroto Mukerjee

4) Indian scientists have developed a new material which is capable of absorbing both light and carbon dioxide and could help control environmental issues. What is it called?

ans- Black gold

5) What is the name of the network of highways that connects the four major cities of India – Chennai, Kolkata, Delhi, and Mumbai?

ans- The Golden Quadrilateral

Amazon Quiz Time 28th July – Answers of Amazon Quiz
1) Which is the national fruit of India?

ans- Mango

2) Panchathan Record Inn in which composer’s in house studio?

ans- A.R. Rahman

3) Who developed a vaccine against poliomyelitis (Polio)?

ans- Dr. Jonas Salk

4) In ancient Greece, men exercised and took part in sports completely nude. True or False.

ans- TRUE

5) A cinematograph is a motion picture film camera, which also serves as a film projector and printer. Who invented it?

ans- Lumiere Brothers

Amazon Quiz Answers Today – 19th July Quiz
1) What is another word for lexicon?

Ans – dictionary

2) Dr. Kalam was bestowed with the highest honor that an Indian citizen can receive. Which award is it?

Ans – Bharat Ratna

3) India is a federal union comprising twenty-nine states and eight union territories.

Ans – False

4) Hyundai launched its first all-electric SUV model in India. What is it called?

Ans – Kona Electric SUV

5) A ‘sonnet’ is a poem in a specific form that originated in Italy. How many lines does a sonnet typically have?

Ans – 14

Amazon Quiz Answers –  18th July Quiz
1) The clothing trend exemplified by black clothing, dark makeup, and black-dyed hair is called

ans- Goth

2) Name the Indian Tennis player-turned Hollywood filmmaker who has made more than 120 films with stars such as Cate Blanchett, Angelina Jolie and more?

ans- Ashok Amritraj

3) Where is the headquarters of Amazon Inc. located?

ans- Seattle

4) Former Indian cricket captain, MS Dhoni recently turned 38 and received wishes from all over the world. When was his birthday?

ans- 7th July

5) Freddie Mercury was the lead vocalist of which iconic rock group?

ans- Queen

Amazon Pedigree Quiz – All Correct Answers
See Full Details Of Amazon Pedigree Quiz Here

Pedigree Biscrok dog biscuits are the latest offering from Pedigree. Which of these is NOT true about these biscuits? Answer– Give Your Dog The Ability To Sing
Pedigree Biscrok biscuits come in different flavors, but all of them are in which shape? Answer: C – Bone Shaped
Which of these phrases is associated with Pedigree Biscrok biscuits?  Answer: B – Get Them Wagging
Pedigree Biscrok biscuits come in 2 flavors – Chicken and __. Fill in the blanks. Answer – A – Milk And Chicken
Which of the following is NOT an ingredient of Pedigree Biscrok biscuits Answer – chocolate
Amazon Cadbury Oreo Quiz – All Correct Answers
See Full Details Of Amazon Cadbury Oreo Quiz Here

The Limited Edition Oreo Music Box Will Be Launching This Cadbury Oreo On Which You Can Play Music With An Oreo Cookie. What Is It Called? Ans – Oreo Stereo
Q2 – The Oreo Stereo Box Comes With 7-Packs Of Oreo Cookies. How Many Flavors Do You Get In One Box? Ans – 4
Q3 – The Song On The Oreo Stereo Music Box Changes With Every Bite Of The Cookie. Ans – True
Q4 – Apart From Playing Music, You Can Also _______ On The Oreo Stereo Music Box Using An Oreo Cookie. Fill In The Blanks. Ans – Record A Personal Message
Q5 – The First Oreo Cookie Was Sold More Than A 100 Years Ago. True Or False? Ans – True
Amazon Oppo F11 Pro Quiz – All Correct Answers
See Full Details Of Amazon Oppo F11 Pro Quiz Here

Q 1 – Which Of These Is A Color OPPO F11 Pro Is Available In? Hint – This Is The Latest Color Variant Launched For The F11 Pro Ans – Waterfall Gray
Q 2 – OPPO F11 Pro Is Available In Which Of These Storage Variants? Ans – 128 GB
Q 3 – Which Of These Is A Feature Of The OPPO F11 Pro? Ans – All Of The Above
Q 4 – What Is The Front Selfie Camera Of OPPO F11 Pro Called? Ans – Rising Camera
Q 5 – What Is The Screen Size Of OPPO F11 Pro? Ans – 6.5 Inches
Amazon Sennheiser Quiz – All Correct Answers
See Full Details Of Amazon Sennheiser Quiz Here

Q 1:- Which of these you can do on the Sennheiser Momentum Free SE headphones? the answer is – All of the above
Q 2:- All Sennheiser headphones come with a compatible app for your smartphone using which you can personalize your audio. What is this app called? the answer is – Capture
Q 3:- The Sennheiser Momentum HD 599 SE headphones are compatible with which of these devices? the answer is – All of the above
Q 4:- All Sennheiser headphones come with a 2-year warranty against manufacturing defects answer is – True
Q 5:- Using which technology does the Sennheiser Momentum Free SE connect your music device? the answer is – Bluetooth 4.2
Amazon Quiz Answers Today – Win Amazon Pay Balance
1) Which Indian state is also known as the ‘Land of rising sun’ because it gets the first sunrise in the country?

ans- Arunachal Pradesh

2) Which is the only tennis Grand Slam tournament that is played on grass courts currently?

ans- Wimbledon

3) The 2006 film, The Namesake, starring Tabu and Irfan Khan is based on a novel of the same name. Who is the author of that novel?

ans- Jhumpa Lahiri

4) Name the official residence of the Pope?

ans- Apostolic Palace

5) Who out of the following is NOT an Indian fashion designer?

ans- Ravi Ruia

Amazon Quiz Time Today Answers
Q1) Which of these cities is located on two continents?

Ans – Istanbul

Q2) In Roman mythology, who was the goddess of sorcery and witchcraft, also known as the goddess who haunted crossroads and graveyards?

Ans – Trivia

Q3) Angel Falls is the world’s highest waterfall that starts at a height of 3230 feet and falls uninterrupted for a height of 2647 feet. Which country is this majestic waterfall located in?

Ans – Venezuela

Q4) Who is the author of the famous book of fables known as the Panchatantra?

Ans – Vishnu Sharma

Q5) Which is the first country to officially declare an ‘environmental and climate emergency’?

Ans – UK

Amazon Quiz Time Today – Answers of Amazon 14th July Quiz
1) In the subject of zoology, what is the study of insects called?

ans- Entomology

2) After Ahmedabad, which Indian city was recently added to the UNESCO World Heritage site list?

ans- Jaipur

3) Recently, K2, an AI-based Human Resource (HR) Humanoid was introduced in Uttar Pradesh. Which company has introduced this for its employees?

ans- Tech-Mahindra

4) The Oscar-winning film, Forrest Gump is getting an official Hindi remake, by the title ‘Lal Singh Chaddha’. Kareena Kapoor Khan will play the female lead. Who will be playing the role of Forrest Gump?

ans- Aamir Khan

5) Langvir Nritya, Barada Nati, Pandava Nritya & Shotiya are different forms originate from?

ans- Uttarakhand

Amazon Quiz Answers Today – Answers of Amazon 12th July Quiz
1) Which country will host the 2020 summer Olympics?

ans- Japan

2) Hong Kong is the capital city of China. True, or False?

ans- False

3) Which country is Prague in?

ans- Czech Republic

4) First-time MPs, actresses Nusrat Jahan, and Mimi Chakraborty took oath as Lok Sabha members on June 25. Which party do they belong to?

ans- TMC

5) Leonardo Dicaprio finally won an Oscar for Best Actor in 2016, after being nominated for several years. Which film did he win it for?

ans- The Revenant

Amazon Quiz Answers Today – 11th July Quiz
Q1. Which country recently launched the world’s largest independent solar energy plant?

Ans- UAE

Q2. Designer Jony Ives recently quit his job. He worked with the company for 20 years and was even knighted at Buckingham Palace. He was the Cheif Design Officer for which organization?

Ans- Apple

Q3. Which actor is returning to play James Bond in the new film Bond 25?

Ans- Daniel Craig

Q4. Opera is described as art, architecture, music, theatre, and text all coming together to tell a story. In which country did opera, as we know it today, first began?

Ans- Italy

Q5. In the Disney live-action remake of Lion King, Beyonce has sung the female vocals for the English version. Who will sing in the Hindi soundtrack?

Ans- Sunidhi Chauhan

Amazon Quiz Answers –  10th July Quiz
Q1. The superstar, Sridevi, marked her Bollywood debut in the year 1979. Which was her first Bollywood film?

Ans- Solva Sawan

Q2. What is the name of the tribal martial art dance form which originated in the forests of Odisha and is exclusively performed by men?

Ans- Chhau of Mayurbhanj

Q3. Cassius Clay Jr. is the birth name of which Olympic gold-winning boxer? PS – he was the first fighter to win the heavyweight title 3 times.

Ans- Muhammad Ali

Q4. ‘Lessons Life Taught Me Unknowingly’ is the autobiography of a famous Indian actor which will be released on 5th Aug. Whose life is it about?

Ans- Anupam Kher

Q5. India won its first World Cup in 1983, which was also played in England. In which month did India make that historic win?

Ans- June’83

Amazon Quiz Time Today – Answers of Amazon 9th July Quiz
1) Kabir Singh, a film starring Shahid Kapoor and Kiara Advani is a remake of which popular Telegu film?

ans- Arjun Reddy

2) Fernando Torres has announced his retirement from football. Which country does he play for?

ans- Spain

3) What is the name of the technology used to make telephone calls over the internet?

ans- VoIP

4) Hakuna Matata’, roughly translates to ‘there are no troubles’. It was popularized in English by the 1994 Disney movie, The Lion King. Which language does this phrase belong to?*

ans- Swahili

5)NASA has announced that it will be sending a robot to look for life on Saturn’s moon, Titan. What is the name of the robot?

ans- Dragonfly

Amazon Quiz Answers Today 8th July
1) Agni, Aakash, Bijli, Vayu, Fani, and Ochi are all names _____. Fill in the blank.

Ans- Cyclones

2) A myth states that men have one less rib in their chest as compared to women. But that is untrue. So, how many ribs bones are there in a human body?

Ans- 24

3) Which cricketer broke Sachin Tendulkar and Brian Lara’s records to become the fastest batsman reaching 20,000 international runs across formats (Tests, ODIs, and T20s)?

Ans- Virat Kohli

4) Resul Pookutty won an Oscar for Slumdog Millionaire. Which category did he win in?

Ans- Sound Mixing

5) When is the International Olympic Day observed every year?

Ans- 23rd June

Amazon Quiz Time Today 7th July – Answers of Amazon iPhone Xr Quiz
Here are All Amazon Quiz Answers Of Today’s Quiz

1) On the 75th anniversary of the Battle of Imphal (which occurred during WWII), the invading country set up a Museum of Peace in Manipur as a memorial gift. Which country was it?

Ans- Japan

2) Which among the following nations has become the first gulf country to launch a UN-developed anti-money laundering platform?

Ans- UAE

3) Did you know that the stomach produces acids to help digestion? These stomach acids primarily consist of ______. Fill in the blanks.

Ans- Hydrochloric Acid

4) Which was India’s first-ever 3D animated film? It was a joint venture between Walt Disney Co & Yash Raj Films and was directed by Jugal Hansraj.

Ans- Roadside Romeo

5) Which company has recently patented the design for a foldable phone with multiple screens?

Ans- Google

Amazon Quiz Answers Of 6th July – Win Sony Home Theatre Quiz
1) Joule, named after James Prescott Joule, is a unit of measurement that measures ______. Fill in the blank.

Ans- Energy

2) Flights take a longer time when they are flying from East to West, as compared to the other way around. True or False?

Ans- True

3) A new movie trailer for a film starring Sidharth Malhotra and Parineeti Chopra was released recently. What is the name of the film?

Ans- Jabariya Jodi

4) Did you know there is a name for the sound that martial artists make while performing karate? It’s often heard in movies and sounds like they are shouting quickly. What is it called?

Ans- Kiai

5) 15 year old, Cori Gauff defeated her tennis icon in the very first round of Wimbledon, with a score of 6-4, 6-4. Who did she beat?

Ans- Venus Williams

Answers Of Amazon Quiz Time Today – Win Seagate HDD
1) After the re-release of Avengers Endgame, which is the next Marvel film to hit theatres?

Ans- Spiderman: Far From Home

2) Vijay Shankar has been ruled out of the World Cup due to an injury. Who has been named as his replacement?

Ans- Mayank Agarwal

3) A tortoise discovered in Arunachal Pradesh is considered so beautiful that it was named ’Impressed’. True or False

Ans- True

4) Where did PM Narendra Modi perform Yoga asanas along with the public, on the fifth International Day of Yoga?

Ans- Ranchi

5) Legendary athlete, ‘The Flying Sikh’, won 5 golds in international championships, broke a 400m record at the 1960 Rome Olympics and won 77 races to win the Helms World Trophy in 1959. Who was he?

Ans- Milkha Singh

Answers Of Amazon Quiz Time Today 4th July – Win Oppo F11 Pro Quiz
1) June 21 was the summer solstice in the Northern Hemisphere. It is known for being the ___ day of the year in this part of the world.

Ans- Longest

2) ‘Ablutophobia’ is the fear of?

Ans- Bathing

3) Which team won the FIH Women’s Series Finals hockey tournament held recently on June 23rd?

Ans- India

4) Facebook recently launched a new cryptocurrency. What is it called?

Ans- Libra

5) There are cells in the body that absorb other smaller cells and bacteria as a defense mechanism against infections. What are they called?

Ans- Phagocytes

Amazon Quiz Answers Today 3rd July
1) What is the highest civilian award in India?

Ans- Bharat Ratna

2) Who among the following has NOT held the position of chairman at ISRO (Indian Space Research Organization)?

Ans- Dr. APJ Abdul Kalam

3) Saif Ali Khan received the National Award for ‘Best Actor’ for his movie ‘HUM TUM’. True or False?

Ans- True

4) Which famous Indian personality has just announced the release of his autobiography titled, ‘My Life, My Mission’?

Ans- Baba Ramdev

5) Kasol (which is sometimes referred to as mini Israel), is situated on the banks of ________ river where you can find gushing streams and even hot springs! Fill in the blanks.

Ans- Parvati

Amazon Quiz – Answers of Pay Balance Quiz
1) Farhan Akhtar will star in Rakesh Omprakash Mehra’s next film which tells the story of a boxer. What is the film called?

Ans- Toofan

2) In a bid to harbor good relations between countries, the state-owned English channel, DD India, will now be available in Bangladesh and _____. Can you guess where?

Ans- South Korea

3) The International Olympic Committee (IOC) just opened its new headquarters on the 125th anniversary of the Olympic Games revival. Where is it located?

Ans- Switzerland

4) India just opened it’s first-ever hospital and water clinic for elephants! Where is it located?

Ans- Mathura

5) National Mathematics Day is celebrated on 22nd December to commemorate the birth anniversary of __________. Fill in the blanks

Ans- S Ramanujan

Amazon Quiz Time Today 1st July – Answers of Amazon Quiz
1) The Dadasaheb Phalke Award is one of the most prestigious awards given in the field of India cinema. Who was the first to win this award?

Ans- Devika Rani

2) Mohammed Shami became the 2nd Indian to take a hat-trick in the ICC World Cup. Who was the first Indian cricketer to do so?

Ans- Chetan Sharma

3) What is the name of the technology which uses cable-pulled devices or robots to mimic the movements of humans or animals? Example: The dinosaurs in Jurassic Park!

Ans- Animatronics

4) Who is popularly known as the ‘Birdman of India’ because of his highly influential work in the development of Ornithology (the study of birds)?

Ans- Salim Ali

5) William Jay Bowerman is a popular name in the world of sports apparel and gear. He is the co-founder of which famous sportswear brand?

Ans- Nike

Amazon Quiz Answers –  30 June
1) What is the full form of PDF in context to computing?

Ans- Portable Document Format

2) Which city is the capital of Australia?

Ans- Canberra

3) The Nehru Centre in London aims to create a cultural exchange between India and the UK. Which Indian author has been appointed as its new director?

Ans- Amish Tripathi

4) Which Indian Grand Chessmaster won the blitz event at the 2019 Asian Continental Chess Championship in Xingtai, China? Fun fact – he’s just 14 years old!

Ans- Nihal Sarin

5) Indian athlete, Pranati Nayak, recently won a bronze medal at an international tournament. Which sport is she associated with?

Ans- Gymnastics

Amazon Quiz Answers –  28 June
1) Which is the first country to officially declare an ‘environmental and climate emergency’?

Ans- UK

2) Avengers Endgame almost broke all records when it released. But it still isn’t the ‘most successful movie ever made’ in terms of money earned yet. Which film holds this record?

Ans- Avatar

3) Featuring at #100, who is the only Indian to be featured in the Forbes World’s Highest-Paid Athletes list 2019?

Ans- Virat Kohli

4) A Spanish poet won the 1971 Nobel Prize for Literature. Who was this distinguished poet who is also well-recognized for his love poems?

Ans- Pablo Neruda

5) Nitesh Kumar Jangir won an award for creating a low-cost breathing support device called ‘Saans’. Who is this device meant for?

Ans- premature babies

Amazon Quiz Answers –  28 June
1) The book ‘281 and Beyond’ is an autobiography of which Indian cricketer?

Ans – VVS Laxman

2) Astronomers have spotted a large expanse of table salt deposits on Jupiter’s moon, Europa.

Ans – True

3) The Mt. Sinabung volcano erupted recently throwing up an ash column of 7kms! Which country is the volcano located in?

Ans – Indonesia

4) Which of these famous hard rock band’s debut album was called ‘Appetite for Destruction’?

Ans – Guns N’ Roses

5) World Blood Donor Day is celebrated on 14th June to commemorate the birth anniversary of ___ known for the development and classification of the blood group system. He is also known as the ‘Father of Transfusion Medicine’.

Ans – Karl Landsteiner

Amazon Quiz Answers –  27th June 2019
1) T’Challa, the king of Wakanda, is the alter ego of which superhero?

Ans – Black Panther

2) Which of these Indian musical instruments is NOT a string instrument?

Ans – chenille

3) Diljit Dosanjh’s film Soorma, is based on the life of which prominent Indian hockey player?

Ans – Sandeep Singh

4) The 6th full moon of 2019 was visible on 17th June alongside Jupiter and appeared reddish in color. What was this phenomenon called?

Ans – Strawberry moon

5) Narendranath Datta was the birth name of which of these?

Ans – Swami Vivekananda

All Answers Of Amazon Quiz –  25 June
1) Name the monument that Mohamad Quli Qutub Shah built in Hyderabad in 1951 to commemorate the end of a deadly plague in the city.

Ans- Charminar

2) Whales and Dolphins sleep by resting one half of their brain at a time, which is one of the reasons why they can sleep without drowning

Ans- True

3) Which country will host the 2020 summer Olympics?

Ans- Japan

4) Which of the following is considered the national slogan of India? Hint – It was popularized by Pandit Madan Mohan Malaviya in 1918.

Ans- Satyameva Jayate

5) Who won the women’s Grand Slam title at the 2019 French Open tournament?

Ans- Ashleigh Barty

All Amazon Quiz Answers –  25 June
1) The iconic ‘Christ The Redeemer’ statue on Corcovado Mountain can be seen in which country?

Ans- Brazil

2) Scientists installed the world’s highest weather station recently. Where has it been launched?

Ans- Mt Everest

3) The Pickwick Papers, also known as The Posthumous Papers of the Pickwick Club, was the first novel of Mark Twain. True or False

Ans- False

4) Why did 22-year old Zonel Sougaijam, an engineer from Manipur, enter the ‘Facebook Hall of Fame’ in June 2019? PS – He was also awarded $5,000 by the company.

Ans- Detecting a bug in Whatsapp

5) Which company is launching India’s first electric motorcycle?

Ans- Revolt Motors

Amazon Quiz Answers 24 June
1) Who has been crowned Femina Miss India World 2019? PS – She hails from Rajasthan.

Ans- Suman Rao

2) Which state has the longest known cave in India? The cave is 24,583 meters in length!

Ans- Meghalaya

3) In the Hindi dub of Disney’s upcoming ‘Lion King’, Shah Rukh Khan will be the dubbing the character ‘King Mufasa’. Who will voice the character of Simba, the young lion and King Mufasa’s s son?

Ans- Aryan Khan

4) Which of the following movies won the Oscar for Best Picture, Best Director & Best Actor all at once in the year 1995?

Ans- Forrest Gump

5)
Who will be directing Amitabh Bachchan’s next film, ‘Gulabo Sitabo’?

Ans- Shoojit Sircar

Amazon Quiz Answers –  23 June
1) Name the longest National Highway in India which passes through 11 Indian states?

Ans- NH 44

2) ‘The Forbidden City’ is a UNESCO World Heritage Site and is home to the ‘Palace Museum’ – one of the largest museums in the world. This city was once home to 24 emperors. Where can you find the ‘Forbidden City’?

Ans- China

3) Which national park in India is home to over 70 percent of the world’s swamp or wild buffalo population, which were recently classified endangered by the IUCN?

Ans- Kaziranga

4) Which among these is NOT a comet, but is, in fact, an asteroid/dwarf planet in the solar system?

Ans- Ceres

5) Which actress will portray Saina Nehwal in an upcoming biopic on the athlete's life?

Ans- Parineeti Chopra

Amazon Quiz Answers 22 June – Win Pay Balance
1) Which team broke the record for the highest number of goals scored in any World Cup match (women or men) in their debut performance at the FIFA Women’s World Cup? PS – they scored 13 goals in a single match!

Ans- USA

2) Sonam Kapoor and Dulquer Salman will be seen together in a fictional movie about the Indian cricket team, based on a book by Anuja Chauhan. What is the movie called?

Ans- The Zoya Factor

3) Which Bengaluru-based NGO, which is running one of the world’s largest school-meals projects was recently awarded the BBC World Service Global Champion Award?

Ans- Akshaya Patra

4) Aromachology is the study of smells. What is the study of sound called?

Ans- Acoustics

5) Which Indian state launched ‘Pink Sarathi’ vehicles to ensure the safety of women commuting by local buses?

Ans- Karnataka

Amazon Quiz Time Today 21 June – Answers of Amazon Quiz
Here are All Amazon Quiz Answers Of Today’s Quiz

1) This year will be the 20th anniversary of ‘Operation VIJAY’ in India’s history. Which victorious war are we celebrating?

Ans- Kargil war

2) Jallikattu, a famous sport in Tamil Nadu, broke a world record this year for entering the maximum number of participating animals into the sporting arena. Which animal does this game involve?

Ans- Bull

3) India’s second mission to the moon, Chandraayan 2 is all set to blast off into space and aim for landing on the moon’s South Pole, where no one has ever been before. When will it be launched?

Ans- 15th July 2019

4) Featuring over 70 songs, which of these Bollywood films holds the record for the highest number of songs?

Ans- Indrasabha

5) Today is the International Day of Yoga, celebrated annually on June 21. After a unanimous declaration for this day by the UN general assembly, when was the first-ever International Day of Yoga celebrated worldwide?

Ans- 2015

Amazon Quiz Answer Today 20 June
1) The first-ever computer virus was created in 1971. What was it called?

Ans- Creeper

2) India’s highest railway station (in altitude) is serviced by the Darjeeling Himalayan Railway, a UNESCO World Heritage site. Where is it located?

Ans- Ghum

3) Mini Mathur and Cyrus Sahukar are starring in this all-new comedy by Amazon Prime Video which is produced by Dia Mirza. What is the show called?

Ans- Mind the Malhotras

4) For the first time in India, a drone was used to successfully transport blood from a remote health center. In which state was this incredible feat achieved?

Ans- Uttarakhand

5) On 9th June 2019, Rafael Nadal clinched his 12th French Open win. Who did he play the finals against?

Ans- Dominic Thiem

Amazon Quiz Answers –  19 June
1) During the British Raj, a now widely-recognized monument was built to commemorate the visit of King George V and the Queen Mary to Bombay. Which monument is it?

Ans- Gateway of India

2) Which of the following is NOT a form of carbon?

Ans- Glass

3) In the world of sports, the Dronacharya Award is given to _____. Fill in the blank.

Ans- Sports coaches

4) Which is the largest blood vessel in the human body?

Ans- Aorta

5) The first Commonwealth Games were held in 1930 and saw 11 participating countries. Which country played the host for the games?

Ans- Canada

Amazon Quiz Answers –  18 June
Q1) Did you know that India has a national aquatic animal! Which one of the following is it?

Ans- River Dolphin

Q2) Which country has launched the first Arctic tourist train service that takes its passengers through the Arctic region before reaching Norway? PS: It is named Zarengold.

Ans- Russia

Q3) Amazon was founded by Jeff Bezos in the year 2000.

Ans- False

Q4) Who has Forbes magazine named as the world’s first billionaire rapper?

Anns- Jay-Z

Q5) Who founded the Vijayanagara Empire that reigned over South India in the 13th century?

Ans- Hariahara I

Amazon Quiz Answers –  17 June
Start Your Quiz By Clicking Directly Here (Open in Amazon App) – Amazon Quiz Page

Question No.1) The Queen of England celebrates 2 birthdays – on her actual date of birth in April, and an official birthday in June. How old did she turn this year?

The answer is – 93

Question No.2) Which Indian football player has made the highest number of international appearances (108 matches to be exact) to become the highest capped footballer in the country?

The answer is – Sunil Chettri

Question No.3) Elena Cornaro Piscopia was one of the first women to receive an academic degree from a university in 1678 and was featured on a Google Doodle recently! What did she receive her doctorate in?

The answer is- Philosophy

Question No.4) Kangaroo is a type of mammal that carries its young in a small external pouch on its body. What is this type of mammal called?

The answer is- Marsupial

Question No.5) Which world-famous brand derived its name from the Greek goddess of victory?

The answer is- Nike

Amazon Quiz Answers –  16 June
1) Who developed the theory of evolution in the famous book ‘On the Origin of Species’?

Ans- Charles Darwin

2) Long before Google, there have been other search engines on the internet. But which one was the first?

Ans- Archie

3) Vicky Kaushal released the first look of a new film (his first horror movie) called ‘Bhoot: Part One – The Haunted Ship’. Who plays the female lead in the film?

Ans- Bhumi Pednekar

4) The 2019 FIFA Women’s World Cup started its eighth edition on 7th June. Which country is hosting the tournament this year?

Ans- France

5) The last film that Satyajit Ray directed before he passed, was based on one of his own short stories, Atithi. What was the film called?

Ans- Agantuk

Amazon Quiz Answers –  15th June 2019
1) Abraham Lincoln was an accomplished wrestler as a young man and was also honored by the National Wrestling Hall of Fame.

Ans- True

2) World Oceans Day is celebrated to create awareness and encourage conservation of the open seas. On which day is it celebrated annually?

Ans- 8th June

3) The Prime Minister of which country has announced that their nation will completely ban single-use plastics by 2021?

Ans- Canada

4) Which day is Father’s Day being celebrated in India this year?

Ans- 16th June

5) Which cricketer recently broke Sachin Tendulkar’s record as the fastest batsman to reach 2000 ODI runs against Australia? He completed it in just 37 innings.

Ans- Rohit Sharma

Amazon Quiz Answers –  13th June 2019
1) The term ‘talkies’ comes from ‘talking pictures’ referring to movies with sound. Released in 1931, which of these was the first Indian ‘talkie’?

Ans – Alam Ara



2) Who was the first Indian tennis player to ever win a Grand Slam tournament?

Ans – Mahesh Bhupathi



3) During the British Raj, a now widely-recognized monument was built to commemorate the visit of King George V and the Queen Mary to Bombay. Which monument is it?

Ans – Gateway of India



4) Who was the first Indian movie star to be featured on the cover of the internationally recognized Time Magazine?

Ans – Parveen Babi



5) For the first time, a metro in India will receive its power from a waste-to-energy plant. Which metro is adopting this change?

Ans – Delhi Metro



Amazon Quiz Answers –  13th June
1. After the Green Revolution, ‘Operation Flood’ was launched in the year 1970. Which product was the focus of this movement?

Ans. Milk

2. What is the national sport of India?

Ans. India doesn’t have one

3. The Odisha government recently launched a scheme to provide free sanitary napkins to school girls across the state. What is this scheme called?

Ans. Khushi

4. Who recently created history by becoming the first-ever spinner to bowl the opening over in a World Cup match?

Ans. Imran Tahir

5. Which of these branches of science is concerned with the study of reptiles and amphibians?

Ans. Herpetology

Amazon Quiz Answers –  12th June 2019
1) Out of all the natural lakes in the world, more than 50% are situated in ______. Fill in the blanks.

ans- Canada

2)
A new species of a pit viper was discovered in India and named after the place it was found in. It is now the only Indian state to have a pit viper named after it. Which state is it?

ans- Arunachal Pradesh

3) Orchha, an Indian town that was recently added to the UNESCO World Heritage Site tentative list is located in which of these states?

ans- Madhya Pradesh

4) An Amazon Prime Original series about 4 female friends, starring Sayani Gupta and Bani J has announced it’s the second season. What is the show called?

ans- Four More Shots Please!

5) Which Indian state recently won the 2019 WHO award for tobacco control?

ans- Rajasthan

Amazon Quiz Answers –  11th June 2019
1. What is the name of the fictional Arabian city where the story of Aladdin is based?
Ans. Agrabah

2. Videos of the worlds first (and most rare) albino giant panda were captured recently. Where was this albino panda seen?
Ans. China

3. The retired judge of Indian Supreme Court Justice Madan B Lokur has been appointed to the Supreme Court of Fiji.
Ans. True

4. Who is the youngest Member of Loksabha in the history of the Indian Parliament?
Ans. Chandrani Murmu

5. Murray Gell-Mann was the Nobel Prize Laureate in 1969 who passed away recently. For which field did he win the Nobel Prize?
Ans. Physics

Amazon Quiz Answers –  10th June 2019
1) India’s only orangutan recently passed away at Odisha’s Nandankanan Zoological Park. What was her name?

Ans- Binny

2) The Union Environment Ministry of India has released a song titled ‘Hawa Aane De’ to spread awareness about air pollution. The music video features Akshay Kumar and Vicky Kaushal among others. Who has written the lyrics for the song?

Ans- Swanand Kirkire

3) Which former President of India was conferred Mexico’s highest civilian honor for foreigners titled ‘Orden Mexicana del Aguila Azteca’ (order of the Aztec Eagle)?

Ans- Pratibha Patil

4) Which was the first Indian movie to be nominated for the Oscar Awards?

Ans- Mother India

5) What is the name of Hrithik Roshan’s upcoming film where he plays a teacher and mathematician named Anand Kumar?

Ans- super 30

Amazon Quiz Answers –  9th June 2019
1) The world’s highest polling station can be found in Himachal Pradesh and it has 49 registered voters. Where is it located?

Ans -Tashi

2) Which animal made a comeback on the Versova beach in Mumbai, after almost 15 years, when the beach was cleaned up by the efforts of the residents?

Ans- Olive Ridley Turtles

3) In technology terms, the prefix ‘Giga’ is used to denote a factor of one million.

Ans- False

4) The Indian Navy has teamed up with the government to launch the first-ever underwater museum in India. Where will this museum be launched?

Ans- Pondicherry

5) ______ will be the first Indian state to ban food delivery without a valid hygiene rating.

Ans- Punjab

Amazon Quiz Answers –  8th June 2019
1) Name the legendary coach of Master Blaster Sachin Tendulkar who was also a recipient of the Padma Shri & Dronacharya award?

Answer– Ramakant Achrekar

2) NASA has announced a moon mission for 2024, which will return astronauts to the Moon for the first time in half a century. What is this mission called?

Answer – Artemis

3) NASA has found evidence of water ice and organic molecules on Ultima Thule’s surface―the farthest world ever explored by mankind

Answer – True

4) What is the traditional boat race conducted in Kerala during the season of the harvest festival of Onam called?

Answer – Vallam Kali

5) Name the 49-year-old veteran Nepali Sherpa who scaled Mount Everest for the 24th time and broke his own world record.

Answer – kami Rita

Amazon Quiz Answers –  7th June 2019
1) Christiaan Barnard was the first surgeon to successfully perform the world’s first human-to-human heart transplant. In which year did this surgery take place?

Ans – 1967

2) Who recently became the first female umpire to officiate in a men’s one-day international cricket match?

Ans – Claire Polosak

3) Which tennis player recently received a ‘Knighthood’ at the hands of Prince Charles of Wales?

Ans – Andy Murray

4) International Dance Day is celebrated each year on 29th April on the birthday of Jean-Georges Noverre. Which style of dance is he regarded as the creator of?

Ans – ballet

5) Which of these Indian web series is based on a 2006 novel by Vikram Chandra which goes by the same name?

Ans – Sacred Games

Amazon Quiz Answers –  6th June 2019
1) Which of these cities is located on two continents?

Ans- Istanbul

2)Which is the first country to officially declare an ‘environmental and climate emergency’?

Ans- UK

3) Which long-range, subsonic cruise missile was successfully test-fired by India on April 15, 2019?

Ans – Nirbhay

4) India’s first natural ice cafe has been launched at 14,000 feet, in the shape of an ice stupa. Where is it located?

Ans- Ladakh

5)Raveena Tandon won a National Award for Best Actress in 2001, for portraying the role of a woman who has faced domestic violence. Which movie did she win it for?

Ans- daman

Amazon Quiz Answers –  5th June 2019
1) ‘Olympus Mons’ is the largest mountain in our solar system, and is about three times higher than Mt. Everest. On which planet would you find it?

Ans – Mars

2) Who is the first-ever Indian woman to win a Silver medal at the Olympics?

Ans – P. V. Sindhu

3) Birds have no teeth, so they break down their food in the ___ before digesting it.

Ans – Gizzard

4) Chinmay Prabhu, a 20-year-old Indian entered the Guinness Book of World Records in 2018, for solving the highest number of pyramids (pyramid-shaped Rubik’s cubes) — underwater.

Ans – True

5) The world’s first ‘zero-waste’ commercial flight operated from Sydney to Adelaide and disposed of all waste via compost, reuse or recycling. Which airline was it?

Ans – Qantas

Amazon Quiz Answers –  4th June 2019
Question 1:- Which European country is home to the famous city of Transylvania?

The answer is – Romania

Question 2:- Which film was Ashutosh Gowarikar’s directorial debut?

The answer is – Pehla Nasha

Question 3:- Teressa Island, named after the Arch-Duchess of Austria, falls under which Union Territory of India?

The answer is –Andaman and Nicobar Islands

Question 4:- Which of these is the only man to have reportedly played both in the ICC Cricket World Cup and FIFA World Cup?

The answer is – Sir Vivian Richards

Question 5:- A group of engineers in Kerala have developed a spider-shaped robot called Bandicoot. What does it do?

The answer is – Cleans manholes

Amazon Quiz Answers –  3rd June 2019
1) Who is the author of the famous book of fables known as ‘Panchatantra’?

Ans- Vishnu Sharma

2) In Roman mythology, who was the goddess of sorcery and witchcraft, also known as the goddess who haunted crossroads and graveyards?

Ans- Trivia

3) The International Cricket Council has recently appointed its first female match referee. Hint: She’s from India. Who is she?

Ans- GS Lakshmi

4) Angel Falls is the world’s highest waterfall that starts at a height of 3230 feet and falls uninterrupted for a height of 2647 feet. Which country is this majestic waterfall located in?

Ans- Venezuela

5) Which country will host the 2023 Asian Cup Football Tournament?

Ans – China

Amazon Quiz Answers –  2nd June 2019
1) In Japanese, what is the word for goodbye?

Ans – Sayonara

2) What is the actress, Tabu’s, real name?

Ans – Tabassum Fatima Hashmi

3) The world’s fastest bullet train, ALFA-X, is said to reach speeds of 400 km/hour. In which country were the tests for this train conducted recently?

Ans – Japan

4) Ayushmann Khurana will appear in a new movie where he plays an on-screen police officer for the first time. What is the name of this movie which is directed by Anubhav Sinha?

And – Article 15

5) Which player was named the MVP (Most Valuable Player) of the season in the IPL 2019?

Ans – Andre Russel

Amazon Quiz Answers –  1st June 2019
1. In physics, what is the term for a ‘nuclear reaction in which nuclei combine to form more massive nuclei’?

Ans. Fusion

2. On which day in history did Mahatma Gandhi embark on the famous Dandi March?

Ans. 12th March 1930

3. The Rashtriya Ekta Diwas is observed every year in India on 31st October. It is celebrated to commemorate the birth anniversary of which prominent personality in our nation’s history?

Ans. Sardar Vallabh Bhai Patel

4. Who has been appointed as the new coach of the Indian men’s football team?

Ans. Igor Stimac

5. The ______ recently launched the ‘Golden Card’ – a permanent residency permit similar to the Green Card in the USA?

Ans. UAE

Amazon JBL Pulse 3 Wireless Speakers Quiz Answers: 31st May
Here are All Amazon Quiz Answers Of Today’s Quiz

1) Which of these countries was NOT a Soviet Republic in USSR?

Ans – Czechoslovakia

2) In which year did India join the United Nations?

Ans – 1945

3) Former top-ranking pro-golfer Vijay Singh is from which country?

Ans – Fiji

4) With which dance form would you associate the famous dancers Rukmini Devi Arundale and Yamini Krishnamurthy?

Ans – Bharatanatyam

5) In cricket, what do you call a run taken when the ball passes the batsman without touching his bat or body?

Ans – Bye

Amazon 30th May Quiz Answers:
Here are All Amazon Quiz Answers Of Today’s Quiz

1) In geometry, which figure gets its name from the Greek word for ‘table’?

Ans – Trapezium

2) The name of which city comes from two words meaning ‘market for areca nut’ in the local language?

Ans – Guwahati

3) If you were a cartographer, what would you be studying?

Ans – Maps

4) Which of these big cat species is known to have a tuft or a bunch of hair at the end of their tail?

Ans – Lions

5) In which city can you find the mausoleum of Mughal Empress Arjumand Banu Begum?

Ans – Agra

Amazon 29th May Galaxy M30 Quiz Answers
Here are All Amazon Quiz Answers Of Today’s Quiz

1: One of the oldest sanctuaries in India is the Garampani Sanctuary. Which state is it located in?

Ans – Assam

Q 2: Which of these Raj Kapoor starters was also released overseas as ‘The Vagabond’?

Ans – Awara

Q 3: M.K. Gandhi lived on a farm in South Africa named after a famous Russian novelist. Name the author.

Ans – Leo Tolstoy

Q 4: What is a fathometer used to measure?

Ans –  Ocean depth

Q 5: Which of these elements is NOT named after a scientist?

Ans – Ruthenium

Amazon 28th May Ray-Ban Sunglasses Quiz Answers
Here are All Amazon Quiz Answers Of Today’s Quiz

1. Yakshagana’ is a traditional theatre form originating from which Indian state?
Ans. Karnataka

2. Hippopotomonstrosesquippedaliophobia is the fear of long words
Ans. True

3. In which country is Mount Vesuvius located?
Ans. Italy

4. Which of the following films has NOT been directed by Imtiaz Ali?
Ans. Karwaan

5. What was the real name of Pope John Paul II?
Ans. Karol Jofez Wojtyla

Amazon 27th May ₹5000 Pay Balance Quiz Answers
Here are All Amazon Quiz Answers Of Today’s Quiz

1. Which of these antagonist characters was created by novelist J.K. Rowling?

Answer. Lord Voldemort

2.Apart from Venus, which planet rotates from east to west?

Answer. Uranus

3. In mathematics, the ‘lemniscate’ is a symbol for?

Answer. Infinity

4. The Duke and Duchess of Sussex, aka Prince Harry and Meghan Markle, have recently announced the birth of their son. What is the royal baby’s first name?

Answer. Archie

5. What temperature is the same in both Celsius and Fahrenheit scales?

Answer – -40

Amazon iPhone XR Quiz Answers
Here are All Amazon Quiz Answers Of Today’s Quiz

1. Which of these did Alfred Nobel invent?

Answer – Dynamite

2. Which is the largest internal organ in the human body?

Answer – Liver

3. India has been submitting films for the Oscar awards nominations since 1957. Which was the first Indian film submitted to the Oscars?

Answer – Mother India

4. Which country hosted the Summer Olympics in 2016?

Answer – Brazil

5. Chunky Pandey’s daughter made her debut alongside Tiger Shroff in Student of the Year 2. What is her name?

Answer – Ananya Pandey

Amazon Sony LED Tv Quiz Answers
Here are All Amazon Quiz Answers Of Today’s Quiz

Q 1: Which is the only bird that can fly backward?

Ans – Hummingbirds

Q 2: What was the term used to refer to British women who fought for women’s right to vote in the early 20th century?

Ans – Suffragette

Q 3: Who is the first Indian to be elected as one of the 5 members of the FIFA Executive Council? Hint – He’s also the president of the ‘All India Football Federation’

Ans – Praful Patel

Q 4: In which European city would you find the Acropolis?

Ans –  Athens, Greece

Q 5: In the live-action remake of the famous 1994 animated movie ‘Lion King’, which actor will be reprising his original role as Mufasa?

Ans – James Earl Jones

Amazon American Tourister Suitcase Quiz Answers
Here are All Amazon Quiz Answers Of Today’s Quiz

Q 1: In botany, strawberries are part of the rose family.

Ans – True

Q 2: Who is the first-ever cricket captain to win 100 matches in IPL history?

Ans – MS Dhoni

Q 3: A Bollywood actor was conferred with an Honorary Doctorate in Philanthropy from the University of Law, London in April 2019. Who was it?

Ans – Shah Rukh Khan

Q 4: Rosalind is the name of a moon in our solar system. Which planet does it orbit?

Ans –  Uranus

Q 5: Which of the following is NOT a peak in the Himalayas?

Ans – Jungfrau

Amazon 23rd may Quiz Answers:
Here are All Amazon Quiz Answers Of Today’s Quiz

1) The Padma Awards are the highest civilian honors presented to individuals in India. These annual awards take place on the eve of which significant day?

Ans – Republic Day

2) Which famous Indian brand was named after Nirupama Patel, the creator’s daughter?

Ans – Nirma

3) Sabeer Bhatia, an Indian entrepreneur, co-founded which web-based email company?

Ans – Hotmail

4) An Indian film renamed as ‘San Ge Sha Gua’ became a huge hit with young students in China. Name the movie.

Ans – 3 Idiots

5) The first FIFA world cup took place in 1930. Which country was the host?

Ans – Uruguay

Amazon Oppo F11 Pro Quiz Answers:
Here are All Amazon Quiz Answers Of Today’s Quiz

1. Fanta and Sprite belong to which beverage company?

Ans. The Coca Cola Company

2. Rio de Janeiro is the capital of Brazil

Ans. False

3.In the recently concluded IPL 2019, which player won the ‘Purple Cap’ for being the leading wicket-taker of the tournament?

Ans. Imran Tahir

4. In which city would you find Capitol Hill, the seat of the government and an old residential neighborhood?

Ans. Washington DC

5. The book ‘Long Walk to Freedom’ is an autobiography by which one of these?

Ans. Nelson Mandela

Amazon Blaupunkt party speakers Answers:
Here are All Amazon Quiz Answers Of Today’s Quiz

1. Which Bollywood actor’s real name is Rajiv Hari Om Bhatia?

Answer – Akshay Kumar

2. In the movies Avengers: Infinity War, who was the guardian of the soul stone on Vormir?

Answer – Red Skull

3. Time magazine’s list of ‘100 Most Influential People 2019’ featured 3 Indians – Menaka Guruswamy, Arundhati Katju, and ___. Fill in the blanks.

Answer – Mukesh Ambani

4. Which country will host the FIFA U-17 Women’s World Cup 2020?

Answer – India

5. The Rabindranath Tagore Literary Prize 2019 was awarded to the book ‘Solo’ which was released 9 years ago. Who is the author to win the prize?

Answer – Rana Das Gupta

Amazon 20th May Quiz Answers:
Here are All Amazon Quiz Answers Of Today’s Quiz

1. Which was the first color film released in India?

Answer – Kisan Kanya

2. Shoojit Sircar’s next film stars Vicky Kaushal where he portrays the role of a revolutionary during the Indian freedom struggle. Which character is he playing?

Answer – Sardar Udham Singh

3. The Asian Wrestling Championships 2019 was recently held in Xi’an, China and India won 16 medals in the event, including one Gold. Which sportsperson bought home the Gold?

Answer – Bajrang Punia

4. Zoya Akhtar announced her new production house, along with the launch of her film Gully Boy. What is her production house called?

Answer – Tiger Baby Production

5. Who was the first Indian to ever win an Oscar?

Answer – Bhanu Athaiya

Amazon Urban Ladder Recliner Quiz Answers:
Below are The Correct Amazon Quiz Answers For Today’s Quiz

Question 1. Where in India can you find the Jarawas and Sentinelese tribes?

Answer: Andaman and Nicobar Island

Question 2. What is the name of the new ax that Thor gets made in Avengers: Infinity War?

Answer: Stormbreaker

Question 3. The world’s tallest indoor waterfall (131 ft) has been created at an airport. Which country can you see it in?

Answer: Singapore

Question 4. Which national park in India was known as the Hailey National Park at the time of inception in 1936?

Answer: Jim Corbett National Park

Question 5. Name the cricketer who has become the first in the world to hit more than 500 sixes in international cricket.

Answer: Chris Gayle

Amazon Diesel Chi Watch Quiz Answers:
Below are The Correct Amazon Quiz Answers For Today’s Quiz

1) In 2000, 17-year-old Priyanka Chopra won the title of Miss India and later that year went on to be crowned as ___. Fill in the blanks.

Ans – Miss World

2) A narrow strip of water separates India and Sri Lanka. What is it called?

Ans – Palk strait

3) Consisting of over 1,349 pages and 591,552 words, which novel by Vikram Seth is one of the longest novels ever published in a single volume in the English language?

Ans – A Suitable Boy

4) An anemometer is a type of scientific instrument that measures the quantity of rainfall.

Ans – False

5) Raavana 1 is a low-orbit satellite. It is the first satellite of _. Name the country.

Ans – Sri Lanka

Amazon OnePlus 7 Pro Quiz Answers:
Below are The Correct Amazon Quiz Answers For Today’s Quiz

1. Which is the smallest continent by land area?

Answer – Australia

2. An ostrich’s eye is bigger than its brain.

Answer – True

3. Which of the following Indian rivers, does NOT flow into the Arabian Sea?

Answer – Tungabhadra

4. Deepika Padukone is a leading actress in India. However, she wasn’t born in the country. Where is her birthplace?

Answer – Denmark

5. 30 years in the making, RTS, S is the first and the only Malaria vaccine that has demonstrated results to prevent the disease in children. A pilot for the vaccine was recently launched in which African country?

Answer- Malawi

1. Washing soda is the common name for which compound?

Answer – Sodium Carbonate

2. Which of the following will you associate ‘Sattriya’ with?

Answer – A Dance Form

3. What is the Roman numeral equivalent for the number ‘0’?

Answer – Does not Exist

4. Which one of these is a traditional folk dance of the people of Lakshadweep Islands?

Answer – Lava Dance

5. Which Indian scientist won the Nobel prize for Physics in 1930 for pioneering work on scattering of light?

Answer – Chandrasekhara Venkata Raman

1. What is the name of the hard white material that makes up an elephant’s tusks?

Answer – Ivory

2. Arctic King, Iceberg and Little Gem are all types of which vegetables?

Answer – Lettuce

3. A person experiencing ‘Ablutophobia’ would be scared of which of these?

Answer – Bathing

4. Which of these is the Greek goddess of victory?

Answer – Nike

5. The __ note was the first paper currency issued by RBI in January 1938. Fill in the blanks.

Answer – Rs.5

Amazon Sony Home Theatre Quiz Answers:
Below are The Correct Amazon Quiz Answers For Today’s Quiz

1. Which famous comic book character shares his name with a city in Turkey?

Answer – Batman

2. What is the name of the world’s largest lizard?

Answer – Komodo Dragon

3. In which country, would you find the Free State of Bavaria?

Answer – Germany

4. Anura is the scientific name for which well-known animal?

Answer – Frog

5. Which famous pop singer’s real name is Stefani Joanne Angelina Germanotta?

Answer – Lady Gaga

Amazon 13th May Quiz Answers:
Below are The Correct Amazon Quiz Answers For Today’s Quiz

1. Which popular product is associated with the words Nano, Shuffle and Touch?

Answer – Music Player

2. What was the name of the network of computers that eventually gave rise to the Internet?

Answer – Arpanet

3. The ear and sense of balance are closely connected, and an ear infection may cause one to lose balance and fall.

Answer – True

4. Churchill, Sherman and Panzer and the names of ____?

Answer – Military Tanks

5. Which of these can a horse NOT do?

Answer – Vomit

Amazon Samsung Galaxy A50 Quiz Answers:
Below are The Correct Amazon Quiz Answers For Today’s Quiz

1. Madre, Morsa, Maman, and Okaasan are different terms for a ___.

Answer – Mother

2. Anna Jarvis was the founder of the Mother’s Day holiday and led the establishment of the holiday after her mother’s death. When was the first Mother’s Day celebrated?

Answer – 1908

3. Who is actor Ranbir Kapoor’s famous mother?

Answer – Neetu Kapoor

4. In Greek mythology who was the mother of the gods?

Answer – Rhea

5. Mahatma Gandhi often credited his mother for the impact she had on his spiritual development. What was her name?

Answer – PutliBai Gandhi

Amazon 11th May Quiz Answers:
Below are The Correct Amazon Quiz Answers For Today’s Quiz

1. The collective noun for a group of giraffes is a ‘___ of giraffes’. Fill in the blanks.

Answer – Tower

2. Which of this crawly creature is said to have the highest number of legs – and can go up to 200 pairs?

Answer – Millipede

3. In physics, what is the term for a ‘nuclear reaction in which nuclei combine to form more massive nuclei’?

Answer – Fusion

4. A crocodile cannot stick out its tongue.

Answer – True

5. Which are the largest subspecies of the Tiger?

Answer – The Siberian Tiger

Amazon 10th May Quiz Answers:
Below are The Correct Amazon Quiz Answers For Today’s Quiz

1. Which is the smallest state in India?

Answer – Goa

2. In which country would you find the Stonehenge, a prehistoric monument consisting of a ring of standing stones?

Answer – England

3. Complete the phrase – ‘wear your heart on your __’. This English idiom means openly showing your emotions or feelings.

Answer – Sleeve

4. You can find the Victoria Terminus in Mumbai and the Victoria Memorial in Kolkata. Now if you are visiting the Gateway of India, which city are you in?

Answer – Mumbai

5. In which country were the first Olympic games held?

Answer – Greece

Amazon 9th May Quiz Answers:
Below are The Correct Amazon Quiz Answers For Today’s Quiz

1) RK Laxman was a famous cartoonist, known for his illustration of the ‘Common Man’. His elder brother was a writer and the author of the series ___.

Ans – Malgudi Days

2) The Koala bear’s diet mainly consists of eating __. Fill in the blanks.

Ans – Eucalyptus leaves

3) Maria Montessori was an Italian physician. She is also known for her contributions to another field, where her name is used to refer to a teaching method. Which field does it apply to?

Ans – Education

4) Which female character from Greek mythology brought evil into the world when her curiosity compelled her to open a magical box?

Ans – Pandora

5) Apricots are not native to India. And yet, there is a popular Hyderabadi dessert, made from apricots that were created by the Royals as it needed the fruit to be imported. What is the dish called?

Ans – Qurbani-ka-Meetha

Amazon Fossil Smartwatch Quiz Answer – 8th May
1. Himalaya is a Sanskrit name, given to the mighty snow-capped mountain range. What does the name mean?

Answer – Abode of Snow

2. Which nation was the first to give women the right to vote?

Answer – New Zealand

3. ASIMO an advanced, walking humanoid robot, which was created by a popular automobile company in 2000. Which company made it?

Answer – Honda

4. Ser Davos Seaworth is the right-hand man of Stannis Baratheon, in the first few seasons of Game of Thrones, before he joins Jon Snow in the fight against the Whitewalkers. What is the nickname given to Ser Davos?

Answer – Onion Knight

5. Which northern animal is known as the ‘Gulo Gulo’ in Latin?

Answer – Wolverine

Amazon 3rd May Quiz Answers:
Below are The Correct Amazon Quiz Answers For Today’s Quiz

1) Podiatrists are medical professionals devoted to the study and medical treatment of _?

Ans – Feet

2) Which of the following is NOT a variety of mango?

Ans – Red Dacca

3) Long Island Iced Tea is a popular thirst-quencher during the hot summers. How much tea goes into a glass of Long Island Iced Tea made by a traditional recipe?

Ans – None

4) There is a theory that the universe will come to an end when its ever-increasing rate of expansion causes all matter to basically fly apart. What is the term applied to this theory?

Ans – Big Rip

5) He adapted a lecture at the University of Dhaka on the theory of radiation sent it to Albert Einstein who translated it German and had it published in ‘Zeitschrift fur Physik’. Rabindranath Tagore dedicated his only book on science, ‘Visva–Parichay’ to him. Who is he?

Ans – Satyendranath Bose

Amazon Samsung Galaxy M20 Quiz Answers: 2nd May
Below are The Correct Amazon Quiz Answers For Today’s Quiz

1. Which of these constellations represents a goat?

Ans. Capricornus

2. Which is the largest of the seven sister states of Northeast India?

Ans. Arunachal Pradesh

3. We use Google Maps for everything these days. What does GPS stand for?

Ans. Global Positioning System

4. Which planet in our solar system was the first to be discovered by telescope?

Ans. Uranus

5. How many planets in our solar system have rings?

Ans. 4

Amazon 24k Gold Bar Quiz Answers – 1st May
Below are The Correct Amazon Quiz Answers For Today’s Quiz

1. The ‘funny bone’ got its nickname because of that funny feeling you get after you hit it. Where is it located?

Ans. Elbow

2. The deepest point on Earth lies 36000 feet below sea level. Where can you find it?

Ans. Mariana Trench

3. The book ‘Long Walk to Freedom’ is an autobiography by which one of these?

Ans. Nelson Mandela

4. Which of these Indian actors was seen in Alisha Chinoy’s ‘Made in India’ music video from her debut album?

Ans. Milind Soman

5. The first type of molecule that ever formed in the universe was recently detected in space for the first time, after decades of searching. What is this molecule called?

Ans. Helium Hydride

Amazon Mi LED Android TV Quiz Answers – 30th April
Below are The Correct Amazon Quiz Answers For Today’s Quiz

1. When talking about computers, what does RAM stand for?

Ans. Random-access memory

2. Which automobile company launched a sports car into space in February 2018?

Ans. Tesla

3. Jakarta is the capital of which country?

Ans. Indonesia

4. Bhaichung Bhutia is the current captain of the Indian football team.

Ans. False

5. Which of these is NOT a fire-element sign from the Zodiac?

Ans. Aquarius

Amazon Quiz Answers Of 29th June Quiz
Q1: Which of these Avengers superheroes is NOT from Earth?

Ans- Thor

Q2: What system of governance does India operate under?

Ans- Parliamentary

Q3: ‘Survival of the fittest’ is a phrase that we commonly use. It is derived from the theories of which famous scientist?

Ans- Charles Darwin

Q4: How many states and union territories does India comprise of?

Ans- 29 States and 7 Territories

Q5: The world’s smelliest fruit is found abundantly in South East Asia. Which fruit is it?

Ans- Durion

Amazon Quiz Answers Of 28th June Quiz
1. When does the Summer Sale 2019 begin for all customers?

Answer – 4th May 2019

2. Using which bank’s debit/credit card can you get an additional 10% instant discount on shopping during the Summer Sale on Amazon.in?

Answer – State Bank of India

3. What is the battery capacity of the latest OPPO A5s?

Answer – 4230 mAh Battery

4. Which of the below smartphones would be on flash sale during the Summer Sale event?

Answer – All of the Above

5. OnePlus 6T has gone on the first-ever price drop. How much is the drop on the 8GB+128GB variant?

Answer – Rs.4000

6. Mi power bank is NOT available in which of these color variants?

Answer – Neon Purple

7. Which of these is a feature of the Mivi Thunder Beats earphone?

Answer – All of the Above

Amazon Quiz Answers Of 27th June Quiz
1) At room temperature, which is the only metal
that is in liquid form?

Ans – Mercury

2) Azim Premji, the Indian business tycoon is the
chairman of which company?

Ans – Wipro Limited

3) An oenologist is a person who studies the
science of _. Fill in the blank

Ans – Winemaking

4) Which city is the capital of the United Arab
Emirates?

Ans – Abu Dhabi

5) Which of the following planets can NOT be
seen with the naked eye, from Earth?

Ans – Neptune

Amazon Quiz Answers Of 27th April Quiz
Q1: If you are visiting the Gateway of India, which city are you in?

Ans- Mumbai

Q2: An Indian rupee note displays the Hampi’s Stone Chariot. What is the denomination of this note?

Ans- Fifty rupees

Q3: The lowest point of your chin is called the Gnathion. What is the space between your eyebrows called?

Ans- Glabella

Q4: PETA is an animal welfare organization based in the US. Which Indian celebrity did it name as the PETA India Person of the Year for 2018 for being an advocate for animal rights?

Ans- Sonam Kapoor

Q5: Which of the following colors is NOT seen in the Olympics symbol?

Ans- Orange

Amazon Quiz Answers Of 26th April Quiz
Q1.: The Veer Savarkar International Airport has been declared as an authorized Immigration Check post. Which Union Territory is it located in?

Ans- Andaman and Nicobar

Q2.: Every year, the Oxford Dictionary chooses a Hindi Word of the Year. What word was selected for 2018?

Ans- Nari Shakti

Q3.: A 26.3-meter-long concrete bridge is the world’s longest 3D printed bridge. Which city can you find it in?

Ans- Shanghai

Q4.: Aravind Adiga is an Indo-Australian writer and journalist. His debut novel won the 2008 Man Booker Prize. Which book was it?

Ans- The White Tiger

Q5.: Ms. Rani won the gold medal at the Senior National Women’s Judo championship at Visakhapatnam in January 2019. She is the head constable of which Indian state’s police department?

Ans- Himachal Pradesh

Amazon Quiz Answers Of 25th April Quiz
Q1.: What does a manometer measure?

Ans- pressure

Q2.: In the FIFA World Cup, the ‘Golden Boot Award’ is awarded each season to whom?

Ans- The Top goalscorer

Q3.: According to the old English proverb, to which European capital city do all roads lead to?

Ans- Rome

Q4.: From what book is the quote,’ War is Peace, Freedom is Slavery, Ignorance is strength’?

Ans- 1984

Q5.: In Japanese, what is the word for goodbye?

Ans- Sayonara

Amazon Quiz Answers Of 24th April Quiz
Q1: Anura is the scientific name for which of these animals?

Answer: Frog

Q2: Which of these cricketers was recently named as ‘Wisden’s leading Cricketer in the World’ for 2018?

Answer: Virat Kohli

Q3: What is the official residence of the Pope?

Answer: Apostolic Palace

Q4: There have been speculations that Mt. Everest has shrunk. To address this, which country is sending an expedition to remeasure the height of Mt. Everest?

Answer: Nepal

Q5: The Indian men’s hockey team was without a coach since the last world cup. A new chief coach has been appointed now. Who is it?

Answer: Graham Reid

Amazon Quiz Answers Of 23rd April Quiz
Q1: 23rd April is the death anniversary of William Shakespeare. It is also celebrated as World ____ Day. Fill in the blanks.

Ans- Book

Q2: Punjab is also called ‘The Land of Five Glasses of water’. Which of these is NOT a river the name that flows through the region

Ans- Tapti

Q3: The National Museum of Indian Cinema was inaugurated in January this year. It houses stories and tools that makeup 100 years of Indian cinema. Where is it located?

Ans- Mumbai

Q4: The Red Square is considered the central square of which Russian city?

Ans- Moscow

Q5: The first-ever photograph of a black hole was released recently. Which galaxy is that black hole present in?

Ans- Messier 87

Amazon Quiz Answers Of 22nd April Quiz
1. Which Indian state is the first in the country to have 4 international airports?

Answer – Kerala

2. Ophidiophobia is the fear of __.

Answer – Snakes

3. Who is the coach of the Indian women’s cricket team?

Answer – Wookeri Raman

4. A group of crows is called a ‘murder’. What is a group of owls called?

Answer – A Parliament

5. In the final season of Game of Thrones, Daenerys Targaryen is battling for the Iron Throne. What was her father’s name, who once ruled from the same throne?

Answer – Aerys II Targaryen

Amazon Quiz Answers Of 21st April Quiz
Q1: Which planet in the solar system has the most moons?

Ans- Jupiter

Q2: In _, India won its first cricket world cup. Fill in the blanks.

Ans- 1983

Q3: Salman Khan’s character’s name in which of these movies was NOT ‘Prem’?

Ans- Dabangg [2010]

Q4: ‘Dunder Mifflin Paper Company’ is the setting for which famous TV series?

Ans- The Office

Q5: Espadrilles were first made in regions of France and Spain. Where are these worn?

Ans- On Your Feet

Amazon Quiz Answers Of 20th April Quiz
1. A 10-year old boy has become the youngest to win a gold medal at the Khelo India Youth Games held in January. What is his name?

Ans – Abhinav Shaw

2. Spiders have 6 legs.

Ans – False

3. World Homeopathy Day 2019 was observed recently. When was it?

Ans – 10 April

4. The Indian Railways have developed an AI-powered robot that helps check for faults in trains by clicking and sharing pictures of under-gears. What is it called?

Ans – Ustaad

5. India’s fastest engineless self-propelled train was launched in February, for the Delhi-Varanasi route. It was referred to as Train 18, before being renamed. What is it called now?

Ans – Vande Bharat Express

Amazon Quiz Answers Of 19th April Quiz
Q1.: Which famous animated character made its debut in the short film Steamboat Willie, which released in 1928?

Ans- Mickey Mouse

Q2.: Which countries played in the first men’s Twenty20 Cricket international ever?

Ans- Australia and New Zealand

Q3.: Flags from which of these countries feature a depiction of the Sun at its center?

Ans- Argentina

Q4.: The first person in history to win two Nobel prizes was ____________

Ans- Marie Curie

Q5.: If you were enjoying a match at the largest cricket stadium in India, which city would you be in?

Ans- Kolkata

Amazon Quiz Answers Of 18th April Quiz
Q1: Which famous Indian cricketer is Ranveer Singh depicting in his upcoming movie ’83?

Ans- Kapil Dev

Q2: Which was the first song to be played in outer space?

Ans- Jingle Bells

Q3: Tug-of-war was played as an Olympic sport.

Ans- True

Q4: Who is the first Indian cricketer to have crossed 8,000 runs in T20 matches?

Ans- Suresh Raina

Q5: In the film Avengers Infinity War, which is the last infinity stone that Thanos gets to complete his gauntlet before destroying half of all living beings in the universe

Ans- Mind Stone

Amazon Quiz Answers Of 17th April Quiz – Win American Tourister Bag
Q1: Where are the Tea Board of India headquarters located?

Ans- Kolkata

Q2: The African elephant is the largest carnivore on land.

Ans- False

Q3: Indian athlete Irfan KT, from Kerala, has qualified for the 2020 Tokyo Olympics. Which sport will he participate in?

Ans- Race Walking

Q4: Season 2 of the Amazon Prime Video exclusive series, ‘Laakhon main Ek’ recently released. Created by Biswa Kalyan Rath, who stars as the lead in this season?

Ans- Sweta Tripathi

Q5: Which Indian woman was recently titled as the ‘Chief Scientist’ at the World Health Organization?

Ans- Soumya Swaminathan

Amazon Quiz Answers Of 16th April Quiz
Q1: The Special Olympics World Summer Games 2019 took place from March 14-21. Which country was it hosted in?

Ans- UAE

Q2: David Dhawan is set to release a remake of his 90s film Coolie No.1, starring son Varun Dhawan. Who is the lead actress cast opposite Varun?

Ans- Sara Ali Khan

Q3: The smallest bone in the human body is found in the fingers.

Ans- False

Q4: India recently launched the South-Asian Centre of the International Rice Research Institute (IRRI). Where can you find the IRRI headquarters?

Ans- Philippines

Q5: Which city has been titled as the ‘cleanest city in India’ as part of the Swachh Survekshan 2019 survey?

Ans- Indore

Amazon Quiz Answers Of 15th April Quiz
Q1: The Game of Thrones TV show is based on the fantasy novel series ‘A Song of Fire and Ice’. Who is the author of this book series?

Ans- George R. R. Martin

Q2: In the series ‘Game of Thrones’, the White Walkers are vulnerable to which of these materials?

Ans- Dragonglass

Q3: In the Game of Thrones series, what’s the name of the band of assassins that Arya Stark joins in Braavos?

Ans- Faceless Men

Q4: What character does Priyanka Chopra’s sister-in-law play in the Game of Thrones series?

Ans- Sansa Stark

Q5: Where can you take a selfie while sitting on the real Iron Throne used in the filming of Game of Thrones?

Ans- Croatia

Amazon Quiz Answers Of 14th April Quiz
Q1.: Which scientist developed the algorithm which helped capture the first-ever image of a black hole?

Ans- Katie Bouman

Q2.: The Phayeng village is recently tagged as India’s first carbon-positive settlement. Which state is it located in?

Ans-Manipur

Q3.: Vader, Papi, Tatay, and Tevas are different terms for a ___.

Ans- Father

Q4.: The amount of electronic waste is growing rapidly. The world’s largest e-waste recycling center was recently opened in which of these cities?

Ans- Dubai

Q5.: 14th April is celebrated as ‘Ambedkar Jayanti’, the birth anniversary of BR Ambedkar, known as the architect of the Indian constitution. He was also independent of India’s first ____. Fill in the blanks

Ans- Law minister

Amazon Quiz Answers Of 13th April Quiz – Win Fossil Smart Watch
Q1: A group of crows is called a ___. Fill in the blanks.

Ans- Murder

Q2: Which of these are the southernmost point of Africa and the beginning of the dividing line between the Atlantic and Indian Oceans?

Ans- Cape Agulhas

Q3: Who was the second man to walk on the moon?

Ans- Edward Buzz Aldrin

Q4.: Which film director and screenwriter is most known for the Elements Trilogy – Fire (1996), Earth (1998), and Water (2005)?

Ans- Deepa Mehta

Q5: The Department of Posts in India has launched a ‘Cool EMS’ service, using which customers in India can import food items from ____ for personal use. Fill in the blanks.

Ans- Japan

Amazon Quiz Answers Of 12th April Quiz
Q1: Which iconic figure of Greek mythology causes people to turn to stone?

Ans- Medusa

Q2: Which famous Indian cricketer has been appointed as the latest chairman of the ICC cricket committee?

Ans- Anil Kumble

Q3: Leonardo da Vinci could write with one hand and draw with the other at the same time.

Ans- True

Q4: How old is the oldest known living person this year?

Ans- 116

Q5: Archana Kamath is associated with which sport?

Ans- Table Tennis

Amazon Quiz Answers Of 11th April Quiz
Q1: Who composed the famous classical music melody – ‘Fur Elise’?

Ans- Beethoven

Q2: Where is Fort William located?

Ans- Kolkata

Q3: Rabindranath Tagore won the Nobel prize for Literature. Which of the following are NOT written by him?

Ans- Meghadutta

Q4: The term ‘Marketing’ has been in the news recently. Which field is it associated with?

Ans- Sports

Q5: Which Indian sportswoman recently had a Barbie doll designed to look like her, as part of Barbie’s ‘role model’ program?

Ans- Dipa Karmakar

Amazon Quiz Answers Of 10th April Quiz
1. If you open your mouth wide, you will see a fleshy piece of tissue hanging like a pendulum. It is above your tongue at the back. What is this elongated, hanging structure called?

Answer – Uvula

2. The first fully solar-powered airport in the world is in India. Where will you find it?

Answer – Kochi

3. Dr. Abdul Kalam visited a country on 26th May 2005, and they declared it as their National Science Day. Which country was it?

Answer – Switzerland

4. The Pentium chip was produced by USA’s Intel Corporation n 1993. But an Indian engineer is popularly known as being the ‘Father of the Pentium Chip’, for his contributions towards its development. Who is it?

Answer – Vinod Dham

5. Alia Bhatt won the 2019 Filmfare award for her work in Raazi. The actor who played her husband also won a Filmfare award for ‘Best Supporting Actor’ for Sanju. Who is the actor?

Answer – Vicky Kaushal

Amazon Quiz Answers Of 9th April Quiz
Q1. The freezing point of water is 0 degrees Celsius. What is it’s the freezing point in
Fahrenheit?

Ans- 32 degrees Fahrenheit

Q2. The chef’s hat is a significant part of the attire worn by many cooks. What is this type of long hat called?

Ans- Toques blanches

Q3. The Zero Mile Stone is a pillar built by the British during the Great Trigonometrical Survey of India in 1907, considered to be the center of India. Which city is it located in?

Ans- Nagpur

Q4. Rakesh Sharma was the first Indian to go to space. When asked by the then PM Indira Gandhi what India looked like from spaces, his response was _. Fill in the blanks.

Ans- Saare Jahan Se Achcha

Q5. 2019 will see the 7th season of the Pro Kabaddi League in July where teams will battle for the title of winner once again. Which team is the current champion who won the tournament in 2018?

Ans- Bengaluru bulls

Amazon Quiz Answers Of 9th April Quiz
Q1.The white-ish, crescent moon-shaped part at the base of your nail has a name. What is it called?

Answer – Lunula

Q2.There is only one part of the body with living cells that do NOT receive blood supply through blood vessels. Where do these cells exist?

Answer – Cornea

Q3.Which of the following is NOT a folk dance that originated in Maharashtra?

Answer – Garba

Q4.Tiger stripes are unique like human fingerprints and no two tigers share the same stripe pattern.

Answer – True

Q5.Where can you find India’s only floating post-office, which is situated on a lake?

Answer – Srinagar

Amazon Quiz Answers Of 8th April Quiz
Q1: Water can exist in the solid, liquid, and gaseous state at the same time.

Ans- True

Q2: Chetan Bhagat has announced that he is releasing a new non-fiction book in May. What is the title of the book?

Ans- India Positive

Q3: The Statue of Liberty is known world-over as a symbol of the USA. But it was gifted to America by another country. Who gifted it?

Ans- France

Q4: Water was first discovered on the moon by NASA’s Moon Minerology Mapper. The mapper was sent into space on a spacecraft sent by which country?

Ans- India

Q5: Couples celebrate a silver anniversary for 25 years of togetherness. If they celebrate a crystal anniversary, how long have they been together?

Ans- 15 Years

Amazon Quiz Answers Of 7th April Quiz
1. Each year, 7th April is celebrated as the ‘World Health Day’, and marks the anniversary of the World Health Organization (WHO). When was the first World Health Day celebrated?

Answer. 1950

2. WHO declared India free of which of these epidemics in 2014?

Answer. Polio

3. Which of these is a first-aid procedure that is used to dislodge food or another object from a person’s airway when they are choking?

Answer. Heimlich maneuver

4. Who is credited with developing the first successful Polio vaccine?

Answer. Jonas Salk

5. The 2018 Nobel Prize in medicine was awarded jointly to James P Allison and Tasuku Honjo for their work in which domain?

Answer. Cancer therapy

Amazon Quiz Answers Of 6th April Quiz
1. In the animal kingdom, if whales are classified as mammals, what are spiders?

Answer – Arachnids

2. The largest school in the world, known as the ‘City Montessori School’ has more than 55,000 pupils and over 1050 classrooms. Where is it located?

Answer – Lucknow

3. This famous Indian-Canadian YouTube influencer recently announced an independent late-night TV show on NBC. Who is she?

Answer – Lilly Singh

4. A phobia is an irrational fear that a person may experience. Triskaidekaphobia is the fear of what?

Answer – Number 13

5. Kanchenjunga marks the highest point in India. The lowest point in India lies at 2.2 meters below sea level. Where is it?

Answer – Kuttanad

Amazon Quiz Answers Of 5th April Quiz
Q1: The lead actress who played Tara Khanna in the Amazon Prime Original series ‘Made In Heaven’, also won the Miss India title in 2013. Name this actress.

Ans- Sobhita Dhulipala

Q2: The teaser the new star-studded film, Kalank released recently. Karan Johar is the producer of the film. Who is the director?

Ans- Abhishek Verman

Q3: Philately is a field of study that focuses on stamps.

Ans- True

Q4: The planets in our Solar system rotate in a counter-clockwise direction. Except two: Uranus spins on its side and _ spins in a clockwise direction. Fill in the blank.

Ans- Venus

Q5: Micheal Jackson performed for the first and only time in India in 1996. After the show, before he left the country, he scribbled a love letter to India in his hotel room where he called India his ‘special love’. Where did he write it?

Ans- On a pillow

Amazon Quiz Answers Of 4th April Quiz
1. Which Indian state is also known as the ‘Land of the rising sun’ because it gets the first sunrise in the country?

Answer – Arunachal Pradesh

2. Bramley, Granny Smith, and Russet are all types of which fruit?

Answer – Apple

3. Which theory made famous by Albert Einstein explains why all ‘observers’ have their own separate measure of time because of the finite speed of light?

Answer – Theory of relativity

4. Hibernia was the classical Latin name for which region?

Answer – Ireland

5. Who recently won the men’s singles title at the 2019 Miami Open Tennis tournament?

Answer – Roger Federer

Amazon Quiz Answers Of 3rd April Quiz
Q1: Which element was discovered on the Sun before it was discovered on Earth?

Ans- Helium

Q2: The Portsmouth college in the UK offers a course to its students which of these languages?

Ans- Hinglish

Q3: The first Indian ‘talkie’ film – a film with dialogues – released in 1931 was _____

Ans- Alam Ara

Q4: Polar bears hunt and feed primarily on penguins.

Ans- False

Q5a: Vlad the Impaler was an emperor in Romania in the 14th century. Which fictional character was based on him?

Ans- Dracula

Amazon Quiz Answers Of 2nd April Quiz
1. Molten rock that erupts out of a volcano is called Lava. What is it called when it lies under the Earth’s crust?

Answer – Magma

2. Conventional, orographic and frontal are all types of ____. Fill in the blanks.

Answer – Rainfall

3. India’s top-ranked badminton player and Olympic silver-medalist PV Sindhu became the first woman to co-pilot this aircraft at the Aero India 2019 air show. Which aircraft was it?

Answer – Tejas

4. The Indian word ‘chuddies’ (underpants) was recently added to the Oxford English dictionary.

Answer – True

5. Mukesh and Nita Ambani’s son Akash Ambani recently tied the knot. Who did he get married to?

Answer – Shlok Mehta

Amazon Quiz Answers Of 1st April Quiz
1. If you have hyperosmia, It would mean you have a greater than average sense of ____. Fill in the blank

Answer – Smell

2. The Indian Premier League is in its 12th season. The first IPL was played in 2009. True or False?

Answer – False

3. The first national flag of India is said to have been hoisted on August 7, 1906, and it was red, yellow and green. It has changed significantly since then. Who has designed the current, modern tricolor flag of India?

Answer – Pingali Venkayya

4. Who is the first player to reach a score of 5000 runs in the IPL?

Answer – Suresh Raina

5. India plans to launch its first manned space flight, by 2022. What is the spacecraft that is being built for this program called?

Answer – Gaganyaan

Amazon Montra Helicon Bicycle Quiz Answers – 31st March
1) Who was the last Mughal Emperor in India?

Answer – Bahadur Shah II

2) Marvel is set to release a special theme song for Avengers Endgame exclusively for India, slated to be released in Hindi, Tamil, and Telegu. Who will be composing this song?

Answer – A R Rehman

3) Which of the following authors was NOT born in India?

Answer – V S Naipaul

4) Deepika Padukone recently released the first look of her film Chhapaak, in which she plays an acid attack victim. Which actor will star opposite her in the film?

Answer – Vikrant Massey

5) Which is the brightest star seen in the night sky?

Answer – Sirius

congratulations !! You Have Just Completed Today’s Amazon Quiz With Our Already Solved Amazon Quiz Answers

Amazon Bose Home Speaker 500 Quiz Answers – 30th March
1) In zoology, herpetology is the study of reptiles and amphibians. What does ornithology focus on?

Answer – Birds

2) An atom is made of 3 subatomic particles – a proton, a neutron, and an electron. A proton carries a positive charge and a neutron carries a negative charge. True or False?

Answer – False

3) The Pacific Ocean is the largest on the planet. Which ocean is the smallest?

Answer – Arctic Ocean

4) The book ‘Big Egos, Small Men’ is written by a former law minister of India. Who is it?

Answer – Ram Jethmalani

5) It is said that the carvings at the Edakkal Caves were made by man during the Stone Age. Where are these caves located?

Answer – Kerala

congratulations !! You Have Just Completed Today’s Amazon Quiz With Our Already Solved Amazon Quiz Answers

Amazon 29th March Quiz Answers – Win Rs.50000
Q1: Where can you find the smallest bone in the human body?

Answer – Ear

Q2: When referring to genres of music, what does ‘R and B’ stand for?

Answer – Rhythm and blue

Q3: In which year was Microsoft established?

Answer – 1975

Q4: A caterpillar does not stay a caterpillar for its entire life. What does it change into?

Answer – Butterfly or Moth

Q5: What is the currency of Sweden?

Answer – Krona

congratulations !! You Have Just Completed Today’s Amazon Quiz With Our Already Solved Amazon Quiz Answers

Amazon Casio G-Shock Watch Quiz Answers – 28th March
Q1.What does AR in AR Rahman’s name stand for?

Answer – Allah Rakha

Q2.The East India Company came to India in the 1600s but established control only in _____ after the Battle of Plassey when it took over the province of Bengal.

Answer – 1757

Q3.Shanghai is currently the most populated city in the world. But which was the first city to reach a population of 1 million?

Answer – Rome

Q4.A liter of hot water weighs more than a liter of cold water.

Answer – False

Q5.A regular email has the recipients section, as well as CC and BCC. What does BCC stand for?

Answer – Blind carbon copy

congratulations !! You Have Just Completed Today’s Amazon Quiz With Our Already Solved Amazon Quiz Answers

Amazon Oneplus 6T Quiz Answers – 27th March
Q1. Which planet in our solar system is named after the Roman god of war?

Answer:- Mars

Q2. Which of these countries does NOT have a standing army?

Answer:- Iceland

Q3. The Ao language is spoken in which of the following States?

Answer:- Nagaland

Q4. Which place in India holds the Guinness World Record for being the wettest place on Earth?

Answer:- Mawsynram, Meghalaya

Q5. Monarch Edward IV of England ruled which sport illegal in 1477?

Answer:- Cricket

congratulations !! You Have Just Completed Today’s Amazon Quiz With Our Already Solved Amazon Quiz Answers

Amazon Philips Trimmer Quiz Answers – 26th March
Q1.The white-ish, crescent moon-shaped part at the base of your nail has a name. What is it called?

Answer – Lunula

Q2.There is only one part of the body with living cells that do NOT receive blood supply through blood vessels. Where do these cells exist?

Answer – Cornea

Q3.Which of the following is NOT a folk dance that originated in Maharashtra?

Answer – Garba

Q4.Tiger stripes are unique like human fingerprints and no two tigers share the same stripe pattern.

Answer – True

Q5.Where can you find India’s only floating post-office, which is situated on a lake?

Answer – Srinagar

congratulations !! You Have Just Completed Today’s Amazon Quiz With Our Already Solved Amazon Quiz Answers

Amazon 25th March Quiz Answers – Win Rs.10000
1. In 1996, a mammal named Dolly was successfully cloned for the first time. What type of animal was it?

Ans. Sheep

2. Hummingbirds can fly backward.

Ans. True

3. What is the name of the character played by Akshay Kumar in the movie ‘Kesari’?

Ans.Havildar Ishar Singh

4. India has the shortest written constitution of any sovereign country in the world.

Ans. False

5. Salman Khan and Sanjay Leela Bhansali are reuniting for a film after 19 years. Alia Bhatt announced that she will be joining the cast. What is the film set to be called?

Ans.Inshallah

congratulations !! You Have Just Completed Today’s Amazon Quiz With Our Already Solved Amazon Quiz Answers

Amazon Samsung Galaxy S10e Quiz Answers – 24th March
Q1. The highest cricket ground in the world, in terms of altitude, is located in which country?

Ans: India

Q2. Ganymede is the largest moon in our solar system. Which planet does it orbit around?

Ans: Jupiter

Q3. A rare flower blooms in Kerala and the Western Ghats once every 12 years. The last time it bloomed was in 2018. What is a flower called?

Ans: Neelakurinji

Q4. Deer shed and re-grow their antlers every year.

Ans: True

Q5. When discussing terms related to water, Nimbus, cumulus and stratus refer to types of _____.

Ans: Clouds

congratulations !! You Have Just Completed Today’s Amazon Quiz With Our Already Solved Amazon Quiz Answers

Amazon Sony Alpha DSLR Camera Quiz Answers – 23rd March
Q1. The 4 Minarets Of The Taj Mahal Are Tilted Outwards, So That They Won’t Fall On The Mahal In Case Of An Earthquake.

Answer: True

Q2. All Indian Currency Notes Have The Denomination Written In Several Languages. The Writing In Hindi And English On The Front. How Many Other Regional Languages Appear On The Back Panel?

Answer: 15

Q3. What Would You Call A Type Of Scientist Who Studies Dinosaurs And Fossils?

Answer: Paleontologist

Q4. After The Berlin Olympics In 1936, Hitler Offered An Indian Hockey Player A Position As Field Marshall In The German Army. Which Player Was It?

Answer: Dhyan Chand

Q5. When Is The First ICC Men’s Cricket World Cup 2019 Match Scheduled?

Answer: 30th May

congratulations !! You Have Just Completed Today’s Amazon Quiz With Our Already Solved Amazon Quiz Answers

Amazon 22nd March Quiz Answers
Q1. The 2019 IPL is just around the corner, and Yuvraj Singh has joined a new team. Which team will he play for?

Ans: Mumbai Indians

Q2. Who Was The First Indian To Fly Into Outerspace?

Ans: Rakesh Sharma

Q3. Orcas Or Killer Whales Are A Sub-Species Of Dolphins.

Ans:  True

Q4. Priyanka Chopra Played A Supporting Role In A Recent Netflix Original Rom-Com With Rebel Wilson And Liam Hemsworth. What’s The Name Of The Film?

Ans: Isn’t It Romantic

Q5. Two South Korean Companies Recently Announced A 300 Million Dollar Investment In India Based, Ola Cabs. The First Company Is Hyundai, Name The Second.

Ans: Kia Motors Corporation

congratulations !! You Have Just Completed Today’s Amazon Quiz With Our Already Solved Amazon Quiz Answers

Amazon Montra helicon Bicycle Quiz Answers – 21st March
Q1. What was the name of the 5-member, all-girl pop band, that was formed in 2002 as part of a nationwide talent search, hosted by Channel V?

Answer: Viva

Q2. What word is used to refer to a group of hippopotamuses?

Answer: A Bloat

Q3. Sanjay Leela Bhansali and Bimal Roy have both directed 2 separate ‘Devdas’ films. But who is the original author of the Bengali romance novel?

Answer:  Saratchandra Chattopadhyay

Q4. ‘Friends, Romans, and Countrymen, lend me thy ears’ is the first line of a speech given by which character in the play Julius Caesar, written by William Shakespeare?

Answer: Mark Antony

Q5. The ‘Bramhastra’ trilogy is an upcoming 2019 Indian fantasy film starring Alia Bhatt, Ranbir Kapoor, and Amitabh Bachchan. Who is directing this movie?

Answer: Ayan Mukerji

congratulations !! You Have Just Completed Today’s Amazon Quiz With Our Already Solved Amazon Quiz Answers

Amazon Honor View20 Quiz Answers – 20th March
Q1. Rajasthan is the prominent desert region of India. Which desert makes up most of this state?

Answer: Thar

Q2. Who was the first person to win an individual medal at the Olympics, representing independent India?

Answer: K.D. Jadhav

Q3. Which of these desserts has its roots in Hyderabad’s Nizami legacy, and is traditionally prepared from dried apricots?

Answer: Qubani ka Meetha

Q4. There is an ancient Indian weapon known as ‘Katar’. What type of weapon is it?

Answer: A Dagger

Q5. Which famous Indian poet did Shankar Mahadevan collaborate with, for his track, ‘Breathless’?

Answer: Javed Akhtar

congratulations !! You Have Just Completed Today’s Amazon Quiz With Our Already Solved Amazon Quiz Answers

Amazon Honor Band 4 Quiz Answers – 19th March
Q1. What is the metal or plastic casing around the end of a shoelace called?

Answer: Aglet

Q2. The actor who played Gandhi in Lage Raho Munnabhai won a National Award for Best Supporting Actor for the role. Name the actor.

Answer: Dilip Prabhavalkar

Q3. Earth’s atmosphere is made up of several gasses, but which element makes up the majority of the air?

Answer: Nitrogen

Q4. An A2 size paper is smaller than an A4 size paper.

Answer: False

Q5. The 2019 Oscars just went by. But, which movie won the Oscar for the best film in 2018?

Answer: The Shape of Water

congratulations !! You Have Just Completed Today’s Amazon Quiz With Our Already Solved Amazon Quiz Answers

Amazon 18th March Quiz Answers
Q1. Which of this natural phenomenon is also known as the ‘Northern Lights’?

Answer: aurora borealis

Q2. In _, India won its first cricket world cup. Fill in the blanks.

Answer: 1983

Q3. Who was the fictional detective created by Arthur Conan Doyle?

Answer: Sherlock Holmes

Q4. The Tropic of Cancer does NOT pass through which of these Indian states?

Answer: Bihar

Q5. Which state was divided into Maharashtra and Gujarat in 1960?

Answer: Bombay

congratulations !! You Have Just Completed Today’s Amazon Quiz With Our Already Solved Amazon Quiz Answers

Amazon Vivo V15 Pro Quiz Answers – 17th March
Q1. _____ is the largest moon in our solar system, with a diameter larger than either Mercury or Pluto

Ans: Ganymede

Q2. Which beauty pageant did Manushi Chillar win in 2017?

Ans: Miss World

Q3. Ruqaiya Sultan Begum was the wife of which Mughal Ruler?

Ans: Akbar

Q4. In 305 BC, which Maurya ruler defeated Alexander’s general Seleucus Nicator?

Ans: Chandragupta Maurya

Q5. Who was the first Indian to win an Academy Award at the Oscars?

Ans: Bhanu Athaiya

congratulations !! You Have Just Completed Today’s Amazon Quiz With Our Already Solved Amazon Quiz Answers

Amazon Samsung Galaxy Smartwatch Quiz Answers – 16th March
1.‘Light-year’ is a unit of _____. Fill in the blanks.

Answer – distance

2. Eritrea, which became the 182nd member of the UN, is located in which continent?

Answer – Africa

3.The Garampani wildlife sanctuary is located in which Indian state?

Answer – Assam

4. What is the national sport of Japan?

Answer – Sumo wrestling

5. In which country were the first Olympic games held?

Answer – Greece

congratulations !! You Have Just Completed Today’s Amazon Quiz With Our Already Solved Amazon Quiz Answers

Amazon 15th March Quiz Answers
1. The study of fossils to determine organisms’ evolution and their interaction with each other is called?

Answer – Paleontology

2. Which is the least populated country in the world?

Answer – Vatican City

3. What is the Roman numeral for 50?

Answer – L

4. Which is the highest attainable rank in the Indian Army?

Answer – Feild Marshal

5. The surrender of Japan in 1945 brought an end to WWII. On which ship were the surrender documents signed?

Answer – USS Missouri

congratulations !! You Have Just Completed Today’s Amazon Quiz With Our Already Solved Amazon Quiz Answers

Amazon Sennheiser Headphones Quiz Answers – 14th March
1. Tour De France is an annual multi-stage event associated with which of these sports?

Answer – Cycling

2. Which of the following national parks is located in Rajasthan?

Answer – Keoladeo national park

3. Where in the human body is the occiput?

Answer – Head

4. What is the chemical symbol of lead?

Answer – Pb

5. Made in 1888, the ‘Roundhay Garden Scene’ is known to be the world’s earliest surviving motion-picture film. How long is it?

Answer – 2.11 Seconds

congratulations !! You Have Just Completed Today’s Amazon Quiz With Our Already Solved Amazon Quiz Answers

Amazon Samsung Galaxy M20 Quiz Answers: 13th March
Q1: According To Roman Mythology, ‘Cloacina’ Was The Goddess Of ______.

Answer: Sewers

Q2: If You Were Visiting The ‘Tabo Monastery’, Where Would You Be?

Answer: Himachal Pradesh

Q3: One Liter Of Hot Air Will Be Heavier Than One Liter Of Cold Air.

Answer: False

Q4: ‘Chholiya’ Often Referred To As ‘Sword Dance’, Is The Traditional Folk Dance Form Associated With Which State?

Answer: Uttarakhand

Q5: At ____ Years Old, Kane Tanaka, A Japanese Woman Has Officially Been Confirmed As The Oldest Person Living By Guinness World Records. Fill In The Blanks.

Answer: 116

congratulations !! You Have Just Completed Today’s Amazon Quiz With Our Already Solved Amazon Quiz Answers

Amazon Tommy Hilfiger watch Quiz Answers
1. The Greeks referred to this state as ‘Pentapotamia’, an inland delta of five converging rivers. Name this Indian state

The answer is – Punjab

2. Grown in regions of South India, Arabica and Robusta are varieties of ___. Fill in the blank.

The answer is – Coffee

3. Created by Edgar Rice Burroughs, John Clayton is raised by apes in the jungles of Africa. What do we know him popularly as?

The answer is – Tarzan

4. The famous ad jingle for this Indian watches brand was composed by AR Rahman as an adaption of Mozart’s 25th symphony. Which Indian brand is this?

The answer is – Titan

5. Which of them was the first Indian to win the Miss World title?

The answer is – Reita Faria

congratulations !! You Have Just Completed Today’s Amazon Quiz With Our Already Solved Amazon Quiz Answers

Amazon 11th March Quiz Answers
Q1. When referring to dates and years, BC stands for ‘Before Christ’. What does AD stand for?

Answer: Anno Domini

Q2. In which country is the International Court of Justice located?

Answer: Netherlands

Q3. If you’re playing chess, which piece can only make an L-shaped move?

Answer: The Knight

Q4. Which of the following smartphone brands does NOT belong to the same parent company?

Answer: Xiaomi

Q5. Which country is Prague in?

Answer: Czech Republic

congratulations !! You Have Just Completed Today’s Amazon Quiz With Our Already Solved Amazon Quiz Answers

Amazon Samsung Galaxy S10 Plus Quiz Answers – 10th March
Q1. Which Object Grants The Superhero, Green Lantern, His Extraordinary Powers?

Answer: A Ring

Q2. Which Of These Actors Will Be Playing The Character Of The Genie In The 2019 Live-Action Remake Of Aladdin?

Answer: Will Smith

Q3. Hemophobia Is The Fear Of _____. Fill In The Blank.

Answer: Blood

Q4. What Is The Dot That Appears Over The Lowercase Letters, ‘I’ And ‘J’, Called?

Answer: Tittle

Q5. The Novel, White Tiger, Won The Man Booker Prize In 2008 And Was The Debut Novel Of An Indian-born Author. Who Wrote It?

Answer: Arvind Adiga

congratulations !! You Have Just Completed Today’s Amazon Quiz With Our Already Solved Amazon Quiz Answers

Amazon Rayban Sunglasses Quiz Answers – 9th March
Q1: Which Is The Largest Living Fish In The Ocean?

Answer: Whale Shark

Q2: A Butterfly’s Taste Sensors Are In Its Feet.

Answer: True

Q3: Which Company Has Made The Humanoid Robot Known As ASIMO?

Answer: Honda

Q4: What Is The Meaning Of The Name Himalaya, In Sanskrit?

Answer: Abode Of Snow

Q5: A European Spectacle Maker Invented The Telescope. What Was His Name?

Answer: Hans Lippershey

congratulations !! You Have Just Completed Today’s Amazon Quiz With Our Already Solved Amazon Quiz Answers

Amazon Special Edition Quiz Answers – 8th March
Q1. British women over the age of 30 who met minimum property qualifications could do what from February 1918?

Ans. Vote

Q2. She was the first Indian woman to become a teacher and opened up the first girl’s school in India in 1848. Who is she?

Ans. Savitribai Phule

Q3. She died at the age of just 21. But before that, she became the first female doctor in India in 1887, obtaining a medical degree from the United States. Who is she?

Ans. Anandi Gopal Joshi

Q4. Author of the enduring novel ‘Middlemarch’, she adopted the pen name ‘George Eliot’ to escape the stereotype of women’s writing being seen as limited to lighthearted romances at the time. Who is she?

Ans. Mary Ann Evans

Q5. In 1903, she became the first woman in history to win a Nobel prize and in 1911, she became the first person in history to win a Nobel prize twice. Who is she?

Ans. Marie Curie

congratulations !! You Have Just Completed Today’s Amazon Quiz With Our Already Solved Amazon Quiz Answers

Amazon 8th March Quiz Answers
Q1: Which Is The Longest River In Asia?

Answer: Yangtze

Q2: What Was The Term Used To Refer To British Women Who Fought For Women’s Right To Vote In The Early 20th Century?

Answer: Suffragettes

Q3: Halitosis Is The Medical Term For Which Of These?

Answer: Bad Breath

Q4: To Commemorate Rahul Dravid’s 10,000 Test Runs, A Wall With 10,000 Bricks Was Built In Which Of These Stadiums?

Answer: M Chinnaswamy Stadium, Bengaluru

Q5: Which Nation Was The First To Give Women The Right To Vote?

Answer: New Zealand

congratulations !! You Have Just Completed Today’s Amazon Quiz With Our Already Solved Amazon Quiz Answers

Amazon Fitbit Ionic Smartwatch Quiz Answers
1. What does ‘SIM’ in SIM card stand for?

Answer – Subscriber Identity Module

2. Which is the hottest planet in our solar system?

Answer – Venus

3. Which Stephen King novel takes place in the fictional Overlook Hotel?

Answer – The Shining

4. Neil Armstrong was the first man to walk on the moon. Who was the second?

Answer – Buzz Aldrin

5. How many sides does a rhombus have?

Answer – 4

congratulations !! You Have Just Completed Today’s Amazon Quiz With Our Already Solved Amazon Quiz Answers

Amazon Redmi Note 5 Pro Quiz Answers
1. Sushi is a Japanese dish, traditionally wrapped in ____.

Ans- Edible seaweed

2. A Moveable Feast’ is the autobiography of?

Ans- Ernest Hemingway

3. Which historical event does Charles Dickens’ novel ‘The Tale of Two Cities’ concern?

Ans- The French Revolution

4. George Eliot was the pen name of which author?

Ans- Mary Ann Evans

5. Who recently became the first batsman in the world to smash 500 sixes in international cricket?

Ans- Chris Gayle

congratulations !! You Have Just Completed Today’s Amazon Quiz With Our Already Solved Amazon Quiz Answers

Amazon Sony Portable Party System Quiz Answers
Q1: Where Can You Find The Largest Cricket Stadium In Asia, Which Is Sometimes Referred To As The ‘Lord’s Of Asia’?

Answer: Kolkata

Q2: What Is The Maximum Number Of Players A Football Team Can Have On The Field, During A Match?

Answer: 11

Q3: The Electronic Recording Device In An Aircraft Is Known As A Black Box. What Color Is This Device?

Answer: Orange

Q4: What Is The Capital City Of Mizoram?

Answer: Aizawl

Q5: Arundhati Roy Won The Booker Prize In 1997 For Her Debut Novel. What Was The Novel Called?

Answer: The God Of Small Things

congratulations !! You Have Just Completed Today’s Amazon Quiz With Our Already Solved Amazon Quiz Answers

Amazon 4th March Quiz Answers – Win Rs.50000
Q1. On which day is the International Women’s Day celebrated every year?

Answer – 8th March

Q2. After being nominated for several years, Leonardo Dicaprio finally won an Oscar for Best Actor in 2016. Which film did he win it for?

Answer – The Revenant

Q3. The circle of latitude known as Tropic of Capricorn passes through India

Answer – False

Q4. The 2018 film, Pad Man, starring Akshay Kumar is based on a true story. Who is the social entrepreneur that inspired the character?

Answer – Arunachalam Muruganantham

Q5. Which country will host the 2020 Summer Olympics?

Answer – Japan

congratulations !! You Have Just Completed Today’s Amazon Quiz With Our Already Solved Amazon Quiz Answers

Amazon Samsung Galaxy A7 Quiz Answers – 3rd March
Q1. Marine scientists have proposed to rename the ‘starfish’ because it is an echinoderm like the sea urchin and not a fish. What is it now known as?

Answer – Seastar

Q2. Which is the only tennis Grand Slam tournament that is played on grass courts currently?

Answer – Wimbledon

Q3. The 2006 film, The Namesake, starring Tabu and Irfan Khan is based on a novel of the same name. Who is the author of that novel?

Answer – Jhumpa Lahiri

Q4. Which actor won an Audi for the ‘Answer of the season’ in Koffee with Karan season 6?

Answer – Ajay Devgn

Q5. All of the below are Indian fashion designers, except?

Answer – Ravi Ruia

congratulations !! You Have Just Completed Today’s Amazon Quiz With Our Already Solved Amazon Quiz Answers

Amazon Bose Wireless Sleepbuds Quiz Answers – 2nd March
Q1. When It Comes To Mobile Phone Networks Such As 2G, 3G And 4G, What Do The ‘G’ Stand For?

Answer: Generation

Q2. The First Fully Solar-Powered Airport In The World Is In India. Which City Can You Find It In?

Answer: Cochin

Q3. Which Actress Will Portray The Story Of Acid Attack Victim, Laxmi Agarwal, Alongside Vikrant Massey In An Upcoming Film By Meghana Gulzar?

Answer: Deepika Padukone

Q4. When Talking About Computers, Which Of These Is NOT A Peripheral Component?

Answer: Motherboard

Q5. Which Multinational Conglomerate Is The Parent Company To Google?

Answer: Alphabet Inc

congratulations !! You Have Just Completed Today’s Amazon Quiz With Our Already Solved Amazon Quiz Answers

Amazon 1st March Quiz Answers – Win Rs.10000
1. On Feb 13, 2019, after 15 years of exploration, NASA declared its Mars rover ‘dead’. What was the name of this robotic rover?

Answer – Opportunity

2. Until 1955, the State Bank of India was known as __.

Answer – Imperial Bank of India

3. How many times have the Chennai Super Kings won the IPL?

Answer – Three

4. The game PUBG has been created and released by the popular gaming company EA Sports.

Answer – False

5. The ____ is a horseshoe-shaped zone found along the Pacific rim where around 90% of the world’s earthquakes occur. Fill in the blanks.

Answer – The Ring of Fire

congratulations !! You Have Just Completed Today’s Amazon Quiz With Our Already Solved Amazon Quiz Answers

Amazon Seagate 5TB Hard Drive Quiz Answers: 28th February
1. With less than 1,000 inhabitants, which is the least populated country in the world?

Answer – Vatican City

2. Where on the human body is the zygomatic bone found?

Answer – Facial Cheek

3. Ablutophobia is the fear of ___. Fill in the blanks.

Answer – Bathing

4. Which of these Italian cities is built over 117 islands?

Answer – Venice

5. Yohei Sasakawa was recently awarded the International Gandhi Peace Prize 2018, in recognition of his work to eliminate which disease across the world?

Answer – Leprosy

Amazon Honor View20 Quiz Answers – 27th February
1. Congo rainforest is the largest rainforest in the world. True or false?

Answer – False

2. Originating in the Tibetan plateau near Lake Mansarovar, which river flows through Ladakh?

Answer – Indus

3. Which football club play their home games at Old Trafford?

Answer – Manchester United

4. Bedfordshire, Shallot and Lancastrian are all types of which vegetables?

Answer – Onion

5. Krav Maga is a ___. Fill in the blanks.

Answer – Martial Art Form

Amazon Seiko Chronograph Watch Quiz Answers – 26th February
1. Which is the largest country in the world in terms of land area?

Answer – Russia

2. The national anthem of Bangladesh, ‘Amar Sonar Bangla’ was written by __. Fill in the blanks.

Answer – Rabindranath Tagore

3. Which of these is also known as the Devil’s Triangle or Hurricane Alley?

Answer – Bermuda Triangle

4. A ‘Torero’ is a term associated with which of these?

Anwer – Bull Fighting

5. Which movie won the best picture award at the recently held Oscars 2019?

Answer – Green Book

Amazon 25th February Quiz Answers – Win Rs.75000
1. Rudyard Kipling’s ‘The Jungle Book’ was set in which of these Indian states?

Answer – Madhya Pradesh

2. Which of these movies has NOT been directed by Anurag Kashyap?

Answer – URI: The Surgical Strike

3. The flavorful spice, cinnamon, is made from which part of a tree?

Answer – Bark

4. Who was the first woman Air Marshall in India?

Answer – Padmavathy Bandopadhyay

5. As per which of these calendars are we in the year 2019?

Answer – Gregorian Calendar

Amazon Samsung Galaxy M20 Quiz Answers – 24th February
Q1.: Which Country Has Won The Maximum Number Of ICC Cricket World Cups?

Answer: Australia

Q2.: Astana Is The Capital City Of Which Eastern European Country?

Answer: Kazakhstan

Q3.: In The Hunger Games Series, What Is Weapon Of Choice Of The Protagonist, Katniss Everdeen?

Answer: Bow And Arrow

Q4.: Which Of These Is The Largest Organ In The Human Body?

Answer: Skin

Q5.: Which Batsman Holds The Highest Individual Scorer In Test Match Cricket Having Scored 400 Against England In 2003-04?

Answer: Brian Lara

Amazon Canon DSLR Quiz Answers – 23rd February
1. What is astronaut, Buzz Lightyear’s popular catchphrase in the Pixar film, Toy Story?

Answer – To infinity and beyond

2. The fictional address 221B, Baker Street is associated with which of these fictional characters?

Answer – Sherlock Holmes

3. The Game of Thrones TV show is based on the fantasy novel series ‘A Song of Fire and Ice’. Who is the author of this book series?

Answer – George R. R. Martin

4. A 2-part British stage play written by Jack Thorne based on the Harry Potter series was first performed in London. What is the name of the play?

Answer – Harry Potter and the Cursed Child

5. The Halley’s comet orbits the sun every 75-76 years. When will it be visible next from earth?

Answer – 2061

Amazon 22nd FebruaryQuiz Answers – Win Rs.1000
Q1. If you visit a Podiatrist, which part of the body will this doctor treat?

Answer: Feet

Q2. Which of these is NOT a play by Shakespeare?

Answer: Barefoot in the park

Q3. Jack Dorsey founded which social network in March 2006?

Answer: Twitter

Q4. Bamboo is a type of grass.

Answer: True

Q5. The ‘Clavicle’ is also known by which another name?

Answer: Collarbone

Amazon Apple Watch Quiz Answers – 21st February
1. King Edward, Maris Piper, and Romano are all types of which vegetables?
Answer – Potato

2. Which of these planets does NOT have a ring around it?
Answer – Venus

3. Which highway makes up the longest road in India?
Answer – National highway 44

4. In India, the highest temperature ever was recorded on 19 May 2016 in Phalodi, Rajasthan. How much was this?
Answer – 51.0 Degree Celsius

5. Zoya Akhtar’s film Gully Boy recently hit the box office. Which movie was her directorial debut?
Answer – Luck By Chance

Amazon Redmi 6 Pro Quiz Answers – 20th February
1: If your birthday falls between March to April, and your sun sign is depicted by a Ram, what’s your zodiac sign?

Answer: Aries

2: If you are colorblind, you may not be able to see the true color of the gemstone emerald. What color is it?

Answer: Green

3: ‘Square watermelons’ are watermelons grown into the shape of a cube, first developed in Japan. However, these are only ornamental and not edible.

Answer: True

4: The Borlaug Award was instituted to honor Indian scientists for their research and contributions in the field of ______. Fill in the blanks.

Answer: Agriculture

5: Royal, azure, and Prussian are shades of which color?

Answer: Blue

Amazon GoPro Hero7 Quiz Answers – 19th February
1. Bhaichung Bhutia is the current captain of the Indian football team.

Answer – False

2. What is the name of the world’s largest species of spider, in terms of mass and size?

Answer – Goliath Birdeater

3. The Ao language is spoken in which of the following States?

Answer – Nagaland

4. The tune of Stevie Wonder’s hit song, ‘I just called to say I love you’, was adapted for the title track of which Bollywood film?

Answer – Maine Pyar Kiya

5. Jakarta is the capital of which country?

Answer – Indonesia

Amazon Quiz Answers of 18th February – Win Rs.250000
1. Which is the smallest state in India?

Answer – Goa

2. If you write a letter to ‘HOH OHO, Canada’ – whose postal code would you be writing to?

Answer – Santa Clause

3. Which of these is NOT a fire-element sign from the Zodiac?

Answer – Aquarius

4. MS Dhoni has never scored a century in any match outside Asia.

Answer – True

5. Photoshop, Premiere Pro and Illustrator are programs belonging to which software company?

Answer – Adobe Inc.

Amazon Samsung Galaxy Note 9 Quiz Answers – 17th February
1. What the capital city of Arunachal Pradesh?

Answer: Itanagar

2. India is the only country to have won the 60-over, 50-over and 20 over World Cups.

Answer: True

3. When talking about computers, what does RAM stand for?

Answer: Random Access Memory

4. Which automobile company launched a sports car into space in February 2018

Answer: Tesla

5. The color red enrages bulls, which is why the matadors of Spain use red capes to challenge them.

Answer: False

Amazon Bose Wireless Sleepbuds Quiz Answers – 16th February
1. Which of the following is the official language in Argentina?

Answer – Spanish

2. We use Google Maps for everything these days. But do you know what GPS stands for?

Answer – Global Positioning System

3. The daughter of which prominent Indian businessman recently got married to Anand Piramal?

Answer – Mukesh Ambani

4. Which of the following colors is NOT seen in the Olympics symbol?

Answer – Orange

5. The part in the human body referred to as the ‘funny bone’ isn’t actually a bone but a nerve called the ulnar nerve. Where is it located?

Answer – Elbow

Amazon Quiz Answers of 15th February – Win Rs.1000
1. Where in the human body is the femur located?

Answer: Leg

 2. Which one of this Indian movie is inspired by the biography of Japanese filmmaker Akira Kurosawa?

Answer: Taare Zameen Par

 3. During the festival of Onam, people enjoy a wholesome feast known as ‘sadya’. In which Indian state is this festival celebrated?

Answer: Kerala

4. ‘Claque’ is _____.

Answer: a group of people hired to applaud at a performance

 5. If someone mentions ‘Brogues’ what piece of fashion are they referring to?

Answer: Shoes

Amazon Philips Hue Starter Kit Quiz Answers –
Q1.: The world’s smelliest fruit is found abundantly in South East Asia. Which fruit is it?

Answer: Durian

Q2.: Which of these popular Indian models was seen in Alisha Chinoy’s ‘Made in India’ music video from her debut album?

Answer: Milind Soman

Q3.: Which of the following colors is NOT seen in the Olympics symbol?

Answer: Orange

Q4.: Which is the smallest state in India?

Answer: Goa

Q5.: A new Indian rupee note displays Hampi’s Stone Chariot. What is the denomination of this note?

Answer: Fifty Rupees

Amazon Nokia 8.1 Quiz Answers: 13th February
1. How many states and union territories does India comprise of?

Answer – 29 states, 7 Territories

2. What type of Government does India operate under?

Answer – Parliamentary

3. The deepest point on Earth lies 36,000 feet below sea level. Where can you find it?

Answer – Mariana Trench

4. Which of these Avengers superheroes is NOT from Earth?

Answer – Thor

5. ’Survival of the fittest’ is a phrase that we commonly use. It is derived from the theories of which famous scientist?

Answer – Charles Darwin

Amazon Seagate 5TB Hard Drive Quiz Answers: 12th February
1. What character does Priyanka Chopra’s to-be sister-in-law play in the popular series, Game of Thrones?
Answer – Sansa Stark

2. Before assuming her current title, Queen Elizabeth was a mechanic.
Answer – True

3. Which country was the first to have a democratically elected female Prime Minister?
Answer – Sri Lanka

4. The film, Manikarnika, starring Kangana Ranaut, chronicles the life of which female freedom fighter?
Answer – Rani Laxmi Bai

5. In which country did celebrity couples Virat-Anushka and Ranveer-Deepika tie the knot?
Answer – Italy

Amazon Quiz Answers – 11th February
Q1.: From what book is the quote,’ War is Peace, Freedom is Slavery, Ignorance is strength’?

Answer: 1984

Q2.: ‘Dunder Mifflin Paper Company’ is the setting for which famous TV series?

Answer: The Office

Q3.: The first person in history to win two Nobel prizes was ______________.

Answer: Marie Curie

Q4.: In the context of space, a ‘Light Year’ is ______.

Answer: A

Q5.: Vader, Papi, Tatay, and Tevas are different terms for a _____.

Answer: Father


Amazon OnePlus 6T Quiz Answers – 10th February
1. Which planet in our solar system has the shortest day?

Answer – Jupiter



2. Serena Williams has won more Grand Slams than Roger Federer.

Answer – True



3. Which fruit is thrown during the annual food-fight festival in Bunol, Spain?

Answer – Tomato



4. Who is the youngest person to ever be awarded the Nobel prize?

Answer – Malala Yousufzai

5. In 1971, Alan Shepard played __ on the moon, making him the only person to ever play this sport anywhere other than Earth. Which sport was it?

Answer – Golf



Amazon Saregama Carvaan Quiz Answers – 9th February
1. The cherubic baby, Cupid, is popularly associated with Valentine’s Day. What does he carry with him?

Answer – Bow and Arrow



2. In the phrase XOXO, what does the ‘O’ stand for?

Answer – Hugs



3. Which Pakistani cricketer made his test debut in the same match as Sachin Tendulkar?

Answer – Waqar Younis



4. The longest wrestling match in Olympic history was played in the 1912 Summer Olympics. How long did it last?

Answer – 11 Hours 40 Minutes



5. Who is the Greek goddess of love?

Answer – Aphrodite



Amazon Quiz Time Answers – 8th February
1. Ablutophobia’ is the fear of?

Answer – Bathing



2 The Greeks referred to this state as ‘Pentapotamia’, an inland delta of five converging rivers. Name this Indian State

Answer – Punjab



3. Which of these is the Greek goddess of victory?

Answer – Nike



4. Jetsun Pema became the queen of which Asian kingdom following her marriage in 2011?

Answer – Bhutan



5. Which High Court recently ruled against negative marking in competitive examinations?

Answer – Madras High Court



Amazon Honor Band 4 Quiz Answers: 7th February
1. Wolverine, also known as ‘Gulo Gulo’ is a member of which animal family?

Answer – Weasel



2. The collective noun for a group of giraffes is a ‘___ of giraffes’. Fill in the blanks.

Answer – Tower



3. Churchill, Sherman and Panzer and the names of ______?

Answer – Military Tanks

(All Answers)Amazon Honor Band 4 Quiz - Answer & Win Honor Band 4

4. Which ancient empire was ruled by Xerxes the Great in the fifth century BC?

Answer – The Persian Empire



5. Which nation was the first to give women the right to vote?

Answer – New Zealand



Amazon Vivo V11 Pro Quiz Answers – 6th February
1. In context to NBA basketball, what does the term MVP stand for?

Answer: Most Valuable Player

2. Which one of this Indian movie is inspired by the biography of Japanese filmmaker Akira Kurosawa?

Answer: Taare Zameen Par

3. Castella, Tres Leches, Brigadeiro, and Oliebollen are all names of ___?

Answer: Desserts

4. Which of these actors played on-screen father to their real father?

Answer: Abhishek Bachchan

5. At the age of 16 years and 146 days, who recently became the youngest batsman in the world to score a half-century in international cricket?

Answer: Rohit Paudel

Amazon Sony Noise Cancelling Headphones Quiz Answers – 5th February
1. Which element was discovered on the Sun before it was discovered on Earth?

Answer: Helium



2. Vlad the Impaler was an emperor in Romania in the 14th century. Which fictional character was based on him?

Answer: Dracula



3. The ‘Asteroid Belt’ is a region of space where most of the asteroids in our Solar System are found orbiting the Sun. This belt is located between the orbits of which two planets?

Answer: Mars and Jupiter



4. Narthaki Nataraj recently became the first Transgender to be awarded the Padma Shri award. Which of these dance forms is she associated with?

Answer: Bharatnatyam



5. Which country won the recently held 2019 Asian Cup Football tournament?

Answer: Qatar



Amazon Quiz Time Answers – 4th February
1. Who led the Indian cricket team to their first-ever World Cup victory in 1983?

Answer – Kapil Dev



2. What is the national sport of Japan?

Answer – Sumo Wrestling



3. A ‘sonnet’ is a poem in a specific form that originated in Italy. How many lines does a sonnet typically have?

Answer – 14



4. The largest Buddhist monastery is the world is located in ___

Answer – Indonesia

5. Which of these Indian states does NOT share its border with China?

Answer – Nagaland



Amazon Samsung Galaxy A7 Quiz Answers
1. Entomology is the science that studies Insects.

Answer: True



2. _ is a central Asian sport in which horse-mounted players attempt to drag a goat or a calf carcass towards a goal. Fill in the blanks.

Answer: Buzkashi



3. Bile, which aids the digestion of fatty acids, is produced by which organ in the human body?

Answer: Liver



4. The Mars Mission ‘HOPE’ is scheduled to be launched by 2020. Which country’s probe is this?

Answer: UAE



5. This is a horseshoe-shaped zone found along the Pacific rim, where around 90% of the world’s earthquakes occur. What is it known as?

Answer: The Ring of Fire



Amazon Sony Alpha DSLR Camera Quiz Answers – 2nd February
1. Which dance move became popular after Michael Jackson used it during a performance of the song ‘Billie Jean’ in 1983?

Answer – Moonwalk



2. What is the dot that appears on the lower case of the alphabet ‘i’ called?

Answer – Tittle



3. If you can see the Wheel of Stone inside the Vittala Temple complex, which city are you in?

Answer – Hampi



4. What is the highest civilian award in India?

Answer – Bharat Ratna



5. In the context of space, a ‘Light Year’ is __.

Answer – A unit of Length

Amazon Quiz Time Answers – 1st February
1. Where can you take a selfie while sitting on the real Iron Throne used in the filming of Game of Thrones?

Answer: Croatia

2. ‘I’m the king of the world’ is a dialogue from which movie?

Answer: Titanic

3. There have been 3 Kabbadi World Cups held so far, and one country has won them all. Which one is it?

Answer: India

4. Polar bears are found in Antarctica.

Answer: False

5. ‘Salome’ and ‘An Ideal Husband’ are plays written by which playwright?

Answer: Oscar Wilde

Amazon Sony Home Theatre Quiz Answers – 31st January
1. Octopuses have 3 hearts

Answer – True

2. Starbucks was founded in which American city?

Answer – Seattle

3. In the Lion King, Rafiki is the name of which character?

Answer –  The Monkey

4. Which of these is NOT a droid from Stars Wars?

Answer – Chewbacca

5. In which year was the first hard disk with a gigabyte of space released?

Answer – 1980

Amazon Samsung Galaxy Smartwatch Quiz Answers
1. Which of the following is NOT a phrase in Spanish?

Answer – Buon Giorno

2. Which Bollywood film was added to the Guinness book for winning the highest number of awards?

Answer – Kaho Naa Pyaar Hai

3. In the Harry Potter series, what is the name of the prison where Sirius Black was held captive?

Answer – Azkaban

4. Marvel is releasing its first movie with a female superhero lead in 2019. Which film is it?

Answer – Captain Marvel

5. The actor who played Thanos in Avengers was also the villain in another Marvel movie. Which was it?

Answer – Cable in Deadpool 2

Amazon Fossil Smartwatch Quiz Answer – 29th January
1. This actor died in 1984 and also starred in a movie named ‘1984’. Who is he?

Answer – Richard Burton

2. Which famous superhero movie quoted ‘With great power comes great responsibility’?

Answer – Spider-Man

3. If you are spotted eating this in Singapore, you will be fined. What is it?

Answer – Chewing Gum

4. A shrimp’s heart is located in its head.

Answer – True

5. What is the name of the museum in Croatia where one can find displays such as a memory jar, champagne bottle corks, and a positive pregnancy test?

Answer – Museum of Broken Relationships

Amazon 28th January Quiz Answers:
1. Who is the first Indian-born actor to be on the cover of the US edition of Vogue magazine?

Answer – Priyanka Chopra

2. What were the soldiers who protected Roman emperors called?

Answer – Praetorian Guard

3. Which country considers the Unicorn their national animal?

Answer – Scotland

4. Sachin Tendulkar fielded for Pakistan once

Answer – True

5. At least one native species of ant is found on every continent, except?

Answer – Antarctica

Amazon iPhone Xs Quiz Answers – 27th January
1, Leonardo da Vinci could write with one hand and draw with the other at the same time.

Answer – True

2. Tatya Tope and Rani of Jhansi were associated with which of these freedom movements of India?

Answer –  Indian Rebellion of 1857

3. What is the name of the mountain region that separates France and Spain?

Answer – The Pyrenees

4. Stan Lee made his first appearance in a DC movie as an animated character. Which film was it?

Answer – Teen Titans Go! To the Movies

5. The famous ‘Hornbill festival’ is celebrated in which of the following states of India?

Answer – Nagaland

Amazon Special Edition Quiz Answers – 26th January 

1. Under British rule, Delhi only became the capital of India in 1911. Which city was India’s capital before this?

Answer – Calcutta (Kolkata)

2. The ‘National Institution for Transforming India’ is a policy think tank of the Government of India, established to achieve sustainable development goals. By which other name is it know?

Answer – NITI Aayog

3. The first passenger train in India ran between Bombay (Mumbai) and ___ in 1853. Fill in the blanks.

Answer – Thane

4. The Constitution of India is the longest written constitution of any sovereign country in the world. As of 2019, how many articles does it have?

Answer – 449

5. In a historic accord, this year’s Republic Day parade has an all-women contingent marching at Rajpath. Which army unit do they belong to?

Answer – Asam Rifles

Amazon 25th January Quiz Answers

1. In the Lion King, ‘Rafiki’ is the name of which character?

Answer – The Monkey

2. Polysomnography is a type of study concerning human activity?

Answer – Sleeping

3. Which country considers the Unicorn their national animal?

Answer  – Scotland

4. Lemurs are native to only one country on the planet. Which country is it?

Answer – Madagascar

5. In which year was the first hard disk with a gigabyte of space released?

Answer –  198


Amazon Fitbit Ionic Smartwatch Quiz Answers – 24th December

1. Who was the first president of the USA?

Answer – George Washington

2. The soldiers who protected Roman emperors were called ___. Fill in the blanks.

Answer – Praetorian guards

3. Eugenics is the study of ___.

Answer – Altering Human Beings by Changing their Genetic Components

4. When is the International Day of Families celebrated?

Answer – 15 May

5. Which famous superhero movie quoted ‘With great power comes great responsibility’?

Answer – Spider-Man

Amazon Sony Portable Party System Quiz Answers – 19th January

1. Which of these Zodiac signs is the only one to be represented by an inanimate object in its symbol?

Answer – Libra

2. What state of matter is our Sun mainly made of?

Answer – Plasma

3. ‘Poseidon’ is the Greek god of __. Fill in the blanks.

Answer – The Sea

4. Which planet in our solar system is named after the Roman god of war?

Answer – Mars

5. He is considered the pioneer of the field of political science and economics in India. He assisted the first Mauryan emperor Chandragupta in his rise to power. Who is he?

Answer – Chanakya

Amazon Quiz Time Answers – 18th January

1. The Mughal Empress Arjumand Banu Begum is better known as?

Answer – Mumtaz Mahal

2. Which ancient empire was ruled by Xerxes the Great in the fifth century BC?

Answer –The Persian Empire

3. Clark Kent is the real name of which superhero?

Answer – Superman

4. What is the main component used in the manufacture of glass?

Answer – Sand

5. Which nation was the first to give women the right to vote?

Answer – New Zealand

Amazon Great Indian Festival Quiz Answers: 17th January

1. You can avail ‘No cost EMI’ to shop during the upcoming Great Indian Sale on Amazon.in using all the below payment methods, except?

Answer – Gold Coins

2. Using which bank’s credit/debit card can you avail up to 10% instant discount on shopping during the Great Indian Sale on Amazon.in?

Answer – HDFC Bank

3. ‘Golden Hour deals’ will run every day from _ to _ during the Great Indian Sale, offering exclusive deals on the Amazon app. Fill in the blanks.

Answer – 8 PM To Midnight

4. When does the Great Indian Sale 2019 begin for all customers on Amazon.in?

Answer – 20th January

5. Prime members get early access to the Great Indian Sale. When does the sale start for them?

Answer – 12 Noon 19th January

Amazon Mega Tough 2018 Quiz Questions & Answers  :

Question-1 Which of these events did NOT take place in 2018?

The answer is – Emmanuel Macron became the president of France

Question-2 In a historic accord, North and South Korea signed the ‘______ Declaration’ this year, pledging to bring a formal end to the Korean War. What was the declaration called?

The answer is – Panmunjom Declaration

Question-3 Which of these Indian states did NOT undergo a state legislative assembly election in 2018?

The answer is – Assam

Question-4 India’s National Blind Cricket team beat Pakistan and won the 2018 Blind Cricket World Cup in January. In which stadium was this match played?

The answer is – Sharjah Cricket Stadium, UAE

Question-5 Several celebrities tied the knot this year. Which of these couples did NOT get married in 2018?

The answer is – Anushka Sharma and Virat Kohli

Question-6 In 2018, which country opened its first movie theatre in 35 years, with the release of the movie ‘Black Panther’?

The answer is – Saudi Arabia

Question-7 Journalist Jamal Khashoggi was murdered inside the Saudi consulate in Istanbul. Which American newspaper did he work for?

The answer is – Washington Post

Question-8 Famously dubbed as the ‘Nobel Prize of Asia’, two Indians were awarded the Ramon Magsaysay Award this year. One was Bharat Vaswani, who was the second?

The answer is – Sonam Wangchuk

Question-9 This Indian engineer from Pune was part of the team that won an Oscar in 2018. Who is he?

The answer is – Vikas Sathaye

Question-10 Stephen Hawking, the physicist who died in March this year, was laid to rest in Westminster Abbey. His ashes lay between the graves of which two individuals?

The answer is – Sir Isaac Newton and Charles Darwin

Done !!



All Answers Of Amazon Seagate Quiz Time 30th November

1. Which of these is NOT considered to be a ‘macro-nutrient’?

Answer: Vitamins

2. ‘Fugdi’ is a folk dance, performed by women dancers forming circles or rows. Which state/region does it come from?

Answer: Goa/Konkan

3. The State Bank of India was previously known as ______

Answer: Imperial Bank of India

4. What is the national sport of Bangladesh?

Answer: Kabaddi

5. National Milk Day is celebrated in India each year on Verghese Kurien’s birthday. When was this recently celebrated?

Answer: November 26

All Answers Of Amazon Fossil watch Quiz Time 29th November

1. How many strings does a cello typically have?

Answer – 4

2. In Japanese, what is the word for ‘goodbye’?

Answer – Sayonara

3. In which country would you find Bran Castle – also commonly known as ‘Dracula’s Castle’?

Answer – Romania

4. Who invented the World Wide Web (WWW)?

Answer – Tim Berners – Lee

5. Which Indian sportswoman has been named captain of the Indian team for the upcoming ICC Women’s World Twenty20 XI?

Answer – HarmanPreet Kaur

All Answers Of Amazon Oppo F9 Pro Quiz Time 28th November

1. 1st December 1963, Nagaland became the ___ state of India

Answer – 16th

2. Rial is the official currency of __. Fill in the blanks.

Answer – Iran

3. Originating in the Tibetan plateau near Lake Mansarovar, which river flows through Ladakh?

Answer – Indus

4. Wellington is the capital of which country?

Answer – New Zealand

5. Copenhagen is the capital of which country?

Answer – Denmark

All Answers Of Amazon JBL Flip 4 Quiz Time 27th November

1. What famous comic book character is called the ‘Merc with a Mouth’ because of his tendency to joke constantly?

Answer – Deadpool

2. If you hit a cotton ball and a golf ball with a golf club applying the same force, which would accelerate the most?

Answer – The Cotton Ball Because it has Less Mass

3. Which bank recently launched India’s first interactive credit card with buttons?

Answer – Indusind Bank

4. In terms of area, which one is larger – India or Brazil?

Answer – Brazil

5. What currency does Ukraine use?

Answer – Hryvnia

All Answers Of Amazon Pay Quiz Time 26th November

1. What is the name of the closest large spiral galaxy to our own Milky Way?

Answer – Andromeda

2. True or False – Nintendo was founded in 1889

Answer – True

3. He directed and produced the movie ‘Raja Harishchandra’ – the first full-length Indian feature film, and is known as the father of Indian Cinema. Who is he?

Answer – Dadasaheb Phalke

4. What is the capital of Argentina?

Answer – Buenos Aires

5. Before the introduction of the Euro, which currency did Austria use?

Answer- Schilling

All Answers Of Amazon OnePlus 6T Quiz Time 25th November

1. Who was the last Indian to receive the Nobel Prize (as of 2018)?

Answer – Kailash Satyarthi

2. The fabric for this kind of pants first emerged in Genoa, Italy and they’re believed to be named after the city. Which are these?

Answer – Jeans

3. The point on earth that’s closest to the moon is NOT the top of Mount Everest.

Answer – True

4. Tokyo is the capital of which country?

Answer – Japan

5. In which year was the Euro introduced to the world financial markets?

Answer – 1999

All Answers Of Amazon Pay Quiz Time 24th November
1. Regarded as the architect of modern Indian football, he was the Indian football coach and manager of the national team from 1950 until his death in 1963. Who is he?

Answer – Syed Abdul Rahim

2. Who was the Republican nominee who ran against Obama in the 2012 U.S. presidential elections?

Answer – Mitt Romney

3. With a population of less than 1000, which is the least populated country in the world?

Answer – Vatican City

4. What currency is shared by Austria, Finland, France, and Portugal?

Answer – Euro

5. Khanum bamboo dance is the folk dance of which state?

Answer – Mizoram

All Answers Of Amazon Canon DSLR Camera Quiz Time 23rd November

1. The age of a star can be estimated by its color, which of these colors indicates the star is amongst the youngest?

Answer – Blue

2. Which of these is the Latin word for ‘eagle’?

Answer –Aquila

3. In terms of area, which is the largest country in the world?

Answer –Russia

4. What is the currency of Sweden?

Answer –Krona

5. The classical dance form of ‘Bharatnatyam’ comes from which state?

Answer –Tamil Nadu

All Answers Of Amazon Honor 8X Quiz Time 22nd November

1, WHO declared India free of which of these epidemics in 2014?

Answer – Polio

In which city can you find the Kremlin?
Answer – Moscow

In terms of population, which is the smallest continent?
Answer – Antarctica

What is the national currency of Algeria?
Answer – Algerian dinar

The folk music form of ‘Bhatiali’ comes from which state?
Answer – West Bengal

All Answers Of Amazon Pay Quiz Time 21st November

1. Which of these countries does NOT have a standing army?

Answer: Iceland

2. What is the name of the largest dwarf planet in our solar system?

Answer: Pluto

3. In terms of area which is the smallest continent?

Answer: Australia

4. What is the national currency of Albania?

Answer: Lek

5. The folk music form of ‘Lavani’ is associated with which state?

Answer: Maharashtra

All Answers Of Amazon Saregama Carvaan Quiz Time

Q1. Which planet in our solar system was visited by the Russian-built Venera 7?

Ans. Venus

Q2. Which of these is a founder of the popular messaging app ‘Whatsapp’

Ans. Jan koum

Q3. Which of this village in Andhra Pradesh became the first ‘smart digital village’ in the state in 2016?

Ans. More

Q4. What does GST stand for?

Ans. Goods and service tax

Q5. Which was named as the ‘Word of the Year 2018’ by Oxford dictionaries?

Ans. Toxic


All Answers Of Amazon Pay Quiz Time 19th November

1. What is the official currency of Afghanistan?

Answer – Afghan afghani

2. Who was the first Indian to travel to space?

Answer – Rakesh Sharma

3. Which of these is NOT classified as a greenhouse gas?

Answer – Helium

4. What is the official language of Argentina?

Answer – Spanish

5. Which one of these blood-types is called the ‘universal donor type’ because it is compatible with all other blood types?

Answer – O negative

All Answers Of Amazon Samsung Galaxy Note 9 Quiz Time 18th November

1. The number ‘0’ does NOT have an equivalent to be represented in Roam numerals.

Answer – True

2. A Megagon is a polygon with _____ sides. Fill in the blanks.

Answer – 1 Million

3. Washing soda is the common name for which compound?

Answer – Sodium Carbonate

4. What is the capital of Norway?

Answer – Oslo

5. Which day was recently celebrated as World Diabetes Day?

Answer – 14th November

All Answers Of Amazon Pay Quiz Time 17th November

1. Where is Fort William located?

Answer – Kolkata

2. What is the world’s longest river?

Answer- Nile

3. Which of these is an annual fair in Rajasthan, known for its camel trading event?

Answer – Pushkar Mela

4. Who composed the famous classical music melody – ‘Fur Elise’?

Answer- Beethoven

5. Where would you find the ‘Sea of Tranquility’?

Answer – The moon

All Answers Of Amazon Philips Trimmer Quiz Time 16th November

1, The __ note was the first paper currency issued by RBI in January 1938. Fill in the blanks.

Answer – Rs.5

2. Raut Nacha is a folk dance performed mainly by the tribal communities of which state?

Answer –Chhattisgarh

3. The Bhimbetka rock shelters are an archaeological site of the Palaeolithic period. It is located in which state?

Answer – Madhya Pradesh

4. In which European city would you find the famous Blue Domed Church?

Answer –Santorini, Greece

5. The legendary comic book writer Stan Lee, who passed away recently, was associated with which house of comic books?

Answer –Marvel Comics

All Answers Of Amazon Fitbit Versa Quiz Time 15th November

1. Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is located on which continent?

Answer – Africa

2. Golf player Vijay Singh belongs to which country?

Answer – Fiji

3. Which of the following is a non-metal that remains liquid at room temperature

Answer –  Bromine

4. Which day marked the 100th anniversary of the end of the first World War?

Answer – 11th November 2018

5. Which Indian wrestler recently became the world number one in the 65kg category according to the recent rankings by UWW?

Answer – Bajrang Punia

All Answers Of Amazon Blackberry Key2 LE Quiz Time 14th November

1, Which one of these figures from Greek Mythology causes people to turn to stone?

Answer – Medusa

2. Which of these planets could, theoretically, float if submerged in water due to its low density?

Answer –Saturn

3.  In 2011, which country hosted a Formula 1 Race for the first time?

Answer –India

4. Which Indian scientist won the Nobel prize for Physics in 1930 for pioneering work on scattering of light?

Answer –Chandrasekhara vent aka Raman

5. Punjab is also called ‘The Land of Five Glasses of water’. Which of these is NOT a river the name that flows through the region?

Answer –Tapti

All Answers Of Amazon Bose Wireless Sleepbuds Quiz Time 13th November

1, Which of these was earlier known as the ‘Hailey National Park’ when it was established in 1936?

Answer – Jim Corbett national park

2. In which country would you find Machu Picchu, a 15th-century Inca citadel?

Answer – Peru

3. The book ‘281 and Beyond’ is an autobiography of which Indian cricketer?

Answer – VVS Laxman

4. Which large, freshwater lake is known for alleged sightings of the cryptozoological monster ‘Nessie’?

Answer – Loch Ness, Scotland

5. In which country would you find the Table Mountain, a flat-topped mountain forming a prominent landmark overlooking the country’s capital?

Answer – South Africa

1, In which country were the first Olympic games held?

Answer – Greece
2. In which European city would you find the Acropolis?
Answer – Athens, Greece
3. Which is the smallest planet in our solar system?
Answer – Mercury
4. Where would you find the prehistoric monument Stonehenge?
Answer – England
5. In which country would you find Chichen Itza, one of the largest Maya cities and likely to have been one of the mythical great cities referred to in the Mesoamerican literature?
Answer – Mexico
Hi I am your host Alo Das In this place I share all Free recharge Tricks and many paytm earning app, cashback Offer, UPI offer. If you have any problems any question contact me via WhatsappThanks you

You Might Also Like :

Comment Policy : Please write your comments that match the topic of this page's posts. Comments that contain links will not be displayed until they are approved.
Leave Your Comment